کدام گروه سنی کودکان کاندید واکسن پنوموکوک و روتاویروس هستند؟

|

فهرست مطالب

شهنام عرشی در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به آخرین جزئیات واکسیناسیون کودکان با دو واکسن روتارویروس و پنوموکوک اظهار کرد: حدود ۱۰ سال پیش، کمیته ملی و کشوری واکسیناسیون مصوب کرده بود که واکسن روتاویروس که برای اسهال‌های ویروسی کودکان و نوزادان و واکسن پنوموکوک که برای عفونت‌های کودکان کاربرد دارد، وارد برنامه واکسیناسیون کشور شود، اما حدود ۹ تا ۱۰ سال گذشته بودجه و امکانات لازم برای این اقدام فراهم نشده بود.

وی افزود: با تلاش‌های وزیر بهداشت و سازمان برنامه و بودجه، امکاناتی برای واردات تعدادی واکسن به کشور فراهم شد تا واکسیناسیون کودکان در چند استان به‌خصوص استان‌های جنوبی و جنوب شرقی انجام شود و در صورتی که روند واکسیناسیون بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده پیش رود، امید است تا پایان سال جاری سراسر کشور تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه دو واکسن مذکور برای کودکان زیر یک سال انجام و واکسن روتاویروس به صورت قطره استفاده می‌شود، تصریح کرد: تزریق آزمایشی واکسن پنوموکوک در یکی از شهرهای استان هرمزگان (بندر خمیر) پیش از سال جدید آغاز شده است، اما امید است برنامه واکسیناسیون تا هفته آینده اعلام شود.

عرشی با بیان اینکه واکسیناسیون کودکان با دو واکسن مذکور هنوز به‌طور رسمی آغاز نشده است، ادامه داد: پس از اعلام برنامه واکسیناسیون، تزریق دو واکسن مذکور در چند استان کشور آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه تمام واکسن‌ها ممکن است علائم خفیفی پس از تزریق داشته باشند، گفت: دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک، جزو واکسن‌هایی است که در بیشتر کشورهای جهان تزریق می‌شود و عوارض بسیاری ندارد؛ واکسن‌های در نظر گرفته شده برای تزریق از ابتلای کودکان به بیماری جلوگیری می‌کنند یا در صورتی که کودک به بیماری مبتلا شد، علائم بیماری برای وی بسیار خفیف خواهد بود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه جزئیات واکسیناسیون کودکان با دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس طی روزهای آینده توسط مرکز مربوطه اعلام خواهد شد، اضافه کرد: واکسن روتاویروس در سن دو، چهار و شش‌ماهگی تجویز می‌شود و سن کودک برای دریافت نوبت اول، کمتر از ۱۵ هفته است.

عرشی با بیان اینکه استان هرمزگان یکی از استان‌های گرمسیری به‌شمار می‌رود که میزان ابتلای کودکان و نوزادان به اسهال در آن بالا است، خاطرنشان کرد: امید است با تزریق واکسن روتاویروس به صورت کشوری، سالانه از ۱۰ هزار مورد بستری نوزادان و کودکان جلوگیری شود و واکسن پنوموکوک نیز از مرگ‌ومیر سالانه ۱۵۰۰ کودک جلوگیری خواهد کرد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *