“پدرخوانده‌ها نظام مهندسی ساختمان تهران را تعطیل کردند”

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو ، حمزه شکیب در نشست خبری یادآور شد: 620 هزار عضو در 31 استان، سازمان نظام مهندسی مستقر است و در اکثر شهرها دفتر نمایندگی داریم که مهندسان برای طراحی، نظارت، اجرا و تمام خدمات مهندسی فعالیت دارند.ایران یک کشور در حال توسعه است که ساخت و سازها در آن الان خیلی رونق دارد. حجم کارهای نظام مهندسی ساختمان چرخه مالی بسیار بزرگی دارد.

وی یادآور شد: 30 سال از تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان می گذرد و این سازمان طی سه دهه اخیر عملکردهای متفاوتی داشته است. در ابتدا در استان ها سازمان نظام مهندسی ساختمان شکل گرفت. در دوره دوم اتفاقاتی افتاد که به سازمان نظام مهندسی هویت داد. با توجه به بروز زلزله های مخرب، شرایطی ایجاد شد که موقعیت بهتری برای سازمان نظام مهندسی لحاظ شد.

وی ادامه داد: دوره سوم از سال 92 تا امروز سپری شده است. در این دوره مالکان ملزم شدند که به حساب سازمان نظام مهندسی ساختمان پول واریز کنند.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفت: از دوره ششم هیئت مدیره به بعد، اداره سازمان نظام مهندسی از حالت قبلی خارج شد و بیشتر شرکت ها هییت مدثره سازمان را تعیین می کردند.  به همین دلیل کارها عمدتاً توسط این شرکت‌ها انجام می شد و خیلی تلاش شد این روابط تغییر کند.

شکیب یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی عمده هیئت مدیره دوره ششم استان تهران را رد صلاحیت کرد. این کار به دلیل توزیع کار صورت گرفت. دور هفتم این افراد رد صلاحیت شده حضور نداشتند اما دوره هشتم مجدداً با استفاده از برخی افراد در هیئت مدیره حضور داشتند.

وی اضافه کرد: در دوره جدید که بنده حضور دارم، اولین کاری که انجام شد تلاش برای رفع مشکل به لحاظ سیستمی بود. بر این اساس، سامانه جامع یکپارچه ای از اردیبهشت سال گذشته راه اندازی شد که تا شهریور امسال قرارداد آم ادامه دارد.این سامانه در اختیار سازمان استان‌ها، شورای مرکزی و وزارت راه و شهرسازی قرار ندارد، گفت: از 620 هزار عضو سازمان مهندسی حدود 570 هزار در این سامانه عضو شده‌اند.

وی از راه‌اندازی سامانه شورای انتظامی در 15 استان خبر داد و با بیان اینکه تا چند هفته آینده این سامانه در سایر استان ها راه اندازی خواهد شد، گفت: از 15 تیرماه در سراسر کشور سامانه یکپارچه به صورت آزمایشی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اعلام اینکه هیئت مدیره سازمان ها را پدرخوانده ها تعیین می کردند، اضافه کرد: افرادی که ماهانه میلیارد تومان درآمد دارند، در برابر راه اندازی سامانه به شدت مقاومت می کنند.

شکیب گفت: در تهران 80 درصد ارجاع کار حداکثر 3 درصد می رسید که این فرآیند را با سامانه جامع مدیریت یکپارچه سازمان نظام مهندسی ساختمان اصلاح کرده ایم. 

وی  با اعلام اینکه با سامانه مذکور هر عضو حق عضویت را پرداخت می کند که به صورت آنلاین سهم سازمان استان را واریز می کند، اظهار کرد: بر اساس مصوبه هیات مدیره، در حال حاضر سهم سازمان 2.5 درصد از درآمد است که از سوی اعضا پرداخت خواهد شد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از عملیاتی شدن سامانه جامع مدیریت یکپارچه سازمان مهندسی ساختمان استان تهران خبر داد و با اشاره به اینکه سامانه شهرستانهای تهران و شهر تهران را یکپارچه کردیم، افزود: به دلیل سامانه ای شدن، برخی استان ها از جمله تهران، البرز و مازندران با مقاومت در برابر این سامانه روبرو هستیم.در استان تهران بیش از  50 روز است که نتوانسته ایم جلسه ای برگزار کنیم. تعدادی در هیئت مدیره هستند که جلسات را از حد نصاب می اندازند.

شکیب گفت: در واقع 9 نفر هیئت مدیره تهران با هماهنگی یکدیگر جلسات را آبستراکسیون می کنند. متاسفانه وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان دستگاه نظارتی به صورت جدی به این ماجرا وارد نشده است و باید این افراد به شورای انتظامی معرفی شوند.به این افراد نامه زدم و گفتم که سازمان نظام مهندسی را تعطیل کرده اید ،در این صورت نیز سازمان نظام مهندسی ساختمان باید منحل شود.

وی با بیان اینکه پدرخوانده ها اراده حاکمیت را برعهده گرفته اند، تصریح کرد: راهکار جلوگیری از این وضعیت رد صلاحیت پدرخوانده ها نیست، چراکه این افراد در دوره های بعدی هئیت مدیرها سه چهار نفر را وارد کرده اند. بنابراین راهکار سامانه یکپارچه است.

وی بیان کرد: به‌عنوان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اعلام می‌کنم  در سازمان های نظام مهندسی استان تهران و مازندران فساد ریشه گسترانده است، تاکید کرد: پدرخوانده ها حتی برای بنده هم پرونده سازی کرده اند. این در حالی است که 30 سال است پروانه دارم، اما یک متر هم کار نگرفته ام. این افراد آنقدر پول دارند که هر کاری را می توانند انجام دهند.

وی تاکید کرد: چرا با 9 عضو هیئت مدیره استان تهران مماشات می شود، چرا اعضای علی‌البدل جایگزین این افراد نمی شوند؟

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *