پژوهشگاه علوم‌وفناوری اطلاعات نماد رشد و بلوغ علمی ایران است

|

فهرست مطالب

به گزارش گروه علم و آموزش آرونو ، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، روز یکشنبه میزبان مراسم تکریم دکتر سیروس علیدوستی، رییس پیشین این پژوهشگاه و معارفه دکتر محمد حسن‌زاده، رییس جدید بود که با حضور  پیمان صالحی، معاون پژوهشی و دبیرکل شورای‌عالی علوم، تحقیقات، و فناوری برگزار شد.در ابتدای این مراسم علیدوستی گزارش عملکرد ۹ ساله پژوهشگاه را تشریح کرد.

حسن‌زاده نیز گفت: علوم و فناوری اطلاعات به سوی متصل کردن بیشتر جهان، درنوردیدن و از میان برداشتن مرزهای فیزیکی، ساخت فضاهای مجازی موازی و توسعه سیطره آن در تمام شئونات زندگی انسان ها حرکت می کند.

پژوهشگاه علوم‌وفناوری اطلاعات نماد رشد و بلوغ علمی ایران است
از راست: علیدوستی و صالحی

علوم و فناوری اطلاعات به تعیین‌گر مهم حاکمیتی تبدیل شده است

وی به وضعیت استفاده از اینترنت در جهان پرداخت و ادامه داد: علوم‌وفناوری اطلاعات به تعیین‌گر مهم حاکمیتی و پیشران بی‌بدیل رقابت در عرصه اقتصاد تبدیل شده است. امروزه مفاهیمی مانند واقعیت مجازی، افزوده، تحلیل‌های مبتنی بر کلان‌داده، عامل های هوشمند، رمزارزها، اینترنت اشیا، رایانش لبه‌ای، رایانش کوانتومی، پردازش زنجیره بلوک، خودکارسازی فرایندهای مبتنی بر روبوتیک، ارتباطات نسل پنجم و ششم، تحول دیجیتال تسریع شده و نه تنها به عنوان یک رویا بلکه به واقعیت های عینی تبدیل شده اند و به صورت روزافزون در حال ورود به عرصه زندگی شخصی و اجتماعی هستند.

حسن‌زاده، در توصیف ماهیت ایرانداک افزود: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ماهیتی منحصر به فرد و چندگانه دارد. از یک سو، همانند یک پژوهشگاه به دنبال توسعه مرزهای علم در حوزه علوم و فناوری اطلاعات است، از سوی دیگر، رسالت ارایه خدمات علمی به جامعه دانشگاهی ایران را برعهده دارد. علاوه بر اینها، پشتیبانی، راهبری و تامین سامانه های اطلاعاتی وزارت علوم بر عهده این پژوهشگاه گذاشته شده است. در یک سو، گنجینه عظیم پایان نامه ها و رساله‌های داخلی و خارجی را گردآوری، سازماندهی و اشاعه می‌کند. در سوی دیگر، صیانت از اخلاق علمی را بسترسازی می‌کند. بنابراین پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران یک مسیر و تاریخ است که به نماد رشد و بلوغ علمی ایران بدل شده است.  

پژوهشگاه علوم‌وفناوری اطلاعات نماد رشد و بلوغ علمی ایران است

رییس ایرانداک گفت: اهداف پژوهشگاه نشان دهنده ماموریت های فراگیر، ملی و پیشرو است. دستیابی به این اهداف و توسعه آنها نیازمند بهره گیری از توانمندی های ساختاری، نیروی انسانی و شبکه ارتباطی موجود و همچنین توانمندسازی مداوم از طریق بسترسازی برای تحول مجازی است.

برخورداری پژوهشگاه از اعضای هیات علمی و کارشناسان خبره متعهد و توانمند و اشتهار آن در میان جامعه دانشگاهی و اجرایی کشور، همچنین پشتیبانی مقام وزارت،  معاون پژوهشی و مدیران ارشد از جمله پیشران‌های اصلی برای حرکت در مسیر رشد و تعالی است.

به گزارش آرونو ، محمدعلی زلفی‌گل، ۱۴ شهریور با صدور حکمی حسن زاده را به سمت ریاست پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایرانداک) منصوب کرد. محمد حسن زاده دانش آموخته دکتری در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی از دانشگاه فردوسی مشهد است و هر سه مقطع تحصیلی را در  همین رشته تحصیل کرده است. وی عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس با مرتبه استادی است. حسن زاده به عنوان اولین پژوهشگر در حوزه مدیریت دانش در ایران، در سال ۱۳۸۲ پژوهش در باب مدیریت دانش را به عنوان رساله دکتری خود آغاز کرد و تاکنون در این زمینه بیش از ۵۰ عنوان مقاله و پنج عنوان کتاب منتشر کرده است.

وی از سال ۱۳۸۵ به عنوان پژوهشگر گروه علم سنجی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور وارد عرصه علم سنجی شد و تاکنون کتاب ها و مقالات متعددی در حوزه علم سنجی، سنجش و ارزیابی علم و فناوری و وب سنجی تالیف و ترجمه کرده است.

از سوابق اجرایی حسن زاده می‌توان مسئولیت معاونت پژوهشی دانشکده مدیریت و اقتصاد و مدیریت گروه آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تربیت مدرس، مدیریت گروه ترویج علم مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و عضویت در چندین شورا و کارگروه تخصصی را نام برد. 

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *