جشن و شادی در کارخانجات در دهه فجر و اعیاد شعبانیه/ کمک برای پر شور شدن انتخابات

|

فهرست مطالب

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار و رفاه و رییس کمیته کارگری و کارآفرینی ستاد بزرگداشت دهه فجر، برنامه‌های دهه فجر در این کمیته را تشریح کرد.

به گزارش آرونو ، محمد چکشیان در نشستی خبری با بیان اینکه جامعه هدف کمیته کارگری و کارآفرینی جامعه ۱۵ میلیونی کار و تولید است، گفت: حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت رفاه مسئولیت حوزه فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و سیاستگذاری این جامعه عظیم را بر عهده دارد. اعضای این کمیته برخی از معاونتهای وزارت رفاه، وزارت صمت، سازمان بسیج کارگری، تشکلهای کارگری و کارفرمایی و… هستند.

وی ادامه داد: چندین جلسه برگزار و برنامه‌های مجموعه‌ها با یکدیگر هماهنگ و رویکردهای اصلی ابلاغ شد. در تمام استانها کمیته کارگری و کارآفرینی استان را با ریاست مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان داریم. این کمیته بر مخاطب خاص خود تمرکز دارد.

چکشیان با اشاره به اینکه در سال رشد تولید و مهار تورم، رکن اصلی رشد اقتصادی و تولید و بهره وری، جامعه کار و تولید است، گفت: این قشر عظیم و پر تلاش، مهم‌ترین نقش و اثر را در بهره وری و رشد و تولید داشته‌اند.

رییس کمیته کارگری و کارآفرینی ستاد بزرگداشت دهه فجر در ادامه سیاستهای این کمیته را باتوجه به اعیاد شعبانیه و فضای پیروزی انقلاب تشریح کرد و یادآور شد: باتوجه به اعیاد شعبانیه و فضای پیروزی انقلاب، تمرکز بر فضای نشاط و شادی است و یکی از رویکردها این است که فضای جشن و شادی در کارخانجات و سازمانهای وابسته به جامعه کار و تولید موجود باشد.

وی از دیگر رویکردهای اصلی را مشارکت حداکثری تشکلها و شرکای اجتماعی با نگاه مردمی سازی دولت عنوان کرد و گفت: در موضوع جامعه کار و تولید به خاطر وجود تشکلها و مجموعه‌های مردمی قوی و قدرتمند، این رویکرد مردمی مشهود است و اکثر برنامه‌ها به وسیله مجموعه‌های مردمی صورت می‌گیرد.

چکشیان رویکرد سوم را امیدآفرینی عنوان کرد و گفت: امیدآفرینی به عنوان مرکز ثقل بیانیه گام دوم انقلاب، موضوع اصلی جامعه ماست. حرکت جامعه به امید است و لذا رویکرد اصلی امیدآفرینی را باید با همه ابزارها و روشهای موجود تبیین کنیم.

چکشیان معتقد است که یکی از بحث‌های اصلی امیدآفرینی، روایت راه طی شده است. در بحث بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی نتوانسته‌ایم آنگونه که بوده، روایت کنیم. هیچ حادثه و واقعه‌ای نمی‌تواند مستقل از روایت در جامعه مطرح شود و اگر بزرگترین دستاوردی رخ دهد، اگر روایت درستی از موضوع نشود این روایت نمی‌تواند به گوش دیگران برسد و اثر امیدآفرینی داشته باشد.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رویکرد دیگر را کمک به مشارکت و پر شور شدن انتخابات دانست و خاطرنشان کرد: هرجایی که عنصر اراده ملی وارد شده در آنجا موفق بودیم. مهمترین موضوع این است که هر چقدر مردم مشارکت داشته باشند سرمایه اجتماعی ارتقا می‌یابد لذا مشارکت و پر شور شدن انتخابات از رویکردهای اصلی است که باید از ایام دهه فجر برای این موضوع استفاده کنیم که همکاران در کمیته کارگری در حال فعالیت هستند.

رییس کمیته کارگری و کارآفرینی ستاد بزرگداشت دهه فجر در ادامه از دیگر برنامه‌هایی که در این کمیته طراحی شده را راه‌اندازی میز خدمت در این ایام، برپایی مواکب خدمت به وسیله مجموعه‌ها، تشکل‌های مردمی و سازمانهای وابسته، برپایی مسابقات ورزشی مختلف در حوزه جامعه کارگری، افتتاح پروژه‌های متعدد مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمانهای وابسته و مجموعه‌های مرتبط با کار، شیفت ایثار در شرکتها و واحدهای تولیدی، اردوهای راهیان پیشرفت برای آشنایی جامعه دانشگاهی و دانش آموزی با پیشرفتها، برگزاری جلسات تخصصی در خصوص رفع موانع تولید و… عنوان کرد.

چکشیان همچنین به برخی اقدامات فرهنگی، اجتماعی و ورزشی که طی دو سال گذشته در حوزه کار و تولید دنبال شده است، اشاره کرد و ادامه داد: اگر از نیروی کار به عنوان موتور اصلی حرکت اقتصادی کشور و رشد و تولید صیانت نشود و اگر به مسئله نشاط، سلامت روحی، روانی، جسمی، انگیزه، حرکت و پویایی این قشر دقت نشود، تمام جریان اقتصادی، تولید و بهره‌وری کشور دچار مشکل می‌شود. هرجا بر ارتقای نیروی انسانی و کارگری تمرکز کردیم آن سرمایه‌گذاری ماندگار و مانا بوده است.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به شکل‌گیری ستاد نهضت ملی ارتقای فرهنگی کار در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: اولین جشنواره فرهنگی هنری اتقان با کمک حوزه هنری و مجموعه‌های مردمی در حوزه ادبیات، شعر، تئاتر و فیلم کوتاه در حال برگزاری است تا در حوزه فرهنگ کار جریان رسانه‌ای تولید کنیم. ۴۳۴ خانه فرهنگ کار را به دیگر خانه‌های فرهنگ کار طی این دو سال اضافه کردیم. در جشنواره امتنان که شناسایی کارگران نخبه و خلاق صورت می‌گیرد، طی این دو سال ۱۲۲ هزار کارگر مبتکر و خلاق را شناسایی کردیم.

وی ادامه داد: همچنین در خانه‌های بهداشت کارگری طی این دو سال، ۹۴۸ خانه بهداشت کارگری در بنگاه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ نفری راه اندازی شده است که با رشد ۲۲ درصدی همراه بوده است. ۲۳۸۴ ایستگاه بهگر راه‌اندازی شده است که با رشد ۷۲ درصدی در دولت سیزدهم همراه بوده است. قرارگاه جوانی جمعیت را در وزارت رفاه با ریاست وزیر رفاه شکل دادیم. اولین دوره مسابقات ورزشی را برای نخستین بار به صورت ملی برگزار کردیم و در نظر داریم برخی از آن‌ها را تبدیل به لیگ سراسری کنیم.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *