رییس شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم استفاده بهینه از روان آبها تاکید کرد و گفت: وزارت نیرو باید استفاده بهینه از روان آبهای جاری شده از کوه را در دستورکار خود قرار دهد.
مهدی چمران در گفتوگو با آرونو ، درباره سرنوشت روان آبها و میزان بهره گیری از آنها در شهر تهران گفت: در مورد روان آبهای شهری شهرداری تهران متولی است و در همین راستا کانالهای مفصلی در زیر خیابان ها احداث شده است که جمع آوری روانآبها را بر عهده دارند.
وی افزود: وجود همین کانالهای مفصل نیز باعث شده است امروز دیگر همانند گذشته شاهد آبگرفتگی خیابانها نیستیم مگر مکانهای خاصی همچون کنار پل ها که یا خوب لایروبی نشده اند یا براثر ریخته شدن زباله دچار آبگرفتگی شده اند.
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: اما در مورد روانآبها و سیلهایی که از کوه میآید و خارج از محدوده شهر تهران و حوزه فعالیتی شهرداری تهران است، مدیریت شهری وظیفهای ندارد و باید سازمانهای مربوطه مثل وزارت نیرو و جهادکشاورزی تدابیر لازم را اتخاذ کنند و آبخیزداری را در دستور کار خود قرار دهند و از این آبها استفاده کنند. باید در ابتدا این آبها مهار و سپس استفاده بهینه از آنها در دستور کار قرار گیرد چرا که اینها آبهای ارزشمندی هستند.
سرمایه ارزشمند روان آبها باید بهینه و درست مورد استفاده قرار گیرند
وی تاکید کرد: روان آبها در حقیقت سرمایههای ارزشمندی هستند که باید بهینه و درست مورد استفاده قرار گیرند و شهرداری تهران هم در این زمینه آمادگی همکاری مشترک را دارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به طرح موضوع سیلهای اخیر در شهرها و روستاهای اطراف تهران در صحن علنی شورا گفت: تفاهم نامه ای در سال ۱۳۸۸ با وزارت نیرو و مدیریت شهری منعقد شده است که بر اساس آن نقاط سیل خیز شهر تهران باید بررسی و طرحی برای جلوگیری از سیل آماده می شد که البته مطالعات آن انجام شده و طرح آماده شده و بر اساس آن مقداری کار اجرایی هم انجام شده است.
برای امامزاده داوود فکر اساسی اتخاذ شود
وی افزود: سیلی که ظرف روزهای گذشته اتفاق افتاد در این فصل که انتظار بارندگی شدید نیست قابل تأمل است. قاعدتا بارندگیهای این فصل سیل و خرابی به همراه دارد؛ سیلی که در امامزاده داوود و فیروزکوه و دماوند و شهرهای دیگر کشور رخ داد خرابی و تلفات به بار آورده است. امیدواریم تا پایان این بارندگی ها حادثه تلخ دیگری نداشته باشیم؛ اما باید برای امامزاده داوود فکر اساسی اتخاذ شود در این محدوده سیل سابقه دارد حدود ۵۰ سال قبل سیل بسیار شدیدی رخ داد که تلفات بسیار زیادی داشت و سال ۱۳۹۴ نیز سیل دیگری در منطقه داشتیم؛ لذا نیاز به تدبیر اساسی وجود دارد.
چمران ادامه داد: ما به عنوان مدیریت شهری تهران وظیفه اصلی در این حوزه نداریم اما به عنوان یک وظیفه انسانی موضوع را از طریق شورای استان تهران و شورای عالی استانها پیگیری خواهیم کرد.
انتهای پیام