عایق صوتی صداگیر ، عایق آکوستیک دیوار چیست؟ انواع + تفاوت ها+مزایا
عایق صداگیر دیوار چیست؟
عایق آکوستیک دیوار چیست؟
آیا این دو با هم تفاوت دارند؟
در این مقاله به انواع عایقهای صوتی دیوار مانند عایق صداگیر دیوار و عایق آکوستیک دیوار موجود در بازار، مزایا و معایب و تفاوت های هر کدام و همچنین نحوه نصب و اجرای آنها اشاره خواهیم کرد.
بهترین عایق صوتی دیوار روکار چیست و استفاده از این نوع عایق صوتی چه مزایایی دارد؟
آلودگی صوتی یکی از معضلات زندگی در دنیای مدرن است. صداهای مزاحم، چه از داخل و چه از خارج ساختمان، میتوانند آرامش و آسایش را از ما سلب کنند. در این میان، سقف یکی از مسیرهای اصلی ورود صدا به فضای داخلی است.
عایق صوتی روکار دیوار و عایق آکوستیک دیوار(معرفی)
استفاده از عایق صوتی دیوار روکار راه حلی مؤثر برای مقابله با این مشکل سر و صدا های مزاحم میباشد ،این نوع عایقها بدون نیاز به تخریبدیوار، به راحتی نصب و اجرا میشوند و میتوانند تا حد زیادی از ورود صداهای ناخواسته جلوگیری کنند. در این مقاله به بررسی مزایای استفاده از عایق صوتی برای دیوار، انواع مختلف آن و نحوه نصب آن میپردازیم. همچنین به شما کمک میکنیم تا بهترین نوع عایق آکوستیک دیوار و عایق صوتی دیوار را برای نیازهای خود انتخاب کنید. با مطالعه این مقاله، اطلاعات لازم برای انتخاب و نصب بهترین عایق صوتی دیوار را به دست خواهید آورد و میتوانید از آرامش و آسایش بیشتری در محیط زندگی یا کاری خود لذت ببرید.
عایق صوتی دیوار روکار چیست؟
عایق صوتی دیوار روکار نوعی عایق صوتی است که پس از ساخت و ساز و بدون نیاز به تخریب دیوار، روی دیوار نصب میشود. این نوع عایقها با عایق کردن دیوار و جذب یا انعکاس صدا، از ورود صداهای ناخواسته به فضای داخلی جلوگیری میکنند.
انتخاب بهترین نوع عایق صوتی روکار دیوار به عوامل مختلفی مانند نوع صدا، میزان بودجه ، سن بنا، کاربری ساختمان،نوع برند، نوع عایق (اعم از اینکه عایق صداگیر باشد یا عایق آکوستیک)و شرایط محیطی بستگی دارد. مثلا اگر میخواهید از ورود صداهای با فرکانس بالا جلوگیری کنید، باید از عایق صوتی صداگیر با ضخامت و تراکم بالا استفاده کنید. یا اگر در منطقهای با آب و هوای گرم و مرطوب زندگی میکنید، باید از عایق صوتی که در برابر رطوبت مقاوم باشد استفاده کنید. اگر میخواهید استدیو خانگی بسازید یا از انعکاس صدا جلوگیری کنید باید عایق آکوستیک خرید و سپس نصب کنید.
تفاوت عایق صوتی صداگیر دیوار با عایق آکوستیک دیوار در همین چند نکته کلیدی خلاصه میشود:
1- کاربرد ها :عایق صداگیر دیوار برای صداگیری دیوار ساختمان های اداری و یا آپارتمان ها کاربرد دارد و از ورود و خروج صداهای پیرامون دیوار یا دیوار مشترک جلوگیری میکند در حالی که عایق آکوستیک دیوار بیشتر برای آکوستیک کردن دیوار کاربرد دارد و از انعکاس صدا جلوگیری میکند و نقش کمی در حذف صداهای مزاحم بین دیوار ها ایفا میکند و کاربرد آن بیشتر در مراکز ضبط صدا یا استدیو های ضبط موزیک برای ارتقاء کیفیت میباشد
2- نحوه نصب :از دیگر تفاوت های عایق صداگیر دیوار با عایق آکوستیک دیوار میتوان به نحوه نصب آنها اشاره کرد، بدین ترتیب که اغلب عایق های صداگیر دیوار با سازه مخصوص خود به دیوار متصل میشوند در حالی که تمام عایق های صوتی آکوستیک دیوار به صورت چسبی یا پشت چسب دار به روی دیوار نصب میشوند و یکی از معظلات و مشکلات بعدی آنها هم این است که در اکثر اوقات با سرد و گرم شدن محیط بعد از مدتی خاصیت چسبندگی خود را از دست میدهند و به زمین می افتند.
عایق آکوستیک دیوار فقط به صورت روکار نصب میشود و در صورت نصب به صورت توکار کارایی خود را از دست میدهد در صورتی که عایق صوتی صداگیر دیوار هم به صورت روکار هم به صورت توکار قابلیت اجرایی دارد و این امر از مزیت های آن به شمار میرود.
عایق های آکوستیک دیوار جنبه تزیینی نیز دارند و نیاز به پوشش نهایی برای زیبایی ندارند در حالی که عایق صداگیر دیوار بعد از نصب نیاز به یک پوشش نهایی مانند رنگ یا کاغذدیواری یا دیوارپوش دارد.
هدف از این مقاله معرفی بهترین عایق صوتی برای دیوار و یا بهترین عایق آکوستیک برای دیوار نیست زیرا هر کدام کارایی ، مزایا و معایب و نحوه نصب مخصوص به خود را دارند و تنها نوع صداگیری و نوع نصب آنها با هم متفاوت می باشد که میبایست طبق نیاز و نوع کاربری و با دانش و اطلاعات کافی مورد استفاده قرار گیرند تا نتیجه نهایی مطلوب باشد.
مطلب پیشنهادی: 10 روش جدید آکوستیک دیوار
استفاده از عایق صوتی دیوار روکار میتواند فواید بسیاری برای شما داشته باشد، از جمله:
· کاهش صداهای مزاحم مانند ترافیک، صدای همسایگان و صداهای داخل ساختمان
· افزایش آرامش و آسایش در محیط افزایش
· بهبود کیفیت خواب و خوابی آرامتر و باکیفیتتر
· افزایش تمرکز و راندمان کاری کارکنان در محیطهای کاری
· حفظ حریم خصوصی
مطلب پیشنهادی: انواع عایق صوتی دیوار
معرفی انواع عایق صوتی دیوار روکار
عایقهای صوتی دیوار روکار به عنوان راه حلی مؤثر برای کاهش صداهای ناخواسته و افزایش آرامش در محیطهای مختلف، کاربرد فراوانی دارند. این عایقها بدون نیاز به تخریب دیوار، به راحتی نصب میشوند و تنوع بالایی در نوع و جنس دارند.
انتخاب عایق صوتی مناسب دیوار به عوامل مختلفی مانند بستگی دارد. در ادامه به معرفی برخی از رایجترین انواع عایق صوتی دیوار میپردازیم:
· عایق پشم سنگ: عایق پشم سنگ یکی از قدیمی ترین و رایجترین انواع عایق صوتی دیوار است که تکنولوژی قدیمی دارد و ار 60 سال پیش مورد استفاده قرا گرفته است. این عایق از الیاف معدنی ساخته شده و به دلیل ضخامت و تراکم بالا،سال ها مورد استفاده قرار میگرفت و البته هنوز در ایران به خاطر قیمت پایین استفاده میگردد و دارای معایب و مضراتی میباشد که در بیشتر اوقات کپک میزند،بو میگیرد و دارای ضخامت بالا و صداگیری پایین میباشد.
· عایق فوم پلی یورتان: عایق فوم پلی یورتان به دلیل وزن کم و نصب آسان، انتخابی محبوب برای عایق کردن صوتی دیوار توکار است و به اکثرا به صورت تزریقی یا پاششی مورد استفاده قرار میگیرد، این عایق همچنین بیشتر خاصیت عایق بندی حرارتی نیز دارد.
· عایق الاستومری: عایق الاستومری نوعی عایق صوتی آکوستیک است که از مواد پلیمری ساخته شده است. این عایق انعطافپذیری بالایی دارد و به راحتی روی دیوار به صورت چسبی نصب میگردد و بیشتر برای آکوستیک کردن دیوار استفاده میشود.
· پنل های آکوستیک: پنل های آکوستیک علاوه بر عایق صوتی آکوستیک بودن، به عنوان یک عنصر دکوراتیو نیز میتوانند استفاده شوند. این پنل ها در طرح ها و رنگ های مختلف موجود هستند و جنبه زیبایی نیز دارند
· عایق فوم پلی اتیلن: عایق صوتی و حرارتی با ضخامت کم و انعطاف پذیری بالا
· عایق فوم منشوری: سطح مقطع منشوری آن، جذب و حذف انعکاس صدا را به طور همزمان انجام می دهد.
· عایق صوتی پنل گچی: به همراه پشم شیشه یا فوم به عنوان عایق صوتی عمل می کند.
· عایق صدا دو رو صاف: به عنوان عایق صوتی ثانویه در دیوار کاذب کاربرد دارد.
· فوم شانه تخم مرغی: با جذب صدا، برای فضاهای پر سر و صدا ک صدا میپیچد مناسب است.
· عایق صدا ترکیبی: ترکیبی از چند عایق مختلف برای عملکرد بهتر عایق صوتی که بیشتر در عایق های قدیمی کاربرد دارد.
عایق نانو الیاف صداگیر: جدیدترین نوع عایق صداگیر دیوار با تکنولوژی نانو الیاف دارای صداگیری بسیار بالا
مطالب پیشنهادی؟ عایق صوتی سقف آپارتمان
نحوه نصب و اجرای عایق صوتی روکار دیوار
دو روش کلی برای نصب و اجرای عایق صوتی روکار دیوار وجود دارد:
· نصب مستقیم روی دیوار: در این روش، عایق صوتی به طور مستقیم روی دیوار چسبیده میشود. این روش برای دیوار های صاف و هموار مناسب است.
· نصب با استفاده از سازه: در این روش، ابتدا یک سازه فلزی یا چوبی روی دیوار نصب میشود و سپس عایق صوتی روی آن قرار میگیرد. این روش برای سقفهای ناهموار یا سقفهایی که نیاز به عایق بندی حرارتی نیز دارند، مناسب است.
بهترین عایق صوتی روکار دیوار
در انتخاب عایق صوتی مناسب دیوار روکار، توجه به نوع صدا، میزان بودجه و فضای موجود از اهمیت بالایی برخوردار است. عایق های صوتی روکار دیوار تنوع زیادی دارند و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. با توجه به اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شد، میتوانید عایق صوتی مناسب دیوار خود را انتخاب کنید. برای انتخاب بهترین نوع عایق، میتوانید با یک متخصص مشورت کنید. شرکت عایق صوتی ایده پویان به عنوان یک شرکت پیشرو در زمینه عایقهای صوتی، مفتخر است که خدمات و محصولات متنوعی را به مشتریان خود ارائه میدهد. این شرکت با سابقه درخشان خود در این زمینه، همواره در تلاش بوده تا با ارائه بهترین عایقهای صوتی و خدمات مرتبط، به آرامش و آسایش شما کمک کند. اگر به دنبال راهی برای افزایش آرامش و آسایش خود هستید، ایده پویان میتواند به شما کمک کند.