مهم‌ترین علامت ظاهری در فساد کنسروها تورم قوطی آن‌ها است

|

فهرست مطالب

‌به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از سازمان غذا و دارو، هاله سمیعی اظهار کرد: تغییر شکل قوطی کنسرو می‌تواند به اشکال مختلف باشد؛ به‌طوری که اگر قسمتی فشرده شود، طرف دیگر برجسته شود یا جداره قوطی در اثر حمل‌ونقل و دیگر موارد، ضربه دیده باشد، اما چنانچه دو طرف یا تنها یک طرف قوطی متورم شده باشد و علت آن هم ضربه خوردن نباشد، ممکن است در سلامت آن ایرادی وجود داشته باشد.

وی افزود: در مورد کنسروهایی که یک طرف آن‌ها برآمده شده است، چنانچه با سوراخ کردن قوطی مقدار زیادی گاز خارج شود، دلیل بر فاسد بودن محتوی قوطی است، باید توجه داشت که موقع باز کردن قوطی‌های سالم، مقدار ناچیزی هوا به داخل آن‌ها کشیده می‌شود که نباید آن را با خروج گاز اشتباه کرد.

به گفته معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، تورم کنسرو در مورد کنسروهایی که بیش از یک سال از تاریخ تولید آن‌ها گذشته است، مربوط به تولید گاز هیدروژن و در نتیجه واکنش بین ماده غذایی و فلز قوطی (خوردگی قوطی) یا تولید گاز کربن دی اکسید و در نتیجه رشد میکروب‌ها در داخل قوطی‌ها است.

وی تاکید کرد: پیش از مصرف کنسروها برای از بین بردن سم خطرناک بوتولیسم احتمالی موجود در تمام مواد غذایی کنسرو شده شامل لوبیا و ذرت باید قوطی‌های کنسرو دست‌کم به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.

سمیعی خاطرنشان کرد: از آنجا که نمی‌توان انتظار داشت مصرف‌کنندگان تفاوت بین انواع تورم ایجاد شده در کنسروها را تشخیص دهند، برای اطمینان از سلامت محصول، از مصرف کنسروهای مشکوک به آلودگی، فرورفتگی، برآمدگی یا با هرگونه تغییر شکل ظاهری خودداری کنید.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *