فرار از گرما به کمک راهکار شهرهای جهانی

|

فهرست مطالب

آرونو /خراسان رضوی شهرها با همکاری یکدیگر، می‌توانند به انعطاف‌پذیری جوامع در برابر اثرات تغییرات آب‌وهوایی کمک کنند.

شهرها گام‌های خلاقانه‌ای برای طراحی مجدد زیرساخت‌های خود برمی‌دارند تا با فرکانس و شدت فزاینده امواج گرما سازگار شوند. این اقدامات شامل رنگ آمیزی بام‌ها و خیابان‌ها به رنگ سفید برای انعکاس نور خورشید، کاشت درختان و پوشش گیاهی بیشتر و دسترسی بیشتر حمل ونقل عمومی است. این تلاش‌ها برای محافظت از سلامت و ایمنی ساکنان، به‌ویژه کسانی که در برابر استرس گرما آسیب‌پذیرتر هستند، ضروری است.

ماه ژوئن ۲۰۲۳، گرم‌ترین ماه ثبت شده این سیاره بود و در ماه جولای این روند را ادامه داد؛ سوم جولای گرمترین روز و چهارم رکورد را شکست و در پنجم جولای نیز رکورد دیگری ثبت شد. در ایالات‌متحده، میلیون‌ها آمریکایی در حال حاضر با گرما مواجه هستند. رکورد گرمایی در چین و ایران نیز نشان داده است که این مورد عادی جدید است و جهان با تغییرات تغییرات آب‌وهوایی، حتی گرمتر خواهد شد. برخی از شهرهای جهان راهکارهایی برای کاهش گرما در نظر گرفته‌اند که شامل موارد ذیل است:

کوچک‌شدن جاده‌ها

شهر آرنهم هلند طرح جدیدی برای مقابله با گرمای شدید ایجاد کرد، بخشی از راهبرد شامل بازنگری در جاده‌ها بود. هرچه پیاده‌روی یک محله بیشتر باشد، اثر «جزیره گرمایی» شهری بزرگ‌تر است زیرا جاده‌ها گرمای خورشید را در طول روز جذب و در شب آن را آزاد می‌کنند. این شهر در حال ارزیابی است که کدام جاده‌ها کم استفاده هستند، بنابراین خطوط ترافیکی می‌تواند کوچک شود و بخشی از آسفالت می‌تواند با فضای سبز دوباره کاشته شود.

آرنهم در حال کاشت درختان در امتداد مسیرهای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روها برای ایجاد سایه بیشتر، اضافه کردن پارک‌های جدید با سایه و حوضچه‌هایی است که برای ایجاد مکانی برای خنک‌ شدن مردم طراحی شده‌اند و نقشه‌برداری از بخش‌هایی از شهر که باید فضای باز باقی بمانند تا به کاهش دما کمک کند.

بازطراحی فضای عمومی

در ابوظبی، جایی که دمای هوا اخیراً به ۵۰ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته، در حال آزمایش ویژگی‌هایی است که می‌تواند شرایط سپری کردن گرمای بیرون را راحت‌تر کند. یکی از پارک‌ها شامل سایه‌بان‌هایی است که در شب به عقب برمی‌گردند تا هوای گرم از آنها خارج شود، دیوارهایی ایجاد شده است که نسیم را هدایت می‌کنند و نیمکت‌های سایه‌انداز و دستگاه‌هایی که آب را پاشش می‌کنند.

فرار از گرما به کمک راهکار شهرهای جهانی

درختکاری

محله‌های کم درآمد درختان کمتری دارند و فقدان سایه می‌تواند آن مناطق را حداقل ۱۰ درجه فارنهایت گرمتر کند. برخی از شهرها با استفاده از ابزارهایی مانند امتیاز سهام درختان، در حال مطالعه مکان‌هایی هستند که درختان بیشتری مورد نیاز است سپس آنها طرح‌های درختکاری در مقیاس بزرگ را آغاز می‌کنند.

برای مثال برخی از شهرها افزودن درختان به مسیرهایی را که دانش‌آموزان برای رفتن به مدرسه ابتدایی طی می‌کنند در اولویت قرار داده‌اند. «راهروی سبز» با هزاران درخت کاشته شده است تا پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در سطح شهر را راحت‌تر کند. برخی از شهرها به‌طور کامل در مورد درختان خود تجدیدنظر و ترکیب آن را متنوع و گونه‌هایی را انتخاب می‌کنند که با تغییرات آب وهوایی سازگار شوند.

بازبینی تکنیک‌های خنک‌کننده

در ابوظبی که دمای هوا اغلب از ۱۲۰ درجه فارنهایت فراتر می‌رود، برخی از ساختمان‌ها تکنیک‌هایی را برای خنک ماندن به کار می‌برند. به عنوان مثال، یک برج‌ از سایه‌هایی پوشیده شده از صفحات مشبک استفاده کرده است. سایه‌هایی که از حسگرها برای باز شدن در هنگام آفتاب استفاده می‌کنند و نیاز به تهویه مطبوع را به نصف کاهش می‌دهند. در چین، جایی که دما همچنان رکوردها را می‌شکند، از حیاط‌های سایه‌دار برای جذب هوای خنک استفاده می‌کنند.

رنگ‌آمیزی سقف‌ها و خیابان‌ها به رنگ سفید

افزودن یک پوشش سفید به سقف می‌تواند به انعکاس ۹۰ درصد نور خورشید کمک کند، اتاق‌های داخل را حدود ۳۰ درصد خنک‌تر نگه می‌دارد و نیاز به تهویه هوا را کاهش می‌دهد. شهر نیویورک پوشش‌های رایگان برای برخی از ساختمان‌ها ازجمله مسکن کم درآمد ارائه می‌دهد و سایر مالکان ساختمان‌ها را با رنگ‌های تخفیف‌دار و نیروی کار رایگان به هم متصل می‌کند.

با توجه به اینکه نادیده گرفتن فوریت این موضوع غیرممکن است، بسیاری از دولت‌های محلی برای ایجاد انعطاف‌پذیری در برابر گرما اقدام می‌کنند.

منابع

blogs.worldbank.org

preventionweb.net

weforum.org

fastcompanyme.com

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *