به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، مصرف بعضی از مواد غذایی باعث میشود سطح قند خون به سرعت افزایش پیدا کند، در این صورت سلامتی انسان در معرض خطر قرار میگیرد و احتمال بروز مشکلات خاص ناشی از آن افزایش پیدا میکند؛ برای نمونه، نوشیدنیهای شیرین که حاوی قندهای افزودنی همچون ساکارز و شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند، موجب افزایش ناگهانی سطح قند خون میشوند، در ادامه به بررسی دیگر مواد غذایی میپردازیم که باعث افزایش سطح قند خون میشود:
انبه
در حالی که انبه طعم شیرین و مطلوبی دارد، حاوی سطح بالایی از فروکتوز بوده و دارای شاخص گلیسمی بالایی است، بنابراین مصرف انبه باعث افزایش ناگهانی سطح قند خون میشود، بهویژه زمانی که به میزان زیاد یا به صورت آب انبه مصرف شود.
عسل
عسل که اغلب به عنوان جایگزین سالمتری برای شکر تصفیهشده مصرف میشود، حاوی فروکتوز، گلوکز و در بعضی موارد ساکارز است، بنابراین شاخصی گلیسمی بالای آن میتواند سطح قند خون را افزایش دهد.
نیشکر
نیشکر چه به صورت آب میوه یا شکر فرآوری شده مصرف شود، به دلیل قند بالایی که دارد، باعث افزایش ناگهانی سطح قند خون میشود؛ با وجود اینکه نیشکر ممکن است منبع طبیعی شیرینی باشد، اما تأثیر قابلتوجهی بر سطح قند خون دارد.
شکلات
شکلاتها و آبنباتها حاوی مقدار زیادی قند افزودنی، چربیها و کربوهیدرات تصفیه شده هستند، ترکیب قندها و محتوای فیبر پایین جذب قند را سریعتر میکند و موجب افزایش ناگهانی سطح قند خون میشود.
کربوهیدرات تصفیهشده
کربوهیدراتهای تصفیهشده فیبر ندارند و باعث افزایش سطح قند خون میشوند، بنابراین توصیه شده است که مصرف ماکارونی، نان سفید و برنج را کاهش دهید و به جای آن از غلات کامل و برنج قهوهای استفاده کنید.
سبزیجات نشاستهای
سبزیجات نشاستهای همچون سیبزمینی، چغندر، ذرت و نخودفرنگی باعث افزایش سطح قند خون میشود، بنابراین بهتر است این مواد مغذی به همراه پروتئینهای بدون چربی با شاخص گلیسمی پایین مصرف شود.
فستفود
فستفودهای سرشار از کربوهیدرات یکی از دلایل اصلی افزایش سطح قند خون در نظر گرفته شده است، لازم است بهمنظور کنترل سطح قند خون خود مصرف مواد غذایی از جمله همبرگر و سیبزمینی سرخ کرده را کاهش دهید.