به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، ویتامین B۱۲ یک ویتامین ضروری است که بدن به آن نیاز دارد، اما نمیتواند بهتنهایی آن را تولید کند، بنابراین باید برای دریافت آن از رژیم غذایی مناسب پیروی شود؛ ویتامین B۱۲ برای تولید DNA بسیار مهم است و نقش کلیدی در تولید گلبولهای قرمز دارد.
افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی میکنند، افرادی که درگیر بیماری کمخونی همولیتیک خودایمنی هستند، همچنین کسانی که مشکل سوءجذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند، در صورتی که در معرض کمبود این ویتامین قرار دارید، مکملهای تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید؛ کمبود ویتامین B۱۲ را نباید نادیده گرفت، زیرا کمبود طولانیمدت آن باعث بروز مشکلات جدی سلامتی میشود.
علائم مراحل اولیه کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟
کمبود خفیف ویتامین B۱۲ ممکن است با علائم خاصی همراه نباشد، با این وجود رایجترین علائم اولیه آن شامل ضعف، خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون دلیل، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، افسردگی و تحریکپذیری میشود.
تأثیرات طولانیمدت کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟
کمبود ویتامین B۱۲ در طولانی مدت باعث بروز مشکلات سلامتی جدی میشود. این موارد شامل بیحسی و گزگز دست و پا، از دست دادن بینایی، اختلال شناختی و از دست دادن حافظه میشود، همچنین ممکن است منجر به احساس گیجی، مشکلات راه رفتن و مشکلات گفتاری شود.
چه غذاهای حاوی ویتامین B۱۲ است؟
گوشت، ماهی، مرغ، تخممرغ و محصولات لبنی بهطور طبیعی سرشار از ویتامین B۱۲ است. هیچ منبع گیاهی دارای ویتامین B۱۲ نیست، بنابراین افرادی که از رژیمهای غذایی گیاهی پیروی میکنند، باید از غذاهای غنی شده با ویتامین B۱۲ استفاده کنند؛ افرادی که نمیتوانند نیاز ویتامین B۱۲ بدن خود را از طریق رژیم غذایی تأمین کنند، لازم است با تجویز پزشک از مکملهای این ویتامین استفاده کنند.