دستگاه خمیرگیر چیست و چه کاربردی دارد ؟

دستگاه خمیرگیر چیست

فهرست مطالب

کاربردهای دستگاه خمیرگیر

دستگاه خمیرگیر یکی از تجهیزاتی است که در بسیاری از نانوایی ها و شیرینی فروشی ها استفاده می شود.

همانطور که می‌دانید خمیر ماده اصلی تهیه انواع نان، کیک و حتی بیسکویت است. در گذشته برای تهیه خمیر از ظرف بزرگی از آب، نمک و سایر مواد افزودنی استفاده می شد که در تهیه خمیر با مشکلات عدیده ای از جمله اتلاف وقت، طولانی شدن فرآیند ورز دادن و ایجاد باکتری و آلودگی مواجه بود. داخل خمیر در این راستا پیشرفت تکنولوژی منجر به طراحی و ساخت تجهیزات مجهز و به روز در کنار ارائه دستورالعمل های بهداشتی شد. دستگاه ورز دهنده در انواع و مدل های مختلف ساخته شده و با رفع مشکلات گذشته کیفیت و سرعت تولید خمیر را افزایش داده است.

اکنون خمیر بدون دخالت دست و با رعایت کلیه مقررات بهداشتی تهیه می شود. البته کاربرد خمیرساز تنها مربوط به نان و قنادی نیست و از این محصول برای صنعت نیز استفاده می شود. بنابراین در بسیاری از کارگاه ها و مؤسسات صنعتی برای تولید انواع مواد غذایی از آنها استفاده می شود. در این قسمت سعی داریم شما را با دستگاه های خمیر کن، انواع و کاربردهای آنها آشنا کنیم.

 

دستگاه خمیرگیر چیست؟

برای دستگاهی که برای تهیه و مخلوط کردن انواع آرد استفاده می شود. به این خمیر چسبنده می گویند. با توجه به اینکه ساختار خمیر به این صورت است که سریع سفت می شود و کیفیت خود را از دست می دهد، دستگاه ورز دهنده همیشه مخلوط می شود. این باعث حفظ کیفیت مخمر و افزایش ماندگاری آن می شود.

در بسیاری از آشپزخانه ها و مجموعه های غذایی از این محصول برای مخلوط کردن گوشت با سایر غذاها استفاده می شود. لازم به ذکر است که پس از تولید نان و سایر محصولات غذایی، آنها را در پلاستیک قرار داده و اطراف آن توسط چرخ خیاطی پلاستیکی و دستگاه آب بندی وکیوم تحت فشار قرار می گیرد. این کار نه تنها باعث حفظ کیفیت و تازگی غذا می شود، بلکه از ورود هرگونه آلودگی و گرد و غبار به آن جلوگیری می کند.

 

انواع دستگاه های خمیرگیر

دستگاه خمیرگیر بر اساس نوع کاربرد و حجم خمیر به انواع مختلفی تقسیم می شود. در این راستا قابلیت تحمل وزن مهمترین جزء برای سنجش کیفیت دستگاه تلقی می شود. بنابراین، هر چه دستگاه تولید خمیر ظرفیت بیشتری برای ذخیره خمیر بیشتری داشته باشد، کیفیت و کارایی بهتری دارد. به طور کلی ماشین های بافندگی به دو دسته خانگی و صنعتی تقسیم می شوند.

سایر مشخصات آن به شرح زیر است:

دستگاه خمیرسازی صنعتی

همانطور که از نام دستگاه مشخص است؛ برای صنعت و تولید خمیر با آردهای مختلف استفاده می شود. بدین ترتیب برای تولید خمیرهای سنگین 60 کیلوگرم، 80 کیلوگرم، 120 کیلوگرم، 180 کیلوگرم و 240 کیلوگرم از دستگاه خمیرسازی صنعتی استفاده می شود. این دستگاه به دلیل استفاده از موتور تکفاز قدرتمند 50 هرتز با دور موتور 1440 دور در دقیقه کارایی بالایی دارد و مخمر مرغوب را در کمترین زمان ممکن به دست کاربر می رساند.

دستگاه خمیر خانگی

از این دستگاه معمولا برای تهیه انواع پاستا در حجم و وزن کمتر از 40 کیلو استفاده می شود. از رایج ترین دستگاه های تولید ماکارونی در منزل می توان به محصولاتی با ظرفیت های 5 کیلوگرم، 8 کیلوگرم، 15 کیلوگرم، 20 کیلوگرم و 40 کیلوگرم اشاره کرد.

کاربرد خمیرگیر

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، دستگاه های خمیرسازی در اندازه ها، شکل ها و ظرفیت های مختلف طراحی و ساخته می شوند. اما به طور کلی عملکرد همه یکسان است، برای مخلوط کردن و هم زدن آرد و سایر مواد استفاده می شود. کاربردهای اصلی دستگاه خمیرگیر به شرح زیر است.

نانوایی ها و قنادی ها : در حال حاضر در تمامی مراکز تولید نان و شیرینی ( نانوایی ها و قنادی ها ) شاهد استفاده از دستگاه های خمیر سازی مکانیکی هستیم. این دستگاه ها به دلیل کارایی خاص خود باعث بهبود کیفیت نان، شیرینی و سایر غذاها می شوند.

 

رستوران ها و فست فودها: در این دسته، مراکز تولید غذا از خمیر همزن برای تهیه پیتزا و مخلوط بریان استفاده می کنند. سپس می‌توان همبرگر را در یک پوشش پلاستیکی نازک قرار داد تا کیفیت و ماندگاری مواد غذایی کاملاً مخلوط شده افزایش یابد و با استفاده از چرخ خیاطی پلاستیکی به اطراف غذا فشار داده شود.

 

کارگاه ها و کارخانه های صنعتی؛ علاوه بر نانوایی ها و قنادی ها، در بسیاری از کارگاه های صنعتی از دستگاه های بوجاری نیز استفاده می شود. این محصول با عملکرد و قابلیت های منحصر به فرد خود قابلیت ترکیب انواع مواد غذایی مانند شیره، کره، آرد، حلوا و غیره را دارد. البته به یاد داشته باشید که آسیاب صنعتی از نظر اندازه، ظرفیت و قدرت موتور در سطح بالاتری نسبت به نمونه های خانگی و نیمه صنعتی مانند نانوایی و قنادی قرار دارد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *