به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، علی سیدزاده، مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه میانگین سرانه مصرف خانگی آب در کشور ایران حدود 190 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است، گفت: بر اساس جدیدترین آمار 52 درصد خانوارهای ایرانی ماهانه مصرفی زیر الگوهای تعیین شده و 48 درصد بالای الگوی مصرف را دارند.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که 48 درصد خانوارهای بالای الگوی مصرف، حدوداً 70 درصد حجم آب را مصرف می کنند.
وی با بیان اینکه در یک خانواده بیشترین مصرف آب در حمام و به هنگام استحمام است،اظهار کرد: مدیریت مصرف آب در هنگام استحمام به ویژه در فصل تابستان که به دلیل دمای بالای هوا و تعرق دفعات استحمام بیشتر از سایر ماههای سال است، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیرکل دفترمدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر کاهش زمان استحمام یادآور شد: خروجی یک دوش حمام در صورتی که به تجهیزات کاهنده مصرف آب مجهز نباشد، در هر دقیقه بین 15 تا 20 لیتر یعنی معادل حداقل 10 بطری 1.5 لیتری آب است.
سیدزاده ادامه داد: کاهش 5 دقیقهای زمان باز بودن دوش حمام هنگام استحمام، حداقل باعث صرفهجویی در مصرف آب به میزان 75 لیتر آب معادل 50 بطری 1.5 لیتری به ازای هر نفر خواهد شد.
وی با احتساب جمعیت 12 میلیونی تهران تصریح کرد: در فصل تابستان هر نفر حداقل 3 بار در هفته استحمام کند با کاهش 5 دقیقهای زمان باز بودن دوش حمام حداقل در حدود 2 میلیارد و 700 هزار لیتر آب در هفته در مصرف آب در تهران صرفه جویی خواهد شد که این میزان معادل آب مورد نیاز حدود 18 میلیون نفر در یک روز است.
سیدزاده با تاکید بر اینکه با مجهز کردن شیرآلات حمام به تجهیزات کاهنده مصرف، در حجم قابل توجهی از آب در هنگام استحمام صرفه جویی خواهد شد، یادآور شد: استفاده از انواع تجهیزات کاهنده مصرف آب از قبیل سردوشهای کاهنده فلاش تانکهای کم مصرف، سرشیرها در یک واحد ساختمانی حداقل 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی را به دنبال دارد.
انتهای پیام/