کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن / گروه کارشناسان رسمی مفروز

|

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن / گروه کارشناسان رسمی مفروز

فهرست مطالب

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن / گروه کارشناسان رسمی مفروز

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن در امور مربوط به معادن کشور به ارزیابی می ‌پردازد. این کارشناس در دسته کارگروه‌های تخصصی که در حوزه‌های فنی، مهندسی هستند قرار می‌گیرد.

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن پس از این که تمامی مراحل گرفتن پروانه جهت فعالیت مدون را انجام داد می ‌تواند در پروسه تبدیل ‌شدن به یک کارشناس رسمی از سوی دادگستری که با رشته وی تناسب دارد وارد شود و صلاحیت لازمه را به دست‌آورد.

 

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن / گروه کارشناسان رسمی مفروز
کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن / گروه کارشناسان رسمی مفروز

کارشناسی رشته معادن در دادگستری

البته ذکر این نکته بسیار مهم است که رشته معدن نه ‌تنها در وهله اول به‌تنهایی دارای اهمیت است چرا که با دیگر رشته‌ها تفاوت عمده‌ای دارد و همین مورد اهمیت این رشته را مشخص می‌نماید و در وهله دوم از لحاظ اقتصادی موردتوجه افراد خاصی است.

در جرگه اقتصادی برای این رشته باید گفت که هر گونه اکتشاف از معادن و یا بهره‌برداری‌های خرد و کلان از این معادن دارای ارزش‌های مالی و اقتصادی است که خود تبعاتی را به دنبال دارد و از نظر فنی، مهندسی به این جهت که امروزه شیوه‌های مدرنیزه در انواع بهره‌برداری معادن در دست‌کار قرار گرفته است؛ این کارشناسان با علم روز و آپدیت کردن معلومات خود می‌توانند از این روش‌های سودمند مطلع باشند.

در توضیح باید اشاره کرد که کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن با تمامی پروسه و روند کشف در معادن باید آشنایی مربوط را داشته باشد تا به کار خود مسلط و در اجرای آن عملکردی دقیق داشته باشد. اطلاعات بیشتری را میتوانید اینجا مشاهده نمایید.

 

برشماری صلاحیت‌ها

شخصی که در رشته معدن اقدام به تحصیل و فراگیری علم می‌کند این رشته را که از زیر شاخه منابع آب و معادن تبلوریافته است؛ انتخاب کرده و باتوجه‌به موضوعاتی که به وی جهت بازرسی ارجاع داده می‌شود البته پس از دریافت پروانه کارشناسی باید مشخصاتی را در خود پرورش دهد که صلاحیت‌های وی در امور بررسی محسوب می‌شود.

⚫ اکتشافات معادن در زمینه زمین‌شناسی

⚫ ایمنی معادن زیرزمینی و روباز در مرحله ابتدایی

⚫ ارزیابی معادن زیر زمینی و روباز در مرحله دوم

⚫ بهره‌برداری معادن زیرزمینی و روباز در مرحله سوم

⚫ استخراج معادن زیرزمینی و روباز در مرحله پایانی

⚫ امور مرتبط با اکتشاف معادن و هر گونه کارهای اجرایی معادن روباز و زیر زمینی

⚫ طراحی و فراوری کانه‌آرایی، مواد فلزی، معدنی، غیرفلزی و بهره‌برداری آن‌ها

⚫ بررسی انواع خسارات در معادن

⚫ بررسی‌های اقتصادی و فنی معادن

⚫ مشخص نمودن اجاره پرداختی جهت معدن، انواع حق امتیازهای مجوزهای دریافتی و اجرت‌ها

⚫ رسیدگی به امور اختلافی فی‌مابین پیمانکار، کارگران، مشاوران و کارفرمای اصلی

 

تعریف معدن

مکانی که عموماً در دل کوه‌هاست و این مکان به دلیل داشتن فلز و یا سنگ و یا همان کانی‌ها از نظر اقتصادی ارزشمند است را معدن می‌گویند. البته واژه معدن خود از کان یا همان کانی گرفته شده که هر گونه اکتشاف و استخراج این کانی‌ها و مواد از دل زمین، کوه و معادن با نام معدن‌کاری شناخته می‌شود.

می‌توان به این نکته اشاره کرد که این مواد ارزشمند شامل فلزهای گران‌بها، آهن‌آلات، فلزهای بنیادین، انواع سنگ‌ها مانند زغال سنگ الماس، نمک و مواد شیمی ارزشمند مانند اورانیوم، آهک، گوگرد و… است.

ارزش مواد معدنی

هر نوع ماده‌ای که از طریق ساخت دستگاهی، شیمیایی و یا کاشت کشاورزی و گلخانه‌ای در آزمایشگاه‌ها و کارخانه‌های مربوط توسط انسان نمی‌توان به دست‌آورد را که درهرصورت مصنوعی هستند به طور معمول از راه کشف و استخراج از معادن به طور طبیعی به دست می‌آورند.

 

استخراج

معادن باتوجه‌به ضمائمی که به موارد مختلفی بستگی دارد به مرحله استخراج می‌رسد. این موارد شامل اقتصاد، نوع دسترسی به کانی‌ها، گستره فنی معدن و… است که در دو نوع معدن زیرزمینی و روباز به همین شیوه عمل می‌شود.

 

دسته‌بندی معادن

معادن موجود به دودسته تقسیم می‌شوند که باقی آن‌ها از زیرشاخه‌های این دسته‌ها هستند. معادن سطحی و یا روباز و معادن زیرزمینی. البته زیرشاخه‌های این دودسته به ماده موجود در آن معادن و شکل کانی‌های آن بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال معادنی که از آن‌ها انواع زغال سنگ استخراج می‌شود در دسته ‌ای جداگانه جا ی می ‌گیرند.

 

 

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن / گروه کارشناسان رسمی مفروز
کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن / گروه کارشناسان رسمی مفروز

 

نقش معادن در اقتصاد

بسیاری از صنعت‌های یک کشور برای پیشبرد اهداف و رشد روزافزون نیازمند و وابسته بی‌چون‌وچرای معادن هستند تا بتوانند متریال اولیه خود را تأمین نمایند. همچنین معادن در افزایش تولیدات ناخالص در سطح ملی و درآمد یک کشور، افزایش اشتغال، اتکای صنایع به صنعت مادر در کشور نیز دارای نقشی جدایی‌ناپذیر هستند.

 

البته باید این نکته را موردتوجه قرار دهیم که برای افزایش تولیدات در سطوح ملی کشور باید انواع سرمایه‌گذاری‌های کلان و مهیا نمودن تمامی زیرساخت‌های استخراج و اکتشاف در یک معدن را مورد بررسی قرارداد تا در پایان کار به رشد عملکردهای اکتشافی معادن بینجامد که این بررسی‌ها اگر مورد اختلاف جدی قرار بگیرند توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن بررسی می‌گردند.

 

نکته پایانی در این مورد این است که استخراج‌های دیگری از معادن شامل سیمان، سرب، فولاد و… می‌شود که در کشور دارای معادن گوناگون و با پراکندگی و گستردگی موجودند. این معادن هستند که کانی‌های پایه محسوب می‌شوند و از همین رو به تولیدات ملی کمک شایانی می‌کنند.

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن در تمامی مراحل اکتشاف در یک معدن می‌تواند اظهارنظرهای قانونی داشته باشد البته درصورتی‌که دعوایی مابین دعاوی که همان کارگزاران یک معدن است صورت بگیرد.

 

جهت اکتشاف در یک معدن در مرحله اول که اصولاً به شناسایی معدن منجر می‌شود و معدن‌کاران با استفاده از نمونه‌ها و مستنداتی که در حوالی آن منطقه یافت شده است معدن را در مقیاس اصلی شناسایی می‌کنند. در مرحله دوم که در مقیاسی مشخص شده است جستجو به صورتی دقیق انجام می‌گیرد و اولویت‌های خود را دارد.

 

اما مرحله سوم اکتشاف به شکلی صورت می‌پذیرد که کانی موجود در معدن مشخص می‌شود تا معدن برای مرحله پایانی مهیا شود و در مرحله پایانی است که نقش کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن بسیار قابل‌اهمیت است چرا که اکتشاف به طرز کامل انجام‌گرفته است و تمامی توجیهات اقتصادی آن مورد مداقه قرار می‌گیرد.

 

هر گونه اختلافات اقتصادی در این روند مالی به‌صورت پرونده‌های دادوستد به دادگستری ارجاع داده می‌شوند که کارشناس رسمی دادگستری رشته امور معادن وظیفه دارد برای بازدید و بررسی محتوای دعوا به محل معادن برود و در همین نقطه است که صلاحیت‌های وی در قانون معادن بسیار مورد لزوم است.

منبع: گروه کارشناسان رسمی مفروز https://mafrooz.com/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *