دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: از اتحادیه اروپا و بخصوص از ایتالیا، انتظار داریم بر اساس اصل مسئولیت مشترک و عمومی به تعهدات بین المللی خود پایبند باشند.
به گزارش آرونو ، اسکندر مؤمنی در دیدار با رئیس هیئت نمایندگی ایتالیا گفت: بازار اروپا باعث اغوای قاچاقچیان موادمخدر میشود و از پیامدهای منفی این جریان خسارتهای غیر قابل جبرانی است که ما در منطقه خودمان تحمل میکنیم.
وی افزود: ایتالیا از جمله کشورهای معدودی از اروپاست که در تهران رابطی در مبارزه با مواد مخدر داشت و همکاری های خوبی از جمله تبادل اطلاعات و برگزاری دوره های آموزشی بین دو کشور در زمینه مبارزه با مواد مخدر برقرار بود و باید توسعه یابد.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: از اتحادیه اروپا و بخصوص از ایتالیا، انتظار داریم بر اساس اصل مسئولیت مشترک و عمومی به تعهدات بین المللی خود پایبند باشند.
مومنی با اشاره به تحولات اخیر افغانستان، موضوع تغییرات میزان قاچاق از منشاء افغانستان را از این مقام اروپایی جویا شد که ژنرال پیرانجلو ایانوتی در پاسخ به این سوال گفت: ما هم ادعای کاهش ۹۵ درصدی تولید مواد مخدر را قبول نداریم چرا که آثار آن مشهود نیست.
رییس بخش خدمات مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور ایتالیا ضمن اعلام آمادگی همکاری در زمینههای مبارزه با مواد مخدر در منطقه و ترانزیت آن به اروپا به خصوص مواد صنعتی، خواستار توسعه تبادل همکاریهای اطلاعاتی شد.
این مقام ایتالیایی در خصوص موضوعات درمانی و اقدامات پیشگیرانه نیز بر همکاری مشترک تاکید کرد.
نماینده دایم و سفیر ایتالیا نزد سازمان ملل و همچنین نماینده دایم کشورمان و سردار کاکاوند رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز در این دیدار دوجانبه حضور داشتند.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: تمایل داریم در خصوص پیشسازهای موادمخدر در دنیا، کمیتهای مشترک برای رصد این روند تهدیدآمیز تشکیل شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی که بهمنظور شرکت در اجلاس سالانه کمیسیون موادمخدر سازمان ملل متحد به وین سفر کرده است، با وی شیائوژون رئیس کمیته مبارزه با مواد مخدر جمهوری خلق چین هم ملاقات کرد.
وی در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس یک استراتژی متوازن به موضوعات مبارزه با مواد مخدر می پردازد و این استراتژی در برگیرنده اقدامات مقابلهای، پیشگیری و درمان است.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: اقدامات مقابلهای کشور منجر به کشف حدود۷۰۰ تن انواع مواد مخدر از جمله ۳۷ تن متامفتامین از منشاء افغانستان طی سال گذشته میلادی شده است.
وی شیائوژون نیز با اشاره به تولیدات مواد مخدر در افغانستان گفت:تولید مواد در این کشور تهدیدی جدی برای ما است. همه باید دست به دست هم دهیم تا با این وضعیت مقابله کنیم تا این مشکل به ما سرایت نکند.
وی شیائوژون درباره توضیحات دکتر مومنی در خصوص لزوم حمایت از کشت جایگزین در افغانستان گفت: به دلیل پیچیدگی امور در این کشور و نبود زیرساخت این امر قابلیت اجرایی ندارد که دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ گفت: این شرایط در گذشته نیز وجود داشته و ما نمی توانیم تنها تماشاگر باشیم و باید فعالانه نقش افرینی کنیم.
وی شیائوژون افزود: باید در خصوص شرایط افغانستان رصد و تبادل اطلاعات کنیم و از ابتکارات منطقه ای و بین المللی و ظرفیت سازمان شانگهای استفاده کنیم.
انتهای پیام