دیپلماسی انرژی، نقش کلیدی و اساسی بر اقتصاد کشور دارد و میتواند با برقراری یک ارتباط مؤثر، نقش سازنده خود را نشان دهد؛ در دولت سیزدهم با کمک دیپلماسی انرژی و ارتباط گسترده با کشورهای همسایه، از نظر استانداردهای اقتصاد بینالملل ۱۲ میلیارد دلار ارزش معامله با کشورهای همسایه اعلام شد که این رقم میتواند با کمک توسعه دیپلماسی انرژی به ۱۰ برابر نیز افزایش پیدا کند، در همین راستا کشور ایران با عضویت در پیمان شانگهای گام مثبتی در جهت گسترش دیپلماسی انرژی برداشت که این سازمان سهم ۲۲.۹ درصدی از اقتصاد جهانی را در اختیار دارد.
حسن مرادی، کارشناس حوزه انرژی اظهار کرد: پیمانهای منطقهای نقش بسزایی در توسعه تجارت کشورهای عضو دارند و کشورهای عضو پیمان شانگهای که تأثیر مهمی در اقتصاد آسیا دارند، موظف هستند بازار مناسبی برای محصولات موجود در کشورهای عضو ایجاد کنند.
وی افزود: زمانی که ایران عضو کشورهای پیمان شانگهای شد مورد توجه بیشتر کشورهای عضو قرار گرفت و بازار محصولات ایران بیش از پیش گسترش پیدا کرد، البته که ایران در آغاز راه است و امیدواریم با گذشت زمان، پنجرههای جدیدی در حوزههای مختلف صنعت و تجارت به خصوص در بخش خدمات باز شود و تهاتر و فروش بیشتری با دنیا داشته باشیم.
کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: ارتقای امنیت انرژی در کشورهای عضو این پیمان، از اهمیت بالایی برخوردار است که توسعه انرژیهای تجدید پذیر و افزایش بهرهوری انرژی نیز به عنوان دو بازوی مهم و اقدام اساسی در حوزه امنیت انرژی شناخته میشوند.
مرادی ادامه داد: دیپلماسی فعال انرژی جمهوری اسلامی ایران، نقش مهمی در تضمین رشد اقتصادی و درآمدهای ارزی کشور داشته است، همچنین با وجود ذخایر عظیم نفت و گاز بهطور استراتژیک از منابع خود استفاده و روابط قوی با بازیگران کلیدی جهانی در بخش انرژی به خصوص کشورهای عضو شانگهای برقرار کرده است تا ظرفیت اقتصادی خود را بهحداکثر برساند.
۶۷۸ پروژه حوزه سلامت سراسر کشور در قالب پویش یادگار ابراهیم در مراسمی با حضور محمد مخبر سرپرست ریاستجمهوری، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیسجمهور، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت و جمعی از مدیران ارشد وزارت بهداشت بهصورت همزمان و از طریق ارتباط زنده تصویری افتتاح شد.
بر اساس این گزارش، حدود ۵۷۴ پروژه از این طرحها بهداشتی است که با زیربنای ۱۷۰ هزار متر مربع به ارزش ۸,۲۰۰ میلیارد تومان در ۲۹ استان کشور افتتاح شد، همچنین در این مراسم ۹۰ پروژه درمانی با زیربنای ۱۷۶ هزار متر مربع و ارزش ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در ۹ استان افتتاح و ۱۷۲۹ تخت بیمارستانی جدید به ظرفیت کشور افزوده شد.
افتتاح ۱۴ پروژه آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی با زیربنای ۵۶ هزار متر مربع و ارزش ۳۲۷ میلیارد تومان از دیگر پروژههایی بود که به صورت همزمان افتتاح شد.
کاروان شادی عید بزرگ غدیر در اصفهان به حرکت درمیآید
مهدی مطیعیفرد، معاون اداره کل روابطعمومی شهرداری اصفهان با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای برپایی باشکوه جشنهای دهه امامت و ولایت بهویژه عید سعید غدیر خم در اصفهان اظهار کرد: عید غدیر، ارج نهادن به کرامت انسان است، چراکه غدیر، عید عدالت و رهبری، عید کمالطلبی، حقجویی و عید شعلهافکنی بر اندیشهها و امیدآفرینی در دلها است، از اینرو کاروان شادی عید بزرگ غدیر، روز عید غدیر خم به حرکت درمیآید.
وی افزود: این کاروان روز سهشنبه، پنجم تیر ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶:۳۰ از سیوسه پل در مسیر چهارباغ عباسی تا میدان امام حسین (ع) بهراه میافتد.
معاون اداره کل روابطعمومی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: برپایی ایستگاههای فرهنگی، اجرای برنامههای سرودخوانی و پذیرایی از برنامههای در نظر گرفته شده برای کاروان شادی عید بزرگ غدیر است، این ویژهبرنامه با سخنرانی استاد دانشمند و مدیحهسرایی حاج سیدرضا نریمانی، کربلایی امیر برومند و حاج محمد یزدخواستی همراه خواهد بود.