کشف یک منظومه شمسی جدید با 6 سیاره
خبری از کشف یک منظومه شمسی با شش سیاره داده شده است. این منظومه که HD 110067 نام دارد، سیاراتش با یکدیگر در یک هماهنگی کامل در حال گردش هستند و از هیچ نیروی خارجی تحت تاثیر نبودهاند.
این کشف مهم به نظر میرسد زیرا نشان میدهد که این سیستم شمسی در زمان شکلگیری خود، که بیش از چهار میلیارد سال پیش بوده، هیچ تداخل خارجی را تجربه نکرده است. این کشف جدید میتواند به دانشمندان در درک بهتر فرایند شکلگیری و تکامل سیارات کمک کند.
منظومه سیاره فراخورشیدی HD 110067 دارای مدارهای ریاضی کامل یا همان “رزونانس” است، که زمانی شکل میگیرد که دو سیاره دارای دورههای مداری با نسبت سادهای با یکدیگر باشند.
به عنوان مثال، درونیترین سیاره برای هر دو دوری که نزدیکترین سیاره همسایهاش می چرخد، ۳ دور میچرخد و این رابطه به صورت ۳:۲ است. این الگوی رزونانس مداری در بسیاری از سیارات این منظومه مشاهده میشود.
دکتر گرگ براون، پژوهشگر ارشد نجوم عمومی، توضیح میدهد که این منظومه شمسی نشان میدهد چگونه با گذشت زمان و تکامل سیارات، سیستمهای شمسی میتوانند به رزونانسهای مداری نزدیک شوند.
این منظومه شمسی نزدیک به منظومه شمسی ما واقع شده است و در فاصله حدود ۱۰۰ سال نوری قرار دارد. این کشف جدید نشان میدهد که ممکن است این منظومه حاوی سیارات بیشتری باشد که تا کنون کشف نشدهاند.
با این حال، دانشمندان بیان کردهاند که هیچکدام از این سیارات، منطقهای که قابلیت سکونت داشته باشد، را ندارند و احتمالاً شرایط مناسبی برای وجود حیات در آنها وجود ندارد.