چگونه افزودنی های غذایی بر سلامت کودکان تاثیر می گذارد؟

چگونه افزودنی های غذایی بر سلامت کودکان تاثیر می گذارد؟

فهرست مطالب

افزودنی های غذایی چه تاثیری بر سلامت کودکان دارد؟

در یک مطالعه جدید، گروهی از متخصصان تغذیه و سلامت بررسی کردند که چگونه مکمل های غذایی رایج بر سلامت کودکان تأثیر می گذارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از کارشناسان آمریکایی، قرار گرفتن کودکان در معرض مواد افزودنی رایج غذایی و مواد شیمیایی که در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود، سلامت آنها را به خطر می اندازد.

یکی از محققین اصلی این مطالعه گفت: من به عنوان یک حرفه ای، نگران شکاف اطلاعاتی قابل توجه در مورد اثرات سلامتی بسیاری از این ترکیبات شیمیایی بر روی نوزادان و کودکان هستم.

به گفته محققان کاهش مصرف غذاهای آماده، پرهیز از استفاده از پلاستیک قابل استفاده در مایکروویو و افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات تازه نسبت به غذاهای فرآوری شده از جمله توصیه های مهم برای حفظ سلامت کودکان است. استفاده از رنگ های خوراکی مصنوعی

رنگ یک جزء کلیدی برای افزایش اشتها و جذب مصرف کنندگان به غذا و نوشیدنی است. برای دستیابی به ویژگی های خاصی مانند هزینه کمتر، بهبود ظاهر، افزایش شدت رنگ، ثبات رنگ و یکنواختی بیشتر، تولیدکنندگان مواد غذایی از رنگ های مصنوعی بیشتر از رنگ های غذایی طبیعی استفاده می کنند. غذاها و نوشیدنی‌های مختلف موجود در بازار ممکن است حاوی رنگ‌های مصنوعی غیرقانونی باشند و استفاده بیش از حد از رنگ‌های مصنوعی مجاز است.

تولیدکنندگان مواد غذایی اغلب از افزودنی های غذایی در غذاها و نوشیدنی های مختلف برای بهبود طعم، ظاهر و طعم آنها استفاده می کنند. از آنجایی که جنبه بصری نقش مهمی در انتخاب محصولات غذایی توسط مصرف کنندگان دارد، رنگ ترکیب اصلی غذا و نوشیدنی است. به همین دلیل در سال های اخیر بسیاری از رنگ های مصنوعی به عنوان افزودنی برای جایگزینی رنگ های طبیعی به منظور بهبود برخی ویژگی ها مانند بهبود ظاهر، شدت رنگ، ثبات رنگ و یکنواختی مورد استفاده قرار گرفته اند.

رنگ های مصنوعی در مقایسه با رنگ های طبیعی دارای چندین ویژگی اقتصادی مهم از جمله ارزان بودن، مقاومت در برابر تغییرات نور، اکسیژن و pH، ثبات رنگ بالا بوده و بدون فرآوری بیشتر قابل استفاده بوده و در حین پخت خراب نمی شوند.

 

 

چگونه افزودنی های غذایی بر سلامت کودکان تاثیر می گذارد؟

 

ترکیبات شیمیایی رایجی که اثرات مضر بر سلامت کودکان دارند عبارتند از:

رنگ های خوراکی مصنوعی: برخی از مطالعات ارتباط بین رنگ های غذایی و افزایش رفتار بیش فعالی در کودکان را نشان می دهد. یعنی حذف این رنگ های خوراکی مصنوعی از رژیم غذایی منجر به کاهش علائم ADHD در این کودکان شد.

بیسفنول A و سایر بیسفنول ها: بیسفنول A یکی از ترکیبات شیمیایی است که برای سخت شدن ظروف پلاستیکی استفاده می شود. سازمان غذا و داروی ایالات متحده استفاده از این ترکیب را در شیشه شیر کودک ممنوع کرده است، اما این محدودیت برای سایر محصولات اعمال نمی شود.

اگرچه برخی از مطالعات نشان می دهد که بزرگسالان می توانند اثرات بد ترکیبات بیسفنول را تحمل کنند، اما این ترکیب اثرات بدتری روی نوزادان و کودکان با رشد بدن دارد. این خطرات شامل تغییرات در شروع بلوغ، افزایش چربی بدن و کاهش باروری است.

فتالات ها: فتالات ها که اغلب در کیسه های پلاستیکی و سایر بسته بندی ها استفاده می شود، با مشکلاتی در کودکان از جمله آسم، فشار خون بالا و چاقی مرتبط است.

نیترات ها و نیتریت ها: از این افزودنی ها برای بهبود رنگ غذا و افزایش ماندگاری آن استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد که این دو افزودنی در تولید هورمون های تیروئیدی اختلال ایجاد می کنند و در برخی موارد به افزایش تولید ترکیبات سرطان زا کمک می کنند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *