به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، آئین اختتامیه نهمین جشنواره ابوذر استان اصفهان، صبح امروز _جمعه سیزدهم بهمن_ در آستان مقدس حضرت زینب (س) اختالرضا در حال برگزاری است؛ در ابتدای این مراسم حجتالاسلام محسن صادقزاده اظهار کرد: همه ما میهمان آستان مقدس بانویی هستیم که طبق نظر ۲۴ نظر از علما، دختر بلافصل دختر امام کاظم و خواهر امام رضا هستند که با برادرشان به هارون به ایران آمدند و در برخی روایات نقل شده حضرت زینب خواهر بزرگتر امام رضا بوده و حدود ۵۴ تا ۵۵ سال داشتند.
وی با بیان اینکه طرح عمرانی حرم در طرح توسعه قرار گرفت و در کنار گنبد و گلدسته، اقدامات فراوان دیگری انجام شده است، افزود: تمام طراحیهایی که در بخش عمرانی انجام شده، ظریف، منحصر به فرد و متناسب با یک بانو است و شاهد کتابت قرآن در تزئینات نیز هستیم.
حجتالاسلام صادقزاده با یادآوری دکتر رجبی دوانی معتقد بود عملیات عمرانی این آستان بهعنوان یکی از نمادهای ساختمان انقلاب اسلامی شناخته میشود، گفت: این بنا دارای ۸٠ هزار متر زیربنا است که در آن خطوط کوفی، نستعلیق، ثلث مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه تمام تلاشمان این است در حوزه بانوان انجام وظیفه کنیم، خاطرنشان کرد: حدود ۲ هزار خادم افتخاری داریم که حدود ۱۴٠٠ نفر از آنها از بانوان هستند و در این راستا فعالیتها متناسب با حرم امام رضا (ع) است.
مدیر اجرایی آستان مقدس حضرت زینب (س) با بیان اینکه وظایف ما در سه محور زیارتی، فرهنگی و اجتماعی تعریف میشود، تصریح کرد: وظیفه ما برگزاری تمام مراسمهای ملی و مذهبی است و در این راستا سالانه از جمله محرم و صفر، فاطمیه و…. برنامههای فراوانی دارم.
وی تأکید کرد: یکی از وظایف ما ارتقا سطح فرهنگی منطقه ۱۴ و شهر اصفهان است و در این راستا با مدارس مختلف منطقه ارتباط داشته و میزبان دانشآموزان هستیم.
حجتالاسلام صادقزاده با تاکید بر اینکه محور فعالیتهای ما در این منطقه امیدآفرینی است، گفت: بیمارستان ۵٠٠ تخت خوابی و ساخت مسکن مهر از جمله موارد در دستورکار است که منجر به ارتقای امید در منطقه خواهد شد، همچنین با تمام خیریهها و افراد منطقه در ارتباط هستیم و تبدیل مددجویان به مددکار از جمله اهداف ما است.
در ادامه نیز محسن شکیبفرد اظهار کرد: امسال برای اولین بار به آزاد به جشنواره افزود و همین امر باعث حضور بیشتر اصحاب رسانه شد، همچنین جمع کثیری از داوران که از فعالان و مدیران رسانهای بودند، در این مسیر همراهی کردند.
وی افزود: حدود ۳٠٠ نفر از اصحاب رسانه در جشنواره شرکت و حدود هزار اثر ارسال شد و آثار برتر نیز به موقع ارائه و اعلام شد و اکید است نفرات بیشتری به مرحله کشوری راه پیدا کنند.
رئیس سازمان بسیج رسانه استان اصفهان عنوان کرد: در بخش گزارش ویدئویی و پادکست آثار فاخری رسید که نشانه ظرفیت بالای استان در این راستا است و در این مسیر چشمانداز روشنی را برای اصحاب رسانه استان شاهد هستیم.
وی گفت: تصمیم بر این شد جام رسانهای امید را نیز برگزار کنیم و در این راستا دیدار اخیر رهبر انقلاب با تولیدکنندگان باعث شد دستگاههای مختلف استان از جمله جهاد کشاورزی، پتروپالایش، فولاد مبارکه، شهرک علمی و تحقیقاتی، راهداری، آبفا، شرکت گاز و نهاد مردمی رسالت گزارشات خود را ارائه دهند.
شکیبفرد بیان کرد: تیمهای رسانهای از صحبتها تولید محتوا میکنند و از ساعت ۱۹ امروز تا ۱۹ فردا بهصورت مستمر این فعالیتهای امیدآفرین را منتشر میکنند تا مدتی اخبار خوب و امیدآفرین را در سطح استان اصفهان ارائه دهیم.
همچنین در بخشی از مراسم بیانیه داوران به شرح زیر خوانده شد:
«پرونده نهمین جشنواره رسانهای ابوذر در حالی امروز بسته میشود که برای نخستین بار طی ادوار گذشته، اصحاب رسانه استان علاوه بر بخش موضوعی در بخش آزاد نیز به رقابت پرداختند.
هیأت داوران نهمین جشنواره رسانهای ابوذر ضمن آرزوی توفیق برای عزیزان تلاشگر عرصه رسانه و اندیشه امیدوار است با تلاشهای مجدانه فعالان این حوزه در آینده نیز شاهد ارائه آثار کیفیتر و اثر گذارتر در این استان باشیم.
خوشبختانه در این دوره استقبال بیشتری نسبت به سال گذشته از این جشنواره شد، اما با این حال عدم حضور برخی رسانههای استان و تمایل نداشتن آنها برای شرکت در یک رویداد رسانهای و رقابت با دیگر رسانههای استان، جای سوال داشت و نیاز است متولیان برگزاری جشنواره و اصحاب رسانه به ریشه یابی این موضوع بپردازند.
از جمع رسانههای مکتوب استان، بیشترین شرکت کننده به روزنامه اصفهان زیبا و از جمع رسانههای مجازی، بیشترین شرکت کننده به خبرگزاری مجله آرونو اختصاص داشت که در جمع برندگان نیز نمود عینی نسبت تعداد شرکت کننده به تعداد برگزیده دیده میشود، هر چند که آمار دو شرکت کننده و دو برنده از یک رسانه نیز به ثبت رسید.
هیأت داوران توجه شرکت کنندگان را به چند نکته جلب میکند:
انتخاب صحیح قالب اولین اقدام برای شرکت در یک جشنواره است و انتظار میرود اهالی رسانه در گام اول تولید محتوا، قالب را بشناسند.
عدم تولید محتوای قابل توجه در برخی از بخشها از جمله یادداشت و تمایل نداشتن اهالی رسانه برای ذوق آزمایی در این حیطه، نکته قابل توجهی است و میطلبد جامعه رسانهای استان اصفهان توجه بیشتری به تولید محتوا در تمام قالبهای خبری داشته باشند.
تعداد شرکت کنندگان در بخش عکس، از حد انتظار کمتر بود و با توجه به اینکه جشنواره ابوذر نهمین دوره را سپری میکند، آثار این دوره متأسفانه در شأن نام جشنواره و رسالتهای آن نبود و از این رو در این بخش بدون رتبه بندی، نفرات برگزیده معرفی خواهند شد.
در بخش گزارشهای ویدئویی، تنوع آثار قابل توجه بود و رقابت نزدیکی بین شرکت کنندگان وجود داشت که بنا به ماهیت جدید رسانهها و لزوم پرداخت قالبهای چند رسانهای، چشمانداز امیدوار کنندهای را به نمایش میگذارد.
پرونده جشنواره نهم نیز بسته شد و آنچه باز میماند راه پُر فراز و نشیب روزنامه نگاری است؛ مسیر طی شده پیشینیان ما و راه ناپیموده آیندگان. قدردان اعتماد اهالی رسانه هستیم و کوشش کردیم عادلانه و در مدار منطق حرکت کنیم چراکه عمیقاً معتقدیم برپایی هر جشنوارهای سرآغاز آیندهای امیدآفرین برای رسانههاست.
هیئت داوران نهمین جشنواره رسانهای ابوذر
داوران بخش مکتوب:
منصور گلناری
محمدرضا شواخی زواره
محسن حیدری فرد
سعید ساکت
مسعود شعربافچی زاده
محمدحسین امینی هرندی
مالک شیخی
مریم یاوری
داور بخش عکس:
فرزان معظم
داور بخش گزارش ویدئویی، پادکست و مستند:
مهدی بُکایی
داور بخش اینفوگرافیک:
مجتبی مجلسی
مهری مصور: دبیر علمی جشنواره
در ادامه نیز اسامی برگزیدگان به شرح زیر اعلام شدند:
برگزیدگان بخش موضوعی
گزارش موضوعی
رتبه اول: زهرا فرجی با اثر «روزی که میدان امام جای سوزن انداختن نبود» از خبرگزاری مجله آرونو
رتبه دوم: زهره نصر با اثر «از لباسهای خونی تا چکمههای گلی» از خبرگزاری مجله آرونو
رتبه سوم مشترک: مرضیه قاسمی با اثر «گره گشایی در خانه دوست» از خبرگزاری فارس و الهام قلیلی با اثر «قربانیان تاریخ تولد لاکچری» از خبرگزاری مجله آرونو
تیتر موضوعی
رتبه اول: فاطمه زمانی با اثر «دشنه بر قلب آویز» از خبرگزاری ایرنا
رتبه دوم مشترک: دریا قدرتی پور با اثر «وقتی معاش به مو بند میشود» از روزنامه نصف جهان و زهره سادات کاظمی با اثر «فکری به حال هزار نفسی که روزانه بریده میشود، بکنید» از پایگاه خبری مفتاح
رتبه سوم مشترک: ریحانه شهبازی با اثر «قوانین حمایتی جمعیت به مثابه مهر صد آفرین» از خبرگزاری مهر و فاطمه کاویانی با اثر «سندرم سیگارهای بیقرار در سریالهای شبکه خانگی» از روزنامه اصفهان امروز
یادداشت موضوعی
رتبه اول: سید مهدی رضوی با اثر «اصفهان پیرتر می شود» از روزنامه اصفهان امروز
رتبه دوم: مریم قمریان با اثر «قصه آبان، قصه ایثار» از ماهنامه راهنامه
رتبه سوم: فاطمه رجب زاده با اثر «شهروند خبرنگاران دست برتر بازتاب رسانه ای» از روزنامه اصفهان زیبا
مصاحبه موضوعی
رتبه اول: زینب تاجالدین با اثر «شاهد اشکهای حاج قاسم» از روزنامه اصفهان زیبا
رتبه دوم مشترک: عاطفه علیان با اثر «روایت جانباز دفاع مقدس از ۶۰۰ شهید اصفهان در یک عملیات» از خبرگزاری مهر و فاطمه مدح خوان با اثر «ایدئولوژی و منافع ملی؛ دو روی یک سکه؟» از خبرگزاری مجله آرونو
رتبه سوم: گلزار اسدی با اثر «حاج حسین گفت برویم بچههایی را که آب برده، پیدا کنیم» از روزنامه اصفهان زیبا
برگزیدگان بخش آزاد
گزارش آزاد
رتبه اول: لیلا مقیمی با اثر «لرزه فرونشست بر پیکر میراث اصفهان» از روزنامه اصفهان زیبا
رتبه دوم: مرضیه علی عسگری با اثر «جریان دائمی زاینده رود، التیام بخش زخم فرونشست در اصفهان» از خبرگزاری فارس و الهام قلیلی با اثر «روایت دانشآموزان سال ۶۸ از روزی که عزادار پیر جماران شدند» از خبرگزاری مجله آرونو
رتبه سوم: پگاه ظاهری با اثر «زراعت بی قانون» از روزنامه اصفهان زیبا و محمود افشاری با اثر «شبکه اصفهان سرگردان در مسیر هویت و چالش مخاطب» از روزنامه اصفهان زیبا
مصاحبه آزاد
رتبه اول: سمیه مصور با اثر «گلوله و آرپی جی نه، با دوک سبز و مشکی میجنگیدیم» از خبرگزاری مجله آرونو
رتبه دوم: لیلا مقیمی و ریحانه سجادی با اثر «به مازوت سوزی گیر ندهید» از روزنامه اصفهان زیبا و بهار یوسفیان با اثر «روایتی از ملاقات «اسماعیل آذر» با «استاد شهریار» از خبرگزاری مجله آرونو
رتبه سوم: نگین حیدری با اثر «یک روز و هزاران خاطره» از پایگاه توان نگار و زهرا فرجی با اثر «ماجرای حاجت روایی واکسی صلواتی در گلستان شهدا» از خبرگزاری مجله آرونو
تیتر آزاد
رتبه اول: سیده پروین امامی با اثر «قانون هوای پاک، خاک می خورد» از خبرگزاری صدا و سیما
رتبه دوم: محمد نوری با اثر «کشتی اصفهان مدت هاست روی پل رفته است» از خبرگزاری فارس و علی نوریان با اثر «اینجا توقف مانع کسب نیست» از خبرگزاری مجله آرونو
رتبه سوم: سروش زارع با اثر «مشتریها را بردند، بازار مبل رهنان قربانی بعدی فروشگاههای بزرگ!» از خبرگزاری مجله آرونو
اینفوگرافیک
رتبه دوم: حامد تیموری از نشریه ترنم دانش
رتبه سوم: علیرضا مظاهری از روزنامه اصفهان زیبا
گزارش ویدئویی و مستند
رتبه اول: محمد علی سهیل پور با اثر شهیدستان ایران از صدا و سیما
رتبه دوم: منصوره ظهرابی با اثر گروه جهادی روستای مزرعه امام از پایگاه خبری صدای نائین
رتبه سوم: سید میلاد میردامادی با اثر چهارباغ گفتگو از روزنامه اصفهان زیبا
موشن گرافیک
رتبه اول: آقای علیرضا حبیبی با مجموعه آثار از مؤسسه مردم نهاد ارزشبان
رتبه دوم: زهرا سادات حجازی با مجموعه آثار از اداره تبلیغات اسلامی اصفهان
پادکست
رتبه اول: لیلا عسگری با مجموعه آثار از صدا و سیما
رتبه دوم: زهرا فدایی با مجموعه آثار از صدا و سیما
رتبه سوم: سید محمد وحید حکیم فعال با مجموعه آثار از روزنامه اصفهان زیبا
برگزیدگان عکس
بخش موضوعی
امیرحسین کمالی
مرتضی صالحی
محمدرضا غضنفری
بخش آزاد
احسان جدیدی
محمد نوری
صادق بصیرت