آغاز مستندسازی و بررسی حادثه ریزش ساختمان‌ها در خلازیر

|

فهرست مطالب

تعدادی از اعضای شورای شهر تهران به بیان نظرات خود در خصوص حادثه منطقه ۱۹ پرداخته و نسبت به عدم توجه به استانداردها و مسائل فنی در ساخت و سازها، شرایط خاص صدور پروانه برای املاک اوقافی، نبود تجهیزات کافی برای عملیات آوار برداری و عدم مسئولیت پذیری دستگاه‌ها در این زمینه انتقاد کردند.

به گزارش آرونو ، نرجس سلیمانی با بیان اینکه متأسفانه در چند روز گذشته شاهد حوادث دلخراش بودیم، گفت: با توجه به وظیفه ذاتی کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران پیگیر ارائه گزارشات فنی، نظارتی و مهندسی در خصوص این حادثه هستیم که بعد از بررسی گزارش‌ها، نتایج بررسی و گزارش آن را از سوی کمیسیون حقوقی ارائه خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه عدم توجه به استانداردها و مسائل فنی امکان بروز سوانح را بالا می‌برد، اظهار کرد: اصول ایمنی باید اولویت و سرلوحه کار خود قرار گرفته و اصالت سنجی پیمانکاران مدنظر باشد. همچنین جای سوال است که این تیرآهن‌ها در کیف دستی نبودند که آنها دیده نشدند؟ و باید پیش از ساخت با آنها برخورد می‌شد.

میثم مظفر نیز در خصوص این حادثه گفت: شرایط خاص صدور پروانه برای املاک اوقافی علت اصلی بروز اینگونه اتفاقات است. چرا که باید سازنده ۵۰ درصد قدرالسهم ساخت و ساز را به موقوفه بدهد و به همین دلیل سنگ بنای ساخت و سازهای غیر مجاز گذاشته می‌شود و این مشکل اصلی باید حل و فصل شود.

وی با بیان اینکه ما شاهد سوداگری همراه با قداره کشی و شرارت هستیم، اظهار کرد: در یکی از عملیات‌ها نیروی شهرداری گروگان گرفته شد و به نظر می‌رسد که باید واحد انتظامی مستقل داشته باشیم.

عضو شورای شهر تهران از نبود تجهیزات کافی برای عملیات آوار برداری گلایه کرد و گفت: بیل مکانیکی ۴۰۰ نداشتیم و بعد از ۲۴ ساعت بیل ۳۰۰ آوردند در حالیکه ما باید آهن رباهایی برای برداشتن آوار داشته باشیم.

در ادامه عباسی با بیان اینکه باید مسئولیت پذیر باشیم، اظهار کرد: مدیریت ششم این دوره را با موفقیت رقم خواهد زد و ما برای این ماجرا خون دادیم و باید کار را به اتمام برسانیم. چرا که این اتفاقات عواملی دارد که در آینده به آن خواهیم پرداخت و نباید اجازه بدهیم عده‌ای همچنان قدرت داشته باشند و باید در این فرصت از شهرداری حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه به اندازه کافی به فراجا حمله شده و فراجا مظلوم است و در همین چند ماهه ۴۰ شهید تقدیم کرده، گفت: اگر یک پایه امنیت سست شود غده سرطانی ناامنی تا حدی نفوذ می‌کند که حتی نمی‌توانیم به آن فکر کنیم.

نرگس شمس احسان نیز با بیان اینکه شهرداری اگر ساختمان‌های ناایمن را تخریب نمی‌کرد مؤاخذه می‌شد، ادامه داد: اگر شهرداری ورود می‌کند دستگاه‌های دیگر هم باید حضور پیدا کنند و هر اتفاق ناخوشایندی که در شهر می‌افتد هیچ دستگاهی مسئولیت خود را قبول نمی‌کند و شهرداری است که تنها بیانیه صادر می‌کند.

وی با بیان اینکه شتابزدگی مدیران امری گریز ناپذیر است، گفت: متاسفانه روش‌های مداخله‌ای در ساخت و ساز غیر مجاز وجود ندارد و باید با رعایت منفعت عمومی اقدامات لازم صورت گیرد.

آقامیری نیز با بیان اینکه این سوال مطرح است که آیا تخریب اصولی بوده یا نه؟ گفت: شرکتی که پیمانکار تخریب بوده از شرکت‌های درجه یک است و بر اساس مقررات ملی ایمنی نیز تاکید شده است که باید تخریب از بالاترین نقطه آغاز و به پایین‌ترین نقطه برسد. مگر اینکه از مواد منفجره استفاده شود یا از طریق کشیدن با کابل یا ضربه وارد کردن باشد که این تخریب هم با کشیدن کابل و بر اساس مواد قانونی انجام شده است. هر چند که باید کل محدوده محاصره می‌شده؛ اما متاسفانه این پیش بینی انجام نشده بود.

تشکری هاشمی نیز با بیان اینکه در حادثه دو روز گذشته پنج نفر جان خود را از دست داده‌اند، گفت: ما مستندسازی و بررسی را آغاز کردیم تا ریشه یابی صورت گیرد و چراغ راهی برای آینده باشد و نیاز به تشکیل کمیته حقیقت یاب داریم.

وی با بیان اینکه شهروندان باید بدانند تنها موضوع دریافت پروانه و ساخت و ساز غیر مجاز مطرح نیست؛ بلکه ساخت وساز نا ایمن بوده و باید با فوریت تخریب شوند، ادامه داد: تقاضا دارم که در اینگونه عملیات‌ها در ابتدا شهروندان به جای دیگر منتقل شده و بعد تخریب کامل صورت گیرد.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نباید تنها به دنبال سازنده متخلف باشیم بلکه دستگاه‌ها هم باید مورد سوال قرار گیرند، گفت: هیچ اقدام قانونی و قضایی از سوی اوقاف صورت نگرفته و شرکت‌های آب و برق و گاز هم خدمات ارائه کردند و حتی خود شهرداری خیابان عریض ایجاد کرده و پیاده راه ایجاد کرده است.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *