۲۳ درصد جمعیت شهرها ساکن بافت‌های ناکارآمد شهری هستند

فهرست مطالب

آرونو /همدان مدیرکل امور اجرایی سازمان بازآفرینی شهری ایران گفت: ۲۳ درصد جمعیت شهرهای کشور ساکن بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهری هستند.

مهدی نوروزیان یکشنبه ۴ دی‌ماه در سلسله نشست‌های روز ایمنی در برابر زلزله که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: ۲۳ درصد جمعیت شهرهای کشور در بافت‌های ناکارآمد شهری ساکن هستند که بافت‌های تاریخی، سکونت‌های غیررسمی و حاشیه‌ای و هم بافت‌هایی با پیشینه روستایی را شامل می‌شوند.

وی افزود: ۲۳ درصد از شهرهای ما را بافت‌های ناکارآمد تشکیل می‌دهند و ۴۹ درصد ابنیه در شهرهای ما ناپایدار هستند که ناپایداری عمده‌ترین بحث بافت‌های ناکارآمد است.

نوروزیان ادامه داد: در سطح کشور دو میلیارد و ۷۰۰ بنای ناپایدار در بافت‌های ناکارآمد قرار دارند همچنین در استان همدان ۷۹ هزار و ۶۵۸ بنای ناپایدار وجود دارد که ۵۹ درصد بنای ناکارآمدی در استان را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: ۴۸ درصد بافت فرسوده و ۳۸ درصد بافت تاریخی استان همدان بیشترین اسکان غیررسمی را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل امور اجرایی سازمان بازآفرینی شهری ایران یادآور شد: در دولت سیزدهم یک نهضت نوسازی مسکن راه‌اندازی شده که با مشارکت دولت، مردم  نهادها، انبوه‌سازان و خیران برای بحث تامین مسکن اجرا می‌شود.

نوروزیان بیان کرد: نوسازی مسکن در دولت سیزدهم به عنوان یکی از چهار موضوع اصلی این سند معرفی شده و یکی از چهار اولویت مسکن قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: همچنین دولت متناسب با سیاست‌های کلان کشور موضوع بافت‌های فرسوده را در دستور کار خود قرار داده و مشوق‌هایی برای نوسازی انجام داده و در قوانین موجود دولت به بحث نوسازی و بافت‌های فرسوده به شدت تاکید شده است.

نوروزیان در ادامه گفت: در پهنه‌بندی‌های خطر زلزله در کشور پنج پهنه بندی تعریف شده که استان همدان در پهنه چهارم خطرپذیری زلزله قرار گرفته و شهرستان نهاوند با توجه به قرارگیری روی گسل باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

مدیرکل امور اجرایی سازمان بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان کرد: در کشور ما شرایط جوی و طبیعی مدام در حال تغییرات است و نمی‌شود به یک میانگین خاص اکتفا کرد و سیل های اخیر، طوفان‌ها و … بحث‌هایی است که در طراحی و احداث بناها باید مورد توجه قرار گیرد و مصالح باکیفیت در ساخت‌ و سازها استفاده شود تا ساختمان‌های ما استحکام کافی را داسته باشند.

به گفته‌ وی، در استان همدان در بحث نظارت بر ساخت و سازه‌ها گلایه‌های زیادی وجود دارد و نظارت کافی صورت نمی‌گیرد در صورتی که باید در بعضی از بناها نظارت خاصی انجام شود.

نوروزیان با اشاره به اینکه ناپایداری عمده‌ترین مشکل بافت‌های ناکارآمد در کشور است، افزود: ما در سطح کشور ستاد بازآفرینی ملی را تشکیل داده‌ایم و این ستاد در سطح استان و شهرستان نهاوند نیز تشکیل شده که باید شش کارگروه تخصصی نیز تشکیل و برنامه اقدام مشترک دستگاه‌ها اجرا می‌شود.

وی به بیان اینکه سرمایه‌گذاران رغبت نمی‌کنند برای ساخت و ساز وارد محدوده بافت‌های ناکارآمد شوند و ساخت و ساز را انجام دهند، گفت: در این زمینه بیش از ۱۰۰۰ پروژه در سطح کشور در دست اجرا داریم که ۸۰۰ پروژه تعهدات قراردادیمان را تمام کرده‌ایم و ۴۰۰ پروژه نیز از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی اقتصاد دارایی انجام می‌شود.

مدیرکل امور اجرایی سازمان بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: به علت اینکه‌ مالکان اصلی بافت‌های فرسوده مردم هستند و برای نوسازی املاک شان توان اقتصادی ندارند، برای نوسازی این بافت‌ها ما چاره‌ای جز کمک گرفتن از انبوه‌سازان نداریم که باید با حمایت و پرداخت تسهیلات کمک کنیم این چرخه زودتر انجام شود.

نوروزیان در پایان یادآور شد: در بحث فرآیند سیاست‌های تشویقی در سال جاری برای استان همدان ۲۵۹ پروژه معرفی شده که برای شهرستان نهاوند ۱۰ پروژه و ۴۱ واحد و میزان منعقد شده شش واحد بوده است.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *