دبیر جشنواره فیلم «عمار» که یک مبلغ دینی اهل آرژانتین است، با اشاره به اینکه باید هالیوود شیعی راهاندازی شود، گفت: فرهنگ و سبک زندگی انقلاب اسلامی پس از چهل و چند سال باید جهانی شود، چرا که بشریت به این الگو احتیاج دارد.
به گزارش آرونو ، نشست خبری سیزدهمین جشنواره فیلم مردمی عمار صبح دوشنبه، ۱۶ آبانماه در یادمان شهدای گمنام شهرک اکباتان تهران با حضور جمعی از خانوادههای شهدا برگزار شد.
مراسم با قرائت قرآن توسط فرزند خردسال شهید پوریا احمدی (هلیا احمدی) همراه بود و پدر شهید آرمان علیوردی نیز در ابتدای نشست در سخنانی کوتاه، خصوصیاتی از فرزندش و علاقهاش به امام حسین (ع) مطرح کرد و گفت که او جهادی بود و در دوران کرونا هم فعالیتهای زیادی را انجام میداد.
در همان ابتدای مراسم عنوان شد که گلباران شهادتگاه آرمان علیوردی که محل برپایی این نشست خبری بود، از دیگر بخشهای این نشست است و البته بعد گفته شد که پدر این شهید باید بلافاصله در مراسم دیگری شرکت کند و حضور کوتاهی خواهد داشت.
در سالهای گذشته این نشست با حضور زنده یاد نادر طالب زاده به عنوان دبیر رویداد برپا میشد که پس از درگذشت او، سهیل اسعد با نام اصلی «ادگاردو روبین» به عنوان دبیر این جشنواره انتخاب شده است.
سعید خورشیدی -رییس شورای سیاستگذاری جشنواره – در بخشی از این نشست گفت: برداشت ما این است که ارتباط با خانواده شهدا و تفکر و باورهای آنها از رویکردهای این جشنواره است و تلاش میکنیم در این رویداد آرمانهای شهدا را تحقق بخشیم.
او جای نادر طالب زاده را که از بنیانگذاران این جشنواره بود و سال قبل بر اثر بیماری درگذشت هم خالی دانست.
وی تاکید کرد: در نبود نادر طالبزاده، از «سهیل اسعد» خواسته شد که عَلَم بر زمین مانده آقای طالبزاده را بلند کنند. ایشان تجربه زیست در تمدن غرب را هم دارند و آگاهانه گفتمان انقلاب اسلامی را انتخاب کردند و به عنوان یک طلبه در حوزه مبانی اندیشه و هنر حضور دارند. امیدواریم حضور ایشان زمینههای شرکت عمار در عرصههای بینالمللی را فراهم کند.
به گفته خورشیدی، روایت زن ایرانی محور اصلی جشنوارهی عمار امسال است.
او درباره دلیل انتخاب این موضوع به فقدان عدالت رسانهای اشاره کرد و گفت: بخشی از جامعه در قاب رسانه و هنر غایب است و جشنواره عمار در تلاش بوده تا این بیتناسبی و ظلم رسانه را جبران کند. یکی از نمودها در این ظلم رسانهای مسئله زنان است در حالیکه انقلاب زنگارهای تعصب بیجا را از بین برد و نشان داد که ذیل معارف و ارزشهای اسلامی میتوان مقام زن ایرانی را معرفی کرد. این کارها در طول ۴۰ سال بعد از انقلاب انجام شده ولی در رسانه نشان داده نشده است و ما با همین تحلیل موضوع روایت زن ایرانی را انتخاب کردیم.
در بخش دیگری از این نشست اعلام شد که فیلمهای «بیرو»، «سوییپر» و انیمیشن «لوپتو» در بخش اکران مردمی هستند که داوطلبان میتوانند برای نمایش آنها اعلام آمادگی کنند.
در ادامه سهیل اسعد با اشاره به اینکه از وراثان نادر طالبزاده است، گفت: پیوند هنر و اندیشه و رسانه، یک اصل است که این جشنواره را متمایز میکند. به قول یکی از مسئولان قدیمی صدا و سیما که زمانی میگفت، متفکران معمولا هنر ندارند و هنرمندان خیلی درگیر تفکر و اندیشه نیستند و بر همین اساس، چنین رویدادی جذاب است.
او با اشاره به سابقه کارش و حضورش در آرژانتین افزود: فضای رسانهای انقلاب بعد از چهل و چند سال نباید در ایران محدود بماند و باید این تفکر و فرهنگ و سبک زندگی به عنوان یک الگو در جهان مطرح شود، چرا که بشریت به این الگو احتیاج دارد. پس ما وظیفه داریم این ارزشها را جهانی کنیم.
وی ادامه داد: انتخاب محلهای اکران فیلم از ویژگیهای دیگر جذاب این جشنواره برایم بود و من به عنوان یک طلبه و مُبلغ اسلامی همین رویکرد را دارم که چرا تبلیغ باید در یک فضای محدود باشد. سینما رسالت خطیری دارد که نباید به یک سالن محدود شود. یکی از اشکالاتی که همیشه به آن اشاره داشتم این بود که ساختار ما در فضای اسلام انگار فقط برای تولید است ولی برای توزیع برنامه خاصی نداریم، همین است که محصولات زیادی در انبار جمع میشوند بنابراین این جشنواره رویکرد متفاوتی در این مورد داشته است.
اسعد بیان کرد: افتخار بزرگ من این است که طلبه حوزه علمیه قم هستم و معتقدم سینمای ایران منویات رهبری را خیلی خوب درک کرده که براساس آن مرا به این جشنواره دعوت کرده است.
او به خاطره ای از صحبتاش با رضا کیانیان اشاره کرد که به این هنرمند گفته در آرژانتین تئاتر کار میکرده و برای طلبگی، هنر را رها کرده و رضا کیانیان هم عکس این ماجرا را درباره خودش برای او گفته است.
وی تاکید کرد: ما خط فاصله ای بین دو حوزه طلبگی و هنر نداریم و اشتباه من و رضا کیانیان در همین بود که فکر میکردیم برای رسیدن به آن یکی، باید دیگری را رها کنیم.
او در ادامه خاطراتی را از سید حسن نصرالله و مقام معظم رهبری درباره اثرگذاری سریال های حضرت یوسف و مختارنامه و نیز پخش سریال حضرت مریم در ونزوئلا و تاثیرات آن تعریف کرد.
دبیر جشنواره فیلم عمار گفت: ما باید هالیوود شیعی را راهاندازی کنیم و همانطور که عالم دینی و پروفسور و …در این نظام و ساختار جایگاه خاصی دارد، باید بپذیریم که سینما هم چنین جایگاهی خاص داشته باشد و حال با هر اسمی، این تفکر و باور را جا بیندازیم.
در این نشست یادآوری شد که رویای ایرانی ، نقد درون گفتمانی، جنگ اقتصادی، جنگ نرم و ملت قهرمان از جمله موضوعهایی هستند که در فراخوان جشنواره فیلم عمار ذکر شده و فیلمسازان میتوانند با محوریت آنها آثار خود را تا ۳۰ آبان ارسال کنند.
فرزندان شهید علی خرسندی، شهید جواد رضایی، شهید محسن طلوعی، شهید میثم ملایی،شهید عباس نامجو و شهید پوریا احمدی که در مناطق مختلفی مثل زاهدان و تهران به شهادت رسیدند در این برنامه حضور داشتند.
انتهای پیام