پزشک مرکز درمان در منزل جهاد دانشگاهی ضمن بیان اینکه برای مسافرت رفتن سالمندان باید زمینه و شرایط مناسب مهیا شود، نکات مورد اهمیت در زمان سفر سالمندان را توضیح داد.
به گزارش آرونو ، سالمندان هم مانند تمام افراد برای تقویت روحیه خود به مسافرت نیاز دارند. مسافرت همانطور که برای کودکان نقش سرگرمی و برای جوانها کسب تجربه و لمس هیجان را به دنبال دارد، برای سالمندان نیز تسکیندهنده روح و روان خواهد بود.
سالمندی یکی از مهمترین و چالشانگیزترین دورههای زندگی انسان است، چراکه در این دوره انسان به دلیل عدم بازدهی و نداشتن تواناییهای بدنی گذشته دچار مشکلات روحی و جسمی بسیاری میشود. با مراقبتهای پزشکی و چکاپهای مرتبط بخش زیادی از مشکلات و بیماریهای جسمی رفع خواهد شد، اما مشکلات روحی که از همه مهمتر هستند توجه بیشتری طلب میکند.
به سالمندان برای سفر رفتن کمک کنیم
یکی از راههای بهبود شرایط روحی سالمندان، سفر کردن است. مهمترین مسئله برای سفر و گردشگری سالمندان، انتخاب مقصد مناسب و در نظر گرفتن شرایط آنهاست. حالا که نزدیک به تعطیلات عید نوروز هستیم بهتر است با همه چالشها و مسائل، سالمندان اطرافمان را برای سفر رفتن یاری کنیم. اما شاید بپرسید که چه شرایطی را باید برای مسافرت سالمندان فراهم کنیم و به چه نکاتی توجه کنیم؟.
در این زمینه دکتر دانیال آل بویه پزشک مرکز درمان در منزل دَم معتقد است: برای مسافرت رفتن سالمندان باید زمینه و شرایط مناسب مهیا شود تا آنها سفری لذت بخش همراه با آرامش را تجربه کنند. یکی از مهمترین موارد مورد توجه، مدت زمان سفر است که نباید برای سالمندان سفرهای طولانی تدارک دیده شود. گاهی همین سفرهای طولانی به جای ایجاد آرامش خاطر، شرایط روحی سالمند را تحت تاثیر قرار میدهند.
مقصد سفر با توجه به شرایط سالمند انتخاب شود
وی ادامه داد: نکته بعدی دمای محیط مقصد سفر است که نباید متفاوت از دمای محیط زندگی سالمند باشد. برای مثال اگر محیط زندگی سالمند دارای یک هوای معتدل است و برای مدتی به یک جای سردسیر سفر کند، قطعا دچار مشکل خواهد شد. چه در سفر و چه پس از بازگشت به محیط خانه. به همین دلیل بهتر است مقصد سفر با توجه به شرایط سالمند و شرایط زندگی او انتخاب شود.
آلبویه در پاسخ به این سوال که برای سالمندان سفر زمینی بهتر است یا هوایی، اینطور توضیح داد: در بسیاری از موارد پرواز برای سالمندان ممنوع است و در برخی دیگر هم سفر زمینی مقدور نیست. این موضوع را نمیتوان با قطعیت گفت چراکه بستگی به شرایط سالمند دارد. اما در هر دو صورت باید توجه داشت که مسیر خیلی طولانی نباشد و اگر سالمند سفر زمینی میرود اولا حتما زمانی را برای استراحت او در نظر گیرند و دوم اینکه سالمند به هیچ وجه رانندگی نکند. او تنها به عنوان کسی است که قرار است از سفر لذت ببرد.
لزوم تهیه چک لیست داروهای سالمندان
وی با اشاره به اینکه در برخی مواقع سالمندان به دلیل ناتوانیهای جسمی دچار افسردگی میشوند، افزود: در این شرایط بسیاری از آنها برای سفر رفتن مقاومت میکنند اما نباید از یاد ببریم که سالمندان هم مانند سایر افراد قدرت تصمیمگیری دارند. مگر اینکه بیماری آنها مانند آلزایمر در مرحلهای باشد که قدرت تصمیمگیری را از وی سلب کرده باشد. هرچند که در این شرایط هم سفر رفتن خیلی انتخاب مناسبی نخواهد بود.
این پزشک عمومی ضمن تاکید بر تهیه چک لیست از داروهای سالمندان گفت: برخی از سالمندان و اطرافیانشان تسلط کافی بر روی داروها، دز مصرفی، شرکت تولیدکننده و… ندارند که این موضوع میتواند مشکلساز شود. برای مثال در صورت نیاز جهت مراجعه به پزشک در زمان مسافرت این لیست میتواند به روند درمان و تشخیص شرایط سالمند کمک بسیار زیادی کند.
سالمندان پیش از سفر، چکاپ شوند
وی تاکید کرد: البته این چک لیست نه تنها در مسافرت بلکه در هر زمان دیگری میتواند به سالمندان و پزشک معالج او کمک کند. بنابراین بهتر است خانواده یک لیست از داروها با نامی که روی لیبل آنها نوشته شده، میزان مصرفی، گروه خونی سالمند، حساسیت دارویی و… را تهیه کنند و همیشه به همراه داشته باشند.
آل بویه تصریح کرد: بهتر است سالمندان پیش از اینکه سفر خود را شروع کنند، چکاپ شوند تا شرایط آنها از لحاظ پزشکی هم مورد بررسی قرار گیرد. به علاوه اینکه پزشک هم با استناد به چکاپ پیش از سفر میتواند داروهای مورد استفاده او را بررسی و در صورت نیاز داروی جدیدی تجویز کند. بدین ترتیب پزشک معالج سالمند میتواند موارد و نکات مهم را پیش از سفر به خانواده اطلاع دهد.
توجه به غذای سالمند در مسافرت از نکات بسیار مهم است
پزشک مرکز درمان در منزل جهاد دانشگاهی (دَم) با تاکید بر مصرف به موقع داروها افزود: باید حواسمان باشد در سفر داروها و زمان داروهای سالمندان جابه جا نشود. از همه مهمتر اینکه دارویی به غیر از داروی تجویز شده توسط پزشک به سالمندان ندهیم. همچنین توجه به غذای سالمند در مسافرت از نکات بسیار مهم است. چراکه غذاهای آماده یا فست فودها، قند و فشار خون سالمندان را افزایش خواهد داد.
وی تاکید کرد: روتین چک کردن فشار و قند باید رعایت شود، پوشش و لباس مناسب همراه داشته باشند. از همه مهمتر هیدارته نگه داشتن سالمندان است، به همین دلیل سعی کنید همیشه یک آب معدنی همراه سالمند باشد و به صورت مداوم استفاده شود. با همه این ملاحظات برخی از سالمندان شرایط سفر رفتن را ندارند یا پزشک آنها را از مسافرت منع کرده است. اگر خانواده به هر دلیلی مجبور به سفر کردن است سالمند نباید در خانه تنها بماند و حتما کادر درمان متناسب با نیازهای او درکنارش حضور داشته باشد.
آل بویه در پایان درخصوص خدمات ارائه شده به سالمندان در جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: مرکز درمان در منزل دم جهاد دانشگاهی (دَم) خدمات درمانی برای سالمندان را به صورت شبانهروزی و پاره وقت در منزل ارائه میدهد. تمامی کادر درمان این مرکز دارای تحصیلات عالیه دانشگاهی و سابقه بالا بوده و از قبل احراز هویت میشوند. از طرفی بعد از اعزام پزشک، پرستار، مراقب و … به منزل، عملکرد آنها جهت افزایش کیفیت خدمات، نظارت و بررسی میشود. بنابراین در صورت نیاز به خدمات درمانی در منزل برای سالمندان با شماره ۶۴۰۶۴_۰۲۱ تماس بگیرید یا از طریق سایت Https://DAM.CLINIC از خدمات مورد نیاز خود مطلع شوید.
انتهای پیام