رقابت ۶۶ اثر در جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک در اردکان/ارسال ۹۸ اثر خارجی به جشنواره امسال

|

فهرست مطالب

آرونو /یزد دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان که اوائل اسفندماه به میزبانی شهر اردکان یزد برگزار خواهد شد، اعلام کرد: ۶۶ اثر به بخش رقابت این دوره جشنواره راه یافته که چهار اثر جزو آثار خارجی است.

امیر مشهدی عباس در نشست رسانه‌ای این دوره از جشنواره که امروط چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه در یزد برگزار شد، گفت: جشنواره بیست و هشتم از ششم اسفندماه ۱۴۰۱ کلید خورد ولی دبیرخانه جشنواره از ۱۵ مهرماه شکل گرفته و شروع بکار کرد.

وی با بیان این که در مجموع حدود ۱۲۰۰ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره امسال ارسال شد، گفت: از مجموع آثار ارسالی، تعداد ۶۶۵ اثر کودک و نوجوان واجد شرایط پذیرش و مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان این که خوشبختانه از تمام استان‌ها اثر به دبیرخانه ارسال شد، گفت: ۹۸ اثر نیز در بخش بینن المللی از ۴۴ کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که البته چهار اثر در نهایت برای اجرا در بخش رقابتی پذیرفته شد.

مشهدی عباس از راهیابی جمعاً ۶۶ اثر در بخش‌های مختلف به بخش رقابت جشنواره، تصریح کرد: ۸ اثر مربوط به بخش نوجوان، ۹ اثر در بخش کودک، ۹ اثر در بخش خیابانی، ۴ اثر در بخش نقالی، ۵ اثر در بخش نمایشهای ایرانی و خیمه شب بازی، ۷ اثر در بخش خرسال و ۱۷ اثر در بخش نمایش‌نامه نویسی با هم رقابت خواهند کرد.

وی از حضور آثاری به عنوان میهمان و در بخش جنبی این جشنواره، ابراز کرد: تدابیری از جمله فراهم شدن یک دستگاه تریلر جهت اجرای سیار نمایش‌ها در برخی شهرهای کوچک و مناطق روستایی استان، برگزاری برنامه‌های شادپیمایی و نمایشهای خیابانی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

دبیر جشنواره با بیان این که در مجموع هشت اثر استانی از شهرهای اردکان، مهریز و یزد در بخش‌های خیابانی و صحنه‌ای این دوره جشنواره حضور دارند، خاطرنشان کرد: کارگاه‌های تخصصی نیز در جنب جشنواره برای کودکان و نوجوانان و خردسالان به مدرسی داوود کیانیان، الهام احمدی و دیگر هنرمندان مطرح کشور تدارک دیده شده است ولی امیدواریم در سالهای آینده شاهد برگزاری کارگاه‎های آموزشی قبل از برگزاری جشنواره و نتایج آن را در جشنواره شاهد باشیم.

وی از حضور میهمانان و سخنرانان خارجی از کشورهایی مانند روسیه، هندوستان، عراق و کردستان در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت:  با توجه به پختگی این جشنواره طی سالهای گذشته و قوام گرفتن فعالیت هنرمندان شهرهای میزبان آن، معتقدیم اردکان می‌تواند به قطب تئاتر کودک و نوجوان کشور تبدیل شود

مشهدی عباس در پایان نیز با تاکید بر نگاه کیفی به تمام بخش‌های این دوره از جشنواره، عنوان کرد: مسئولان نباید برگزاری این جشنواره را تحمیل هزینه بدانند چرا که در واقع سرمایه‌گذاری برای آینده هنر استانها و کشورمان است.

«احسان عابدی» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این نشست اظهار کرد: همچنان در استان معتقد به تعدد رویدادهای فرهنگی هنری در استان با هدف فراهم کردن بستری برای فعالیت هنرمندان در قالب این رویدادها هستیم.

وی رشد و استعدادیابی هنرمندان و نیز ایجاد نشاط اجتماعی از دیگر اهداف این رویدادها برشمرد و گفت: اگر در سایر حوزه‌ها نارضایتی‌هایی وجود دارد، دلیلی نمی بینیم که حوزه فرهنگ و هنر را تعطیل کنیم لذا تلاش داریم به بهترین نحو این جشنواره را میزبانی کنیم.

عابدی با بیان این که در سال جاری هفت رویداد نمایشی در استان برگزار شده یا در حال برگزاریست، این رویدادها را شامل جشنواره‌های تئاتر قدمگاه، چتر زندگی، مونولوگ مهریز، جشنواره استانی، جشنواره تئاتر خانواده، جشنواره تین و در نهایت جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوانان اردکان به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای هنری کشور ذکر کرد.

وی با تاکید بر این که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به تمام حوزه‎های هنری اهتمام دارد، گفت: تئاتر هنری مردمی، زنده، پویا و فعال است و از طرفی جنب و جوش و تکاپوی هنرمندان این حوزه نیز مزید بر علت بیشتر دیده شدن این هنر در استان شده است والا در سایر حوزه‌ها مانند شعر، خوشنویسی، موسیقی و حوزه لباس و سایر بخشها نیز برنامه‌های متنوعی در استان دنبال می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان این که امسال ۸۷ مجوز اجرای نمایش در استان صادر شده و یک هزار و ۴۶۲ سانس اجرا در استان انجام شده است، گفت: در حال حاضر اجرای نمایش در استان دارای ترافیک و صف انتظار تامین سالن است.

وی افزود: استان یزد امسال هفت گروه در جشنواره بین المللی تئاتر فجر داشت و موفق به کسب جوایزی ارزنده شد که نسبت به سالهای گذشته کم سابقه بوده است.

عبادی در پایان با اشاره به پیشنهاد میزبانی تئاتر کودک و نوجوان به شهر تاریخی اردکان در استان یزد، تاکید کرد: قطعاً این میزبانی این جشنواره خانوادگی علاوه بر توسعه گردشگری استان، منجر به تقویت زیرساختهای حوزه نمایش استان خواهد شد به طوری که هم اکنون شش سالن شهرستان اردکان در حال بهسازی است.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *