حسن فتحی، قاسم جعفری و حسین کیانی از جای خالی علی سلیمانی گفتند

فهرست مطالب

نخستین سالگرد درگذشت علی سلیمانی، بازیگر و کارگردان با سخنانی از حسن فتحی، قاسم جعفری، حسین کیانی و علی ملاقلی‌پور همراه شد.

به گزارش آرونو ، طبق گزارش رسیده، تعدادی از هنرمندان و دوستان زنده‌یاد علی سلیمانی، همزمان با نخستین سالگرد درگذشت این بازیگر عصر روز شنبه ۲۲ مرداد ماه در تالار شهید آوینی فرهنگسرای بهمن گرد هم آمدند.

در آغاز این مراسم سید جواد هاشمی که اجرای برنامه را بر عهده داشت، با نکوداشت یاد و خاطره علی سلیمانی گفت: برای کسانی که با علی سلیمانی آشنا بودند، یک سال گذشته بسیار سخت گذشت، زیرا رفتار و منش وی به اندازه‌ای نیکو بود که نمی‌شد او را بشناسید اما دوستش نداشته باشید.

وی افزود: سلیمانی سال‌ها نمایش‌هایی را به صورت نذری انجام می‌داد و دستمزد خود را هم از امیرالمؤمنین(ع) دریافت می‌کرد. اجرت کار وی، ماندگاری نامش است. این هنرمند به مدت ۲۵ سال، چهل شب قبل از شهادت حضرت علی(ع) نمایشی با محوریت امیرالمؤمنین(ع) برگزار می‌کرد و در طول این چهل شب نیز همیشه اشک به چشم داشت.

بخش دیگر آیین نکوداشت علی سلیمانی به میزگردی با حضور قاسم جعفری، حسن فتحی، حسین کیانی و علی ملاقلی‌پور اختصاص داشت.

حسن فتحی، قاسم جعفری و حسین کیانی از جای خالی علی سلیمانی گفتند

حسن فتحی: علی سلیمانی تنها یک بازیگر نبود بلکه یک رفیق به تمام معنا نیز بود

حسن فتحی با ابراز تاسف از درگذشت تعدادی از هم‌وطنان‌مان به دلیل کرونا گفت: در این دو یا سه سال کرونایی، بسیاری از هموطنان خود را از دست دادیم. همچنین هنرمندان ارزنده‌ای از میان ما سفر کردند اما هنرمندان به دلیل اجباری که برای کارشان داشتند، مجبور شدند بدون ماسک جلوی دوربین بروند. آن‌ها این عمل را انجام دادند تا بتوانند با آثار تولیدی خود اوقات فراغت مردم را پر کنند، ولی در نهایت همین امر باعث شد برخی از هنرمندان از میان ما بروند. این عمل بازیگران، تنها نتیجه عشق آن‌ها به مردم و خواسته‌هایشان بود که این ایثار را رقم زد.

وی ادامه داد: علی سلیمانی در اوج دوران کرونایی به شدت کارش را انجام می‌داد و در همین ایام نیز هیچ گاه از انرژی و اخلاق نیکوی او کاسته نشد. اولین بار علی سلیمانی را سال ۷۰ در سریال «روشن‌تر از خاموشی» ملاقات کردم. او تنها یک بازیگر نبود بلکه یک رفیق به تمام معنا نیز بود.

فتحی اضافه کرد: اگر از هر فردی که علی سلیمانی را می‌شناسد، از اخلاق این بازیگر بپرسیم، به نیکویی از او یاد خواهد کرد. وی با اخلاق خوش خود همیشه به دیگران انرژی می‌داد. در ضمن این هنرمند به شدت دست خیر داشت، برای همین هم نامش چنین ماندگار شده است.

قاسم جعفری: در دو سه سال اخیر در شرایطی قرار گرفته‌ایم که مرگ را جدی‌تر بگیریم
قاسم جعفری، کارگردان سینما و تلویزیون نیز با بیان این که علی سلیمانی همواره در همۀ امور گشاده‌رو و خندان بوده است، درباره این هنرمند گفت: تا چند سال پیش، هیچ یک از ما مرگ را جدی نمی‌گرفتیم اما کرونا باعث شد تا بفهمیم مرگ به همه ما چقدر نزدیک است. امیدوارم این بیماری دیگر جان هیچ عزیزی را نگیرد.

این کارگردان افزود: من تنها در سریال «غریبانه» با علی سلیمانی همکاری داشتم و همیشه افسوس می‌خورم چرا بیشتر این موقعیت فراهم نشد تا بتوانم با او کار کنم. در همان یک کاری که با سلیمانی همکاری داشتم، خاطراتی برایم باقی ماند.
وی با بیان این که در سریال «غریبانه»، بازیگرانی مانند حسن جوهرچی و عزت‌الله مهرآوران در کنار علی سلیمانی به ایفای نقش پرداخته‌اند، ادامه داد: از بد حادثه، علی سلیمانی در این سریال نقش یک مأمور اطلاعاتی را داشت و این قصه، دقیقا بر اساس آن جمله معروف شهید باکری شکل گرفته بود که برخی از آدم‌های پس از جنگ، جنگ و رشادت‌های آن را انکار می‌کنند.

جعفری، بازیگرانی مانند علی سلیمانی، حسن جوهرچی و علی بی‌غم را از دسته کسانی برشمرد که در نقش نیروهای اطلاعاتی پس از جنگ در این سریال به ایفای نقش می ‌پرداختند، اضافه کرد:  علی سلیمانی در این سریال، آدم بدفرم و بداخلاق قصه بود و این موضوع، دقیقاً بر عکس چیزی بود که در وجود او بود.
این کارگردان با بیان این موضوع که بخش عمده داستان این سریال در شب گذشته است و این اثر، در قالب یک مجموعه مناسبتی برای ایام محرم تدارک دیده شده بود، اظهار داشت: ما در تمام طول این اثر «علی» را شاداب، بشاش و خندان می‌دیدیم و زمانی که آدم جلوی علی سلیمانی قرار می‌گرفت، به همین دلیل، نمی‌توانست نخندد و این واقعیت ماجراست.

او با بیان این موضوع که همواره حسرت می‌خورد که چرا بیش از این با علی سلیمانی کار نکرده است، اضافه کرد: امروز که بخش‌هایی از آثار او را بر روی این صحنه، از خواستگار، تا نمایشی که سال گذشته با عنوان «خاموشان» به روی صحنه رفته است، به دلیل این بوده است که دوستان و نزدیکان او، نزدیک به سلیقه او کار کرده‌اند.
جعفری با اشاره به این که بارها به همسر علی سلیمانی تبریک گفته است که چنین همسر و چنین دختری دارد که نام و خاطره او را زنده نگاه داشته‌اند، خاطر نشان کرد: یک هنرمند مانند علی سلیمانی با کارها و خاطراتش سال‌های سال زنده می‌ماند، خصوصاً آدم خیری مانند علی سلیمانی که مهربانی او در دل همه ما باقی مانده است.

حسین کیانی: علی سلیمانی هیچگاه گذشته خود را از یاد نبرد
حسین کیانی، کارگردان و نویسنده تئاتر نیز سخنانش را چنین آغاز کرد: حضورم در این مجلس یک نقطه آموزنده برای خودم داشت، آن هم اینکه امیدوارم به گونه‌ای زندگی کنم که همانند این مجلس، چنین جمعیتی برایم حضور داشته باشند. از سال ۹۰ تا ۹۸ به طور مداوم با علی سلیمانی در تئاتر کار کردم، بنابراین به خوبی او را می‌شناسم. وی هیچگاه گذشته خود را از یاد نبرد و با مردم بسیار فروتنانه رفتار می‌کرد.
وی با بیان اینکه هنر ایران یکی از چهره‌های خوب خود را از دست داد، افزود: هیچگاه در بدترین شرایط روحی از علی سلیمانی بد اخلاقی ندیدم. سلیمانی همچنین بسیار اخلاق‌مدار بود. این ویژگی هم وام گرفته از اعتقادات و باورهای مذهبی‌اش بود. درباره این هنرمند باید اضافه کنم هیچ گاه نماز و روزه او ترک نشد.

علی ملاقلی‌پور: مسئولان صدا و سیما از نگاه مصرفی خود به بازیگران دست بردارند

علی ملاقلی‌پور، کارگردان سینما و تلویزیون نیز در انتهای این جلسه بیان کرد: من در مرگ پدرم نیز به اندازه درگذشت علی سلیمانی گریه نکردم. وی به شدت دوست‌داشتنی و با اخلاق بود و به هیچ وجه نمی‌شود فوت او را باور کرد. سلیمانی را بسیار رفیق و همراه دیدم، او در رفاقت برای دوست خود کم نگذاشت.
این کارگردان ادامه داد: به یاد ندارم علی سلیمانی خود را برای کسی گرفته باشد. وی مردم را از خود می‌دانست، برای همین هم چنین در میان قلب عموم مردم جا دارد.
کارگردان فیلم «قندون جهیزیه» تاکید کرد: مسئولان صدا و سیما همیشه غایب هستند و این غیبت را در مجلس امروز هم می‌بینیم. آن‌ها باید از نگاه مصرفی خود به بازیگران دست بردارند. برای رسیدن به این خواسته نیز نیاز دارند تا همانند علی سلیمانی به همه چیز نگاه کنند.
ملاقلی‌پور در پایان افزود: همسر و دختر علی سلیمانی مؤسسه‌ای به نام این هنرمند راه‌اندازی کرده‌اند که امیدوارم هر کس که توان لازم را دارد در این امر به آن‌ها یاری رساند.

در این مراسم، شاگردان علی سلیمانی در گروه «مشکات» به اجرای نوحه‌خوانی پرداختند و سپس فیلمی با حضور ناصر آویژه، منوچهر اکبرلو، سید جواد هاشمی، حامد عقیلی، حسین پرستار و حسین میرزاییان پخش شد که هر یک از آن‌ها از خاطرات خود با علی سلیمانی سخن گفتند.

حسن فتحی، قاسم جعفری و حسین کیانی از جای خالی علی سلیمانی گفتند

حسن فتحی، قاسم جعفری و حسین کیانی از جای خالی علی سلیمانی گفتند

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *