مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که در نیمه اول سال جاری ۵۳ درصد از اعتبارات تامین تجهیزات توانبخشی و طی هفته گذشته مابقی اعتبارات به استانها ابلاغ شد.
رامین رضایی در گفتوگو با آرونو ، با بیان اینکه سازمان بهزیستی مکلف به تامین تجهیزات توانبخشی افراد دارای معلولیت است، اظهار کرد: امسال میزان اعتبارات در بحث تامین تجهیزات توانبخشی با افزایش ۳۳ درصدی همراه بوده است.
وی با بیان اینکه در نیمه اول سال جاری ۵۳ درصد از اعتبارات تامین تجهیزات توانبخشی به استانها ابلاغ شد، گفت: پس از ابلاغ اعتبارات، به استانها اعلام شد تا ضروریترین نیازهای تجهیزات را برحسب نیاز استانی سنجش و خریداری کنند. متعاقب این موضوع همچنین مابقی اعتبارات هفته گذشته به استانها ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه تخصیص اعتبارات وسایل کمک توانبخشی جزو اولویتهای اعتباری بهزیستی است تا متناسب با نیاز جامعه هدف تجهیزات خریداری و به افراد تحویل داده شود، ادامه داد: معمولا ابلاغ اعتبارات با تاخیر در پایان هر سال ابلاغ میشد اما امسال ۵۳ درصد از اعتبارات طی نیمه نخست سال و مابقی آن طی هفته گذشته به استانها ابلاغ شد.
رضایی تصریح کرد: اما یکی از مشکلاتی که در سال جاری با آن مواجه شدیم بحث تامین سمعک بود، زیرا شرکتهای واردکننده در اثر اختلالاتی که در تخصیص ارز ترجیحی و مقاومتهایی که کشورهای دیگر در راستای تحریم نظام داشتند با مشکلی در خصوص واردات سمعک روبرو شدند. در همین راستا طی مکاتباتی مکرر با وزارت بهداشت، این مشکل را رفع کردیم به طوریکه بخش اعظمی از سمعکهای موجود در ۱۵ شرکت واردکننده سمعک به مددجویان بهزیستی اختصاص پیدا کرد و به دنبال آن سازمان به استانها اعلام کرد تا با تخصیص به موقع اعتبارات، بخش قابل توجهی از نیازهای معلولان مرتفع شود.
اوی افزود: اکنون دیگر نمیتوان گفت با مشکل جدی در بحث سمعک روبه رو هستیم اما باتوجه به نیازهای موجود و طبق وعده داده شده از سوی وزارت بهداشت، ۲۰ درصد سمعکهای موجود در گمرک به مددجویان بهزیستی اختصاص خواهد یافت.
مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اینکه بخشی از نیازهای مددجویان مازاد بر توان اعتباری سازمان بهزیستی است، خاطرنشان کرد: افراد دارای معلولیت نیازهای گستردهای دارند و از سویی دیگر اعتبارات بهزیستی بسیار محدود است. هدفگذاری سازمان بر این بوده که نیازمندترین گروه هدف مثل دانشآموزان و دانشجویان ناشنوا، مادران ناشنوا و… به دلیل نداشتن تجهیزات توانبخشی دچار مشکل نشوند. در این میان گروهی از معلولان علاقهمند به داشتن ویلچر برقی هستند و این درحالیست که در وضعیت فعلی تنها میتوان برای عده خاصی که دچار مشکلات گردنی هستند این ویلچر را تامین کرد.با مدیریت در این حوزه تلاش میکنیم به ضروریترین و نیازمندترین گروههای هدف، وسایل و تجهیزات توانبخشی را ارائه دهیم.
رضایی بیان کرد: همچنین درخصوص کمبودهای منابع اعتباری رایزنیهایی با برخی از نهادها و سازمانهای متولی امر در بحث مساعدت به سازمان بهزیستی در حال انجام است تا نیازها تا پایان سال مرتفع شود.
وی در پاسخ به این سوال که در خصوص دریافت سمعک چه تعداد پشت نوبتی وجود دارد؟ توضیح داد: افرادی هستند که پشت نوبت دریافت سمعک باشند زیرا برخی از مددجویان کمشنوا و ناشنوا نیازمند نوع خاصی از سمعک هستند و این درحالیست که در کشور با کمبود تنوع سمعک مواجه هستیم.
مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور همچنین در خصوص تامین باتری سمعک گفت: باتری سمعک تاریخ مصرف دارد و استانها به تعداد موردنیاز باتری خریداری کردهاند اما برخی استانها در این زمینه مشکل دارند.
انتهای پیام