فروید به هنگام مرگ به چه می‌اندیشید؟

|

فهرست مطالب

فروید که در جنگ دوم جهانی ۸۳ ساله و درگیر بیماری سرطان بوده، در دهمین روز جنگ دست به خودکشی می‌زند. چراکه تبعات جنگ و اسارت خواهرانش به دست نازی‌ها و همینطور سرطان پیشرفته‌اش، آنچنان تاثیری بر او می‌گذارد که دیگر توان زنده ماندن ندارد. بنابراین به کمک یکی از دوستانش و با همراهی دخترش آنا، به مرگی خودخواسته دست می‌زند.

این خلاصه‌ای است از نمایشنامه «زیگموند» کار تازه مهرداد کورش‌نیا که قرار است سال آینده آن را به صحنه ببرد.

این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت‌های خود به آرونو می‌گوید: برای اجرای نمایش «زیگموند» با تماشاخانه ایرانشهر قول و قراری گذاشته‌ایم و قرار است این نمایش را تابستان آینده روی صحنه بیاورم.

کورش‌نیا ادامه می‌دهد: نمایشنامه من درباره دو روز پایانی زندگی فروید است که در فضایی کابوس‌گونه می‌گذرد. این نمایشنامه هفت بخش دارد و هفت مقطع مهم از زندگی فروید را خواهیم دید. ماجرا در فضایی کابوس‌گونه می‌گذرد و ما در خلال این نمایش می‌بینیم یک دانشمند روانشناسی که در حوزه ناخودآگاه تمرکز داشته و به عنوان پدر روانکاوی شناخته می‌شود، به هنگام مرگ، به چه می‌اندیشد.

او سپس از انتشار هشت نمایشنامه‌اش به صورت دیجیتالی خبر می‌دهد و می‌افزاید: این نمایشنامه‌ها را به صورت دیجیتالی و رایگان در سایتم منتشر کرده‌ام و این موضوع برایم خیلی اهمیت دارد چون بچه‌های دیگر شهرها به آثار منتشر شده مکتوب کمتر دسترسی دارند چراکه ارسال کتاب به شهرهای دیگر دشواری‌هایی دارد. از طرف دیگر بحث هزینه کتاب چاپ شده هم هست ولی به این شکل، دسترسی آسان‌تر و رایگان است.

کورش‌نیا که انتشار یک کتاب آموزشی درباره شخصیت‌شناسی را هم در دست دارد، در این باره می‌گوید: این کتاب «نردبان شخصیت» نام دارد و درباره شخصیت‌شناسی در حوزه درام است که از سوی نشر «نیماژ» منتشر خواهد شد. کتاب دیگری هم در زمینه عناصر درام نوشته‌ام که امیدوارم سال آینده به چاپ برسد. به هر حال در این روزهایی که اجرای تئاتر به دلایل گوناگون سخت است، تلاش کردم کارهای دیگری را به سرانجام برسانم. مثل همیشه بخشی از انرژی‌ام را به خواندن، بخصوص مطالعه تاریخ اختصاص داده‌ام و در کنار آن فیلمنامه‌های زیادی نوشته‌ام برای سریال و فیلم سینمایی و علاوه بر اینها همچنان مشغول کار پژوهش و تدریس هم هستم.

فروید به هنگام مرگ به چه می‌اندیشید؟

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *