به گزارش خبرنگار مجله آرونو، علیرضا نمکی در حاشیه برگزاری تور یکروزه رسانه و کارگاه آموزشی خبر اظهار کرد: بسیج رسانه مصمم است تا با برگزاری کارگاههای آموزشی خبر در ارتقا سطح سواد رسانه منطقه مؤثر واقع شود.
مسئول بسیج رسانه شهرستان آران وبیدگل از برگزاری بالغ بر ۲۰ جلسه آموزشی در عرصه رسانه خبر داد و افزود: امروزه به منظور تحکیم و تقویت توسعه سیاسی جامعه آموزش مهارتهای لازم برای برقراری ارتباطی متفکرانه و آگاهانه با رسانهها و در عین حال به وجود آمدن نگاهی دقیق نقاد و تحلیلی ضروری است.
نمکی گفت: ارتقای فهم و سواد رسانهای میتواند بر نقش رسانهها تأثیرگذار باشد و تسریع و تقویت توسعه سیاسی را در جامعه ایرانی موجب شود.
وی افزود: در این دورههای آموزشی سعی داریم شیوههای جدید آموزشی را پیاده میکنیم و از اساتید بهنام و مجرب این عرصه بهره میگیریم.
سواد رسانه مانند واکسن جامعه را مصون از آسیبها میکند
حجتالاسلام ادریسی همچنین در این تور رسانهای اظهار کرد: باید مهارتآموزی در نحوه استفاده از انبوه اطلاعات را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر هر روز شکاف بین افراد با سواد سنتی رسانه و آنان که توانایی کار با رایانه و استفاده از اطلاعات روزآمد را دارند، بیشتر میشود، گفت: برای از بین بردن این فاصله و در واقع کمک به افراد جامعه باید کلاسهای آموزشی ویژه و مداوم برای تمام افراد جامعه برگزار شود.
مدرس کارگاه آموزش خبر افزود: توجه به فرهنگسازی و آموزش افراد در ارتباط با امنیتی، فضای مجازی، آگاهیافزایی در ارتباط با مشکلات جسمی و روانی، آگاهیافزایی خانواده در ارتباط با مصرف محتوای اینترنت، ارائه اطلاعات شخصی، قوانین فضای مجازی و آسیبهای آن در شناخت رسانه میسر میشود.
وی یکی از مهمترین مهارتها برای ارتقا سواد رسانه، را رژیم مصرف رسانهای یا همان برنامهریزی دانست و تاکید کرد: این مطلب به این معنا است که مخاطب توجه بیشتری به انتخاب و تماشای انواع مختلف برنامهها دارد و به صورت مشخصی و به مقدار متناسب استفاده از تلویزیون، شبکههای مجازی، ویدئو، بازیهای الکترونیکی، فیلمها و دیگر رسانهها میپردازد در این جنبه اصل مسئله، مدیریت دقیق و ایجاد توازن در مصرف رسانهای است، تا انتخابهای رسانهای به شکل هدفمندتری صورت گیرد.
ادریسی در ادامه آموزش انتقادی رسانه، مهمترین نقش را در ارتقای سواد رسانهای دانست و گفت: تا زمانی که استفاده افراد از رسانهها و به خصوص اینترنت با تفکر انتقادی همراه نباشد، احتمال آسیبهای اجتماعی اینترنت محور وجود دارد.
وی افزود: تفکر انتقادی میتواند مانند یک واکسن عمل کند، زمینه رشد جامعه را فراهم کرده و آن را از آسیبها مصون میدارد.
به گزارش مجله آرونو، بالغ بر ۱۰۰ نفر از خبرنگاران منطقه کاشان و آران وبیدگل به همت بسیج رسانه در این تور یکروزه با حضور اساتید رسانه بهروزرسانی شدند و از میهماننوازی مردم یزدلان بهرهمند شدند.
افزایش اطلاعات از ضروریات رسانه است
مدرس بسیج رسانه افزایش سطح اطلاعات و بهروزرسانی سطح سواد رسانه را ضروری دانست.
حجتالاسلام روحالله جلالی نیز در کارگاه آموزشی بسیج رسانه اظهار کرد: رسانهای قوی است که دارای سطح سواد رسانهای بالا بوده و از نقد کردن و نقد شدن هراس نداشته باشد.
مدرس بسیج رسانه قوی بودن رسانه را در مدیریت کردن انتقادات و پیشنهادات دانست و افزود: در ارتباطات رسانهای منفعل عمل کردن وجود ندارد، بلکه اگر رسانهای بخواهد جامعهسازی کند باید مدیریت سازندگی داشته باشد.
وی مدیریت رسانه را در جامعهساز بودن دانست و تاکید کرد: رسانه باید تمرین و مراقبت را خود را قوی کند و اخلاق مدارانه سطح جامعه را افزایش دهد.
جلالی گفت: رسانه باید ضمن رعایت، ادب و انصاف شتابزدگی را فدای صداقت نکرده و حفظ حرمتها کند.
به گفته وی هنر تصویرسازی یکی از هنرهای اصلی رسانه است و رسانهای موفق است که تصویرگری قویتری در ذهن مخاطب داشته باشد.