رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا گفت: براساس گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۲۱، در افغانستان علاوه بر افزایش کشت خشخاش، شاهد افزایش کشت شاهدانه نیز هستیم.
به گزارش آرونو ، سردار مجید کریمی در نشست تخصصی مسئولان مبارزه با موادمخدر که با عنوان «نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه هوشمند و دانشبنیان با موادمخدر در عرصههای ملی، منطقهای و بینالمللی» که با حضور دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانهای سراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: مشکلات کشورمان در مبارزه با موادمخدر متاثر از محیط پیرامونی به ویژه افغانستان است، بعد از ممنوعیت کشت خشخاش همه انتظار داشتند با کاهش کشت موادمخدر مواجه باشیم اما بعد از یک سال و براساس منابع آشکار و پنهان مطلع شدیم که تولید موادمخدر در آن کشور همچنان در حال انجام است.
وی افزود: براساس گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۲۱، بیش از ۲۳۳ هزار هکتار زیر کشت خشخاش رفته است که از آن، تولید ۶۵۰۰تن تریاک برآورده شده و ۳۵۰ الی ۵۰۰ تن هروئین نیز قرار است تولید و به نقاط مختلف دنیا منتقل شود.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا ادامه داد: همچنین علاوه بر کشت خشخاش در آن کشور، کشت گیاه شاهدانه نیز در حال انجام است و پیشبینی میشود که سال آتی با میزان زیادی از تولید حشیش و گیاه گل در افغانستان و بخشی در پاکستان مواجه هستیم که این وظیفه ما را برای برنامهریزی و مواجه چشمگیر با این دو ماده مخدر سنگینتر میکند.
کریمی ادامه داد: از ابتدای سالجاری، بیش از ۲۰ تن شیشه توسط پلیس ایران کشف شده که نشان از تولید انبوه این ماده روانگردان در افغانستان است.
وی گفت: ۵۴۷ تن مواد مخدر توسط دستگاههای مقابلهای کشور در ۹ ماهه جاری کشف شده که ۵۱۰ تن توسط ماموران فراجا بوده است و بیش از ۲۰ تن از این مواد، شیشه افغانستان بوده که نیازمند برنامهریزی و سیاستگذاری برای مقابله در این خصوص هستیم.
کریمی با بیان اینکه در۹ ماهه سالجاری، ۱۴ هزار ۶۰۰ میلیارد تومان به بنیان مالی قاچاقچیان ضربه وارد شده است، گفت: ۸۶ هزار خرده فروش مواد مخدر نیز در این مدت، شناسایی و دستگیر شدند و تلاش داریم تا پایان سال با انجام عملیاتها و اقدامات مقابلهای، امنیت و آرامش را برای هموطنانمان فراهم کنیم.
به گزارش آرونو ، دکتر علیرضا کاظمی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در این نشست گفت: مواد مخدر دارای پیچیدگیهای بسیاری از کشت، تولید، توزیع تا علل گرایش است.
وی افزود: امروزه الگوی مصرف مواد مخدر نیز تغییر یافته و شاهد مصرف مواد صنعتی و مواد ترکیبی هستیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: بدون برنامه دقیق و مشخص نمیتوانیم مسیر مبارزه با موادمخدر را طی کنیم، هم در لایههای ستادی و هم در لایههای دستگاهها و برنامههای عملیاتی باید آموزشهای لازم را بدهیم.
کاظمی گفت: باید دستگاهها بدون منابع مالی و براساس تکالیف قانونی و اداری حوزه مبارزه با مواد مخدر را دنبال کنند.
وی با اشاره به راهاندازی مراکز نوآوری یاریگران زندگی در استانها گفت: این مرکز با هدف استخراج ایدهها و خلاقیتها از بطن جامعه و اکوسیستم کارآفرینی کشور راهاندازی شده است که بنا داریم با مشارکت خیرین و مردم، برنامههای کارآمد و موثر و خلاقی را در حوزه پیشگیری از اعتیاد انجام دهیم.
همچنین در این نشست معاون قضایی دادستانی کل کشور اظهار کرد: موادمخدر منشاء بروز بسیاری از رفتارهای مجرمانه است و در پروندههای کیفری، اکثر پروندهها به نوعی با موادمخدر ارتباط دارند.
جمادی گفت: امروزه نقش موادمخدر در کج روی ها و انحرافات اجتماعی بر کسی پوشیده نیست، موادمخدر عاملی برای توطئه علیه کشورها و نیز سست کردن اعتقادات مذهبی افراد است.
وی افزود: مهمتر از جرمانگاری که در قانون مبارزه با مواد مخدر برای افرادی که به کشت خشخاش مشغولند تا افرادی که آن را برداشت و موادمخدر را تولید میکنند، باید گفت که موادمخدر منشاء بروز بسیاری از رفتارهای مجرمانه است و در پروندههای کیفری، اکثر پروندهها به نوعی با موادمخدر ارتباط دارند.
رییس کمیته ملی حقوقی قضایی ستاد مبارزه با موادمخدر بیان کرد: در اهمیت مبارزه هوشمند و دانش بنیان با موادمخدر همین بس که در سیاستهای کلی مبارزه با موادمخدر رهبری بر مبارزه فراگیر و قاطع علیه کلیه فعالیتها و اقدامات غیرقانونی مرتبط با موادمخدر و روانگردان و پیشسازهای آنها از قبیل کشت، تولید، ورود، صدور، نگهداری و عرضه مواد تاکید شده است.
انتهای پیام