به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، بر اساس جدیدترین نقشههای پیشبینی بارش کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی بارش هفته اول (۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت) بر جنوب و جنوب شرق کشور متمرکز است و مقدار انباشته آن در برخی از این مناطق با احتمال فراتر از ۷۵ درصد، بیش از ۱۰۰ میلیمتر خواهد بود، بارش در یک سوم شمالی کشور و زاگرس میانی کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال پیشبینی میشود.
بارش هفته دوم در محدوده نرمال خواهد بود، در این هفته احتمال وقوع بارش انباشته ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر برای شمال غرب کشور و زاگرس میانی و شمالی کمتر از ۵۰ درصد پیشبینی شده است، بارش هفتههای سوم و چهارم بیش از نرمال است و بارش انباشته هفته سوم در بخشهایی از زاگرس میانی و شمال غرب با احتمال حدود ۷۵ درصد در محدوده ۵۰ میلیمتر خواهد بود.
بارش هفتههای پنجم و ششم برای غالب مناطق کشور در محدوده نرمال فصل برآورد میشود.
بر اساس جدیدترین نقشههای پیشبینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشههای احتمالاتی میانگین دمای هوای هفته اول (۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت) در دو سوی کوههای البرز، شمال غرب و دو سوی زاگرس میانی و شمالی یک تا پنج درجه بیش از نرمال است.
بیشترین افزایش دما (سه تا پنج درجه) در شمال غرب کشور رخ میدهد، دمای هوا در مرکز، جنوب و شرق کشور یک تا پنج درجه کمتر از نرمال است، بیشترین کاهش (سه تا پنج درجه) در جنوب شرق کشور رخ میدهد، الگوی دمای هفته دوم با قدری تعدیل مشابه هفته اول است.
دمای هوای هفته سوم در نوار غربی و شمالی کشور یک تا سه درجه بیش از نرمال، در جنوب و جنوب شرق یک تا دو درجه کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال خواهد بود، دمای هوای هفته چهارم در محدوده نرمال و برای هفتههای پنجم و ششم یک تا دو درجه بیش از نرمال برآورد میشود.
پیشبینی وضع هوای کشور در چند روز آینده
بر همین اساس، صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: سهشنبه در استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه جنوبی استانهای اصفهان و یزد، شرق خوزستان، جزایر واقع در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و چهارشنبه علاوه بر این مناطق در خراسان جنوبی، رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید، تگرگ و در بعضی نقاط گرد و خاک پیشبینی میشود.
وی افزود: پنجشنبه در بعضی نقاط استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و هرمزگان، بارش با شدت کمتری ادامه دارد، همچنین در روز سهشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: در بعدازظهر جمعه در بعضی نقاط شمال غرب، غرب، استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و دامنههای البرز مرکزی و بعدازظهر شنبه علاوه بر این مناطق، در دامنههای زاگرس جنوبی، بعضی نقاط استانهای فارس و هرمزگان، رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید موقت و گاهی گرد و خاک انتظار میرود.
ضیائیان ادامه داد: سهشنبه در نوار شرقی کشور وزش باد شدید و احتمال خیزش گرد و خاک وجود خواهد داشت، همچنین خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان تا پنجشنبه مواج و طوفانی خواهد بود.
وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
براساس اعلام ستاد مدیریت سیلاب وزارت نیرو مبنی بر پیشبینی وقوع بارشهای قابل توجه از روز سهشنبه بیستوهشتم تا پنجشنبه سیام فروردین ۱۴۰۳، استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، کرمان و یزد مستعد وقوع سیلاب خواهند بود.
عمده سیل و طغیان رودخانهها در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان پیشبینی میشود و جزایر هرمزگان نیز در کانونهای بارشی قرار دارند.