برگزارکنندگان جشنواره فیلم عمار از اهدای یک خنجر یمنی به عنوان جایزهای ویژه در این رویداد خبر دادند و گفتند «عمار» باید خودش یک مدل اینفلوئنسر تربیت کند.
به گزارش آرونو ، نشست خبری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار صبح دوشنبه، ۱۸ دیماه در حسینه هنر با حضور سهیل اسعد (دبیر جشنواره)، حمید صالحی (دبیر اجرایی) و محمدصادق شهبازی (عضو شورای سیاست گذاری) برگزار و جزئیاتی از این رویداد اعلام شد.
گزارش تصویری آرونو از نشست خبری جشنواره مردمی فیلم عمار
در این نشست سهیل اسعد با اشاره به مشکل توزیع آثار بیان کرد: این مسئله در این سالهای اخیر با فعال شدن مردم برطرف شده ولی الان با مشکل نوع توزیع روبرو هستیم چرا که پیش از این درون گفتمانی کار میکردیم و بیشتر مصرفکنندگان آثار جشنواره از بچههای انقلاب هستند اما فلسفه هنر این است که آثار به همه برسد. راه حل برون رفت از این وضعیت هم این است که ابتدا در محتوا و قالب به سمتی حرکت کنیم که در یک زمان کوتاه حرفمان زده شود و بعد جذابیت اهمیت دارد که اقتضای فضای امروز است. تنوع و خلاقیت نکات مهم دیگری هستند که باید از آنها استفاده شود. در این زمینه بازاریابی هم مواردی مهمی است که باید پیش از تولید به آن فکر کرد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه با توجه به انتقاداتش چقدر لازم میداند که جشنواره سراغ سینماگران حرفهای چهرههای شناخته شده برود؟ گفت: طبیعت جشنواره عمار این نیست که ما کاری بکنیم. خود مردم و خانواده عمار هستند که خودشان تولید و توزیع میکنند پس ما باید بپرسیم که مردم چه میکنند. ما فقط در حد همراهی کمک میکنیم تا نظمی برقرار شود.
او افزود: در این مسیر مسئله اینجاست که با وجود محتوای خوب در توزیع مشکلاتی وجود دارد. جشنواره عمار باید اینفلوئنسر تربیت و مدلی را معرفی کند که خودش اینفلوئنسر باشد نه اینکه از اینفلوئنسرهای غربی استفاده کند. در اینجا جبهه حق مشکلی با کمیت ندارد، بلکه مسئله اصلی کیفیت است.
در بخشی دیگر از این جشنواره، حمید صالحی آماری را ارائه کرد و گفت: امسال بیش از ۳۳۰۰ اثر در بخشهای پویانمایی، فیلم مستند، داستان، فیلمنامه و فضای مجازی به جشنواره رسیده و آثار منتخب در سایت عماریار در دسترس است که مردم می توانند این فیلم ها را بببنند و رأی دهند. البته اکرانهای مردمی هم امسال فعال است و در برخی شهرها مثل قم، اهواز، لرستان، یزد و اصفهان همزمان با جشنواره برپا میشوند.
وی همچنین با اشاره به جایزههای متنوعی که در این دوره اهدا میشود از یک جایزه ویژه خبر داد و گفت: یک خنجر یمنی از طرف دوستان یمنی ساکن ایران اهدا شده و به عنوان بک جایزه ویژه به هنرمند یا کنشگری که به نظام سلطه ضربهای وارد کرده، اهدا میشود. یک شگفتانه دیگر که در این دوره از جشنواره وجود دارد که مثل جایزههای معمولی نیست و به کسانی اهدا میشود که عمار نیستند و مقابل مردم ایران ایستادند. آنها شاید به خیال خود طرفدار مردم باشند ولی ضدمردمیترین افراد علیه ایرانیها هستند. علاوه براینها «دستکش ننه عصمت» هم جایزه ویژهای است که هر سال به هنرمند پیشرو اهدا میشود.
وی با اشاره به اینکه جزئیات این جایزهها بخصوص آنهایی که توسط سازمانها در موضوعاتی همچون اقتصادی و جمعیتی اهدا خواهند شد، در خبرهای دیگری اعلام میشود، ادامه داد: برنامههای مختلفی در جشنواره امسال تدارک دیده شده از جمله در ارتباط با آثاری که همزمان با طوفان الاقصی تولید شده، آرمان روحالله که سال قبل راهاندازی شد و نیز یکسری کارگاه که اطلاعات آنها در سایت جشنواره عمار برای عموم در دسترس است.
به گفته وی مخطبان جشنواره در سینما فلسطین و نیز به صورت برخط در سایت عمار فیلم میتوانند آثار جشنواره را ببینند.
صالحی همچنین افزود: بزرگداشت محمدحسین لطیفی بخاطر آثاری که در زمینه فلسطین و دفاع مقدس داشته، نکوداشت پروانه معصومی بخاطر پنج دهه هنر او در انقلاب و نیز سید محمد جوزی که سه دهه گرانبهاترین میراث این کشور یعنی خاطرات پدر و مادر شهدا را به تنهایی ثبت کرده است، از دیگر برنامههای این رویداد است.
در بخشی از این نشست، شهبازی با قرائت متنی در توصیف جشنواره عمار این رویداد را علیه سانسور و برای بیان صدای مردم دانست و گفت: «عمار»، جشنواره سربلندها، جشنواره مدیران تحولخواه، جشنواره احیای ظرفیتهاست که با جایزهای همچون خنجر یمنی میخواهد جلوی دیزنی و وارنر بایستد.
او در متن طولانی خود بدون نام بردن از شخص خاصی، به برخی نوشتههای افراد مشهور در فضای مجازی نسبت به حوادث اخیر داخلی و منطقه اشاره کرد و افزود: عمار روایت طوفان و حداکثرهاست. جشنواره عمار با جریانهای محافظه کار مقابله میکند.
وی همچنین در بخشی دیگری از نشست تاکید کرد: جشنواره عمار از ابتدا سراغ ظرفیتهای انقلاب رفت نه سراغ کاسبی از سلبریتیها. اگر الان نسبت به جشنواره، خودانتقادی داریم باید دایره را بزرگتر کنیم و تاکید کنیم که هر هنرمندی که به داشتههای مردم ایران سر تعظیم فرود بیاورد، میتواند در این جشنواره حضور داشته باشد. ما همانطور که در سینما، گدایی اینفلوئنسرها را نمیکنیم در فضای مجازی هم برای عمار همینطور هستیم.
در پایان این نشست پوستر جشنواره رونمایی شد.
جشنواره عمار ۲۱ دیماه در سینما فلسطین افتتاح میشود و تا روز ۲۸ دیماه ادامه دارد.
انتهای پیام