محمودرضا رحیمی با «روزی روزگاری سمنگان» پس از هفت سال دوری از صحنه به تئاتر بازگشت، نمایش «ستوان آینیشمور» به نویسندگی مارتین مک دونا و نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» به صحنه رفتند.
به گزارش آرونو به نقل از روابط عمومی پروژه، محمودرضا رحیمی، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر، پس از شش سال دوری از صحنه، نمایش «روزی روزگاری سمنگان» را کارگردانی میکند.
«روزی روزگاری سمنگان» به قلم نازنین گودرزیان و محمودرضا رحیمی نوشته شده است و روایتی است از زمان جنگ و بمباران تهران که برخی از آدمهایش واقعیاند و برخی دیگر نه.
رحیمی که از سال ۱۳۷۳ گروه نمایش نیوشا را تاسیس کرده است در آخرین تجربه کارگردانیاش نمایش «دایره گچی قفقازی» نوشته برتولت برشت را در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برد.
«آ سید کاظم»، «مرکبخوانی و ارکستر مردگان» ، « چند کاپریس برای ویولون» و «تقاطع ۲۰۰۲» از دیگر آثاری هستند که تاکنون توسط این هنرمند روی صحنه اجرا شدهاند.
این کارگردان نمایش «روزی روزگاری سمنگان» را بازگشتی به کارهای کارگاهی گروه تئاتر نیوشا میداند که تمرین زمانگیری داشته و حدود یک و نیم سال جسته و گریخته با گروه تمرین شده است.
اطلاعات تکمیلی این نمایش که قرار است بهمن و اسفند ۱۴۰۲ در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برود، بهزودی منتشر خواهد شد.
«ستوان آینیشمور» در پردیس تئاتر شهرزاد
همچنیننمایش «ستوان آینیشمور» به نویسندگی مارتین مک دونا ، ترجمه زهرا جواهری، تهیهکنندگی فاطمه بامستی و با طراحی و کارگردانی شکوفه چرخی از ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد به روی صحنه میرود.
در خلاصه داستان اثر چنین آمده است: «بیایین تو. بیایین تو. دارم بابام رو می کُشم!»
در این نمایش امیر عبادی، علی پیلهور، امیر زمانی فرد، محمد رضایی، نرگس موسوی، افق ایرجی، امیرحسین فهادان، میلاد صفوی و مهدی شاهی به ایفای نقش میپردازند.
گفتنی است؛ شکوفه چرخی کارگردان اثر، پیش از این، نمایشهای «پشت کلانتری، کوچه اول، تیر چراغ برق» و «خنده در طبقه بیست و سوم» را در مقام کارگردان روی صحنه برده است و «ستوان آینیشمور» سومین تجربه کارگردانی او به شمار میرود.
شکوفه چرخی در یادداشتی کوتاه درباره اجرای اثر جدیدش نوشته است:«گاهی به اندکی جرأت نیاز داریم تا ما را از رضایت شوکه کند و به مقداری پوچی شرورانه که ما را بیدار و شاید… . نمایشنامه «ستوان آینیشمور» مارتین مک دونا اثری سرشار از طنز تلخ و سرگرم کننده است که تحت تأثیر سبک گروه طنز مونتی پایتون ها قرار گرفته است.»
دیگر عوامل نمایش «ستوان آینیشمور» عبارتند از:
دستیار کارگردان و برنامهریز: فهیمه حیدری، منشی صحنه: سعیده کامرانی، طراح صحنه: شکوفه چرخی، مدیر صحنه: سینا کثیر و علی بیات، نور و صدا: امیر خسروجردی، طراح گریم: زهرا عادلخانی، مجری گریم: محدثه رازگردانی، طراح لباس: لیلا قزلباش و شکوفه چرخی، دستیار لباس: پیمان عبادی و مهتاب نیکبخت، طراح پوستر و بروشور: مانی محمدیان، تبلیغات فضای مجازی و امور رسانهای: حسن لشنی، رایکا رمضانی و فرزاد جمشیددانایی، عکاسان: آیدا عظیمی و مینا محمدی قاهان، فیلمبردار: مجید افشارپور، مشاور حقوقی: راحله قلیزاده.
نمایش «ستوان آینیشمور» از ۲۲ بهمن ماه تا ۲۵ اسفند ماه سال جاری در ساعت ۱۸ در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد به روی صحنه میرود و علاقمندان به تماشای اثر میتوانند برای تهیه بلیت به سایت تیوال و یا گیشه پردیس تئاتر شهرزاد به نشانی: خیابان حافظ، خیابان نوفللوشاتو، بعد از سفارت ایتالیا، شماره ۷۶ – ۷۴ مراجعه کنند.
مرضیه برومند: برای تولید آثاری با موضوع دفاع ملی به نفع خود خالصسازی نکنیم
همچنین نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» به نویسندگی و کارگردانی مرجان پورغلامحسین، با حضور مرضیه برومند، نویسنده، بازیگر و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون، شامگاه جمعه، بیستم بهمن در تالار سایه تئاتر شهر آغاز شد.
مرضیه برومند، پیش از آغاز اجرای این اثر گفت: «مرجان پورغلامحسین با انگیزه و پشت سر گذاشتن سختیهای بسیاری «دویست و هشتادمین شب سال» را به جشنواره بینالمللی نمایشهای عروسکی تهران-مبارک و پس از آن اجرای عموم در تالار سایه رساند. کار با تغییراتی نسبت به اجرای جشنواره روی صحنه میرود. به همین دلیل من هم بسیار هیجانزده هستم تا آن را به تماشا بنشینم.»
او ادامه داد: «ما در شرایطی هستیم که متاسفانه نمیتوانیم درباره مسائل انسانی، درست و آنچه تاریخ ماست، حرف بزنیم؛ چون به شکل دیگری برداشت میشود. همه عزیزانی که در جنگ مقابل دشمن ایستادگی کردند، فرزندان درجه یک این سرزمین و از هم نسلان، هم محلهای و هم دانشگاهیها من بودند. من با آنها بزرگ شده بودم. آنها هیچ شباهتی به آنهایی که امروزه سنگ اسلام را به سینه میزنند، نداشتند.»
این هنرمند افزود: «این عزیزان همه برای دفاع از وطن رفتند. آنها آدمهای مختلف با نگاههای متفاوت بودند اما همه در یک چیز اشتراک داشتند و همه برای وطنشان یعنی ایران شهید شدند. درجه یکترین عزیزان ما جان خودشان را برای راحتی مردم ایران گذاشتند تا این مردم با آزادی در اداره مملکت دخیل باشند اما متاسفانه آرمانهای انها به بیراهه رفت و به سرنوشت امروز دچار شدیم. تا جایی که وقتی میخواهیم درباره حقانیت صحبت کنیم برخی در جهت غلط تاریخ میایستند.»
برومند تاکید کرد: «من همیشه به دوستانی که به حوزه دفاع مقدس علاقهمند هستند، میگویم که این حوزه را از آن خود نکنید، یا به قول معروف به نفع خودتان خالصسازی نکنید. با نگاه به گذشته، ببینیم افرادی که به به جنگ رفتند، برای چه این کار را کردند. ما راهی جز این نداریم که رنسانس کنیم و روی ارزشهایمان بایستیم و آرمانهایمان را به مناسبت اینکه برخی ممکن است سواستفاده کنند، فراموش نکنیم.»
این نویسنده، بازیگر و کارگردان در پایان سخنانش گفت: «از پورغلامحسین ممنونم که همچنان پای مسئله دفاع ملی ایستاده است. من نام جنگ را دفاع مقدس نمیگذارم که نتوان به آن ایراد گرفت. دفاعی که همه در آن مشارکت داشتند و جانشان را گذاشتند. من به روح همه شهدای جنگ درود و صلوات میفرستم.»
مرجان پورغلامحسین نیز در پایان، اجرای اول این اثر را به زندهیاد جلیله هیبتان، طراح،. عروسکگردان و موسس گروه تئاتر پوپه که سه ما پیش درگذشت، تقدیم کرد.
«دویست و هشتادمین شب سال» به نویسندگی و کارگردانی مرجان پورغلامحسین، از ۲۰ بهمن تا ۲۵ اسفند، هر شب به جز شنبهها ساعت ۱۹ در تالار سایه تئاتر شهر میزبان علاقهمندان خواهد بود.
انتهای پیام