تاثیر سرمای هوا بر رادیو تئاترهای جشنواره فجر

|

فهرست مطالب

طاهره شاددل، کارگردان نخستین اجرای بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر در مقام کارگردان و بازیگر دغدغه اهمیت به این حوزه را از سوی مدیران دارد.
او با اعتقاد بر اینکه رادیو تئاتر فرصتی برای گروه‌های شهرستانی و بیشتر دیده شدن است، تاکید می‌کند: رادیو تئاتر یکی از بخش‌های مهم جشنواره فجر برای استان‌هایی است که از امکانات کمتری بهره می‌برند؛ چراکه با ابتدایی‌ترین نیازهای اجرای یک نمایش، اثری جذاب و تاثیرگذار را خلق و به مخاطب ارائه می‌کنند.

این کارگردان و بازیگر تئاتر که یکشنبه، ۲۵ دی‌ ماه نمایشش را به روی صحنه برد، در گفت‌وگویی با آرونو ابتدا توضیحاتی درباره‌ی این نمایش و اجرای گروه خود که از خراسان شمالی به جشنواره راه‌ یافته‌اند، ارائه کرد.

وی گفت: «بوکه مِن» به زبان کرمانجی به معنی عروس من است. این نمایش به قصه‌ای بومی و محلی با رویکردی اجتماعی به خانواده اشاره دارد و داستان زوج جوانی را روایت می‌کند که اگر چه در اوایل زندگی مشکلاتی داشته‌اند اما در نهایت ختم به خیر می‌شود.

شاددل با اشاره به اینکه «بوکه مِن» بر اساس پژوهش‌های میدانی و کتابخانه‌ای نوشته شده است و سعی در معرفی فرهنگ و آیین‌های سنتی خراسان شمالی دارد چنین اظهار کرد: احترام به خانواده، عشق و مسیر دستیابی به آن درون‌مایه نمایش ما بود.

او که خود یکی از بازیگران نمایش رادیویی «بوکه من» بود در معرفی بازیگران این اثر گفت: لیلا محمدی، مجید حمزانلو، میثم کمالی و آرش ضرغامی در این نمایش به عنوان بازیگر ایفای نقش کردند.

سرما کارمان را دشوار کرد

این کارگردان همچنین به برخی دشواری‌های پیش‌آمده برای گروه اجرایی خود در این اجرا اشاره کرد و توضیح داد: متاسفانه همزمانی برگزاری این بخش با امتحانات دانشگاهی و سرد شدن ناگهانی و بسیار زیاد هوا برای گروه ما که از فاصله بسیار دور از تهران به جشنواره آمدیم مشکلاتی را به همراه داشت. یکی از این مشکلات، مدیریت صوت و افکت گروه بود که به دلیل همزمانی اجرای ما با امتحانات دانشگاهی و برگزاری کنکور، امکان همراهی ما را نداشت و کار را با دشواری روبه‌رو کرد.

وی بیان کرد: از طرفی هم فاصله بسیار دور ما با تهران و نگرانی‌های حاصل از مسدودی جاده در اثر بارش برف و لغزندگی معابر، خستگی راه را به همراه داشت و که شکر خدا روی اجرا تاثیر منفی نگذاشت و اعضای گروه به خوبی در مسئولیت‌ها و نقش‌های خود حاضر شدند.

تاثیر سرمای هوا بر رادیو تئاترهای جشنواره فجر

رادیو تئاتر مهم‌ترین بخش جشنواره فجر است

شاددل سپس به مدیران جشنواره چنین پیشنهاد داد: از آنجا که رادیو تئاتر بخش تازه‌ای در ادوار اخیر جشنواره فجر است، نیاز دارد تا چهارچوب و اساس‌نامه‌ای مدون برای آن تنظیم و به گروه‌های رادیو تئاتری ابلاغ شود تا بی‌نقص و به دور از تلاش‌های بیهوده در جشنواره حاضر شوند؛ به عنوان مثال اینکه طراحی لباس یا دکور داشته باشیم یا نه هنوز مشخص نیست و هر گروهی سلیقه‌ای با این موضوع برخورد می‌کند؛ در حالی که بی‌شک گروه‌ها خواهان شفافیت الزامات این بخش هستند؛ چراکه بر قضاوت داوری اجراها تاثیر می‌گذارد.

این کارگردان در پایان با تقدیر از مدیران جشنواره و مدیران فرهنگی استان خراسان شمالی به منظور حمایت از گروه‌های رادیو تئاتری، گفت: رادیو تئاتر یکی از بخش‌های مهم جشنواره فجر برای استان‌هایی است که از امکانات کمتری بهره می‌برند؛ چراکه با ابتدایی‌ترین نیازهای اجرای یک نمایش، اثری جذاب و تاثیرگذار را خلق و به مخاطب ارائه می‌کند. همچنین فرصت حضور گروه‌های غیرتهرانی بیشتری را برای کسب تجربه و اجرا در تماشاخانه‌های پایتخت با مخاطبان حرفه‌ای و علاقه‌مندان گوناگون فراهم می‌کند.

تاثیر سرمای هوا بر رادیو تئاترهای جشنواره فجر

به گزارش آرونو ، بخش رادیو تئاتر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با داوری حمید منوچهری، محسن سوهانی و نورالدین جوادیان از ۲۵ دی برگزار شده و تا ۳۰ دی‌ در تماشاخانه مهر به نشانی خیابان حافظ نرسیده به خیابان سمیه ادامه دارد.

نمایش «بوکه مِن» به کارگردانی «طاهره شاددل» یکشنبه، ۲۵ دی ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری با حضور کوروش زارعی دبیر جشنواره، امین رهبر مدیر بخش رادیو تئاتر فجر و جمعی از علاقه‌مندان و هنرمندان تئاتر اجرا شد.

تاثیر سرمای هوا بر رادیو تئاترهای جشنواره فجر

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *