از «لعبت باز» تا آیین اعطای «نشان عالی خورشید»

فهرست مطالب

«لعبت باز» روی میز تدوین فرید دغاغله ، آیین اعطای دومین نشان عالی خورشید برگزار می‌شود و خبرهای از تئاترهای کودک و… از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.

آیین اعطای دومین نشان عالی خورشید پنجشنبه سوم شهریور ماه در موزه سینما برگزار می شود.

d8a7d8b2 d984d8b9d8a8d8aa d8a8d8a7d8b2 d8aad8a7 d8a2db8cdb8cd986 d8a7d8b9d8b7d8a7db8c d986d8b4d8a7d986 d8b9d8a7d984db8c d8ae 631e3923f1319

به گزارش آرونو ، محمد صوفی دبیر دومین دوره اعطای نشان عالی خورشید ضمن اعلام این خبر عنوان کرد: «در این دوره هیات امنا با در نظر گرفتن سوابق اشخاص مختلف بر اساس نظام امتیازدهی مصوب آیین نامه اعطای این نشان از بین سه تهیه‌کننده که حائز بالاترین امتیاز بودند، به خاطر سابقه سه دهه تولید فاخر در سینمای مستند و ارائه طرحی نو در ساخت مجموعه‌های مستند تلویزیونی، حمایت و همراهی در امور صنفی انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند و  کوشش بسیار در ساماندهی مسائل صنفی این انجمن، همچنین تلاش چشمگیر و نظریه‌ پردازانه برای تاسیس انجمن عالی علوم و فنون سینمای ایران با چشم اندازی به روز و متحول شده و تلاش برای ایجاد ارتباط راه گشا و گفتگوی موثر با نهادهای سینمایی کشور، آقای رامین حیدری فاروقی را در این دوره شایسته اعطای عالی‌ترین نشان انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند، «نشان عالی خورشید» دانستند.»
مراسم اعطای دومین نشان عالی خورشید روز پنج شنبه سوم شهریور ماه از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰ با مشارکت موزه سینما و در محل موزه برگزار خواهد شد.
در این مراسم جمعی از مسئولین سینمایی و نیز صاحبنظران و اهالی سینمای مستند حضور خواهند داشت و علاوه رئیس هیات امنای نشان عالی خورشید، مرتضی رزاق کریمی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و استاد محمدرضا اصلانی سخنرانی خواهند داشت.
«نشان عالی خورشید» بر اساس آیین نامه مصوب، هر سال به یک تهیه‌کننده برگزیده سینمای مستند با انتخاب و تایید هیات امنای نشان و زیر نظر انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند اعطا می‌شود. نخستین دوره این مراسم  در اسفند ماه ۱۳۹۹ برگزار گردید و نشان عالی خورشید به مرتضی رزاق کریمی اعطا شد.

شورای صدور پروانه ساخت آثار غیر سینمایی با ساخت دو عنوان فیلم بلند داستانی و یک عنوان فیلم کوتاه داستانی موافقت کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری؛ فیلم‌نامه‌های بلند داستانی: «چیزی نمانده بود» به تهیه‌کنندگی علیرضا هوبخت، کارگردانی مهدی آقایی و نویسندگی میلاد قنانی، «دربست» به تهیه‌کنندگی شهرام مقصودی، کارگردانی شهرام مقصودی و ناصر طاهریان و نویسندگی ناصر طاهریان و فیلم‌نامه کوتاه داستانی: «منهزم» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی میثم مظفری، موافقت شورای پروانه ساخت آثار غیر سینمایی سازمان سینمایی را اخذ کردند.

«لعبت باز» در تدوین

مستند بلند «لعبت باز» به کارگردانی پوریا نوری و تهیه کنندگی فائزه آئین این روزها مراحل تدوین را توسط فرید دغاغله پشت سر می‌گذارد تا برای نمایش در جشنواره های داخلی و خارجی آماده شود.

d8a7d8b2 d984d8b9d8a8d8aa d8a8d8a7d8b2 d8aad8a7 d8a2db8cdb8cd986 d8a7d8b9d8b7d8a7db8c d986d8b4d8a7d986 d8b9d8a7d984db8c d8ae 631e392485947

«لعبت باز» به نویسندگی علی شمس روایتی است از کوشش های سیاوش ستاری برای احیا و ادامه پیدا کردن هنر “خیمه شب‌بازی” که در گذر زمان، کم‌رنگ شده و می‌رفت تا فراموش شود.

ستاری، دانش‌آموخته نمایش از دانشکده هنرهای زیبادانشگاه تهران، خیمه‌شب‌باز و مدیر خانه‌ موزه خیمه‌شب‌بازی ایران و هنرمند فعال در عرصه اجرا و آموزش خیمه شب بازی است.

رپرتوار کودک و نوجوان در پردیس تئاتر شهرزاد
رپرتوار تابستانی تئاتر کودک و نوجوان شهریور ماه امسال در تئاتر شهرزاد با پنج نمایش برگزار می شود.
رپرتوار تابستانی تئاتر کودک و نوجوان تا پایان شهریور ماه امسال ادامه خواهد داشت و نمایش‌های برگزیده در این رپرتوار به شکل گردشی به اجرا در می‌آیند.

d8a7d8b2 d984d8b9d8a8d8aa d8a8d8a7d8b2 d8aad8a7 d8a2db8cdb8cd986 d8a7d8b9d8b7d8a7db8c d986d8b4d8a7d986 d8b9d8a7d984db8c d8ae 631e39251c8f8

به گزارش روابط عمومی، این رپرتوار که شامل پنج نمایشنامه از قصه های خاطره انگیز است هر روز در سالن های یک و سه تئاتر شهرزاد به اجرا در خواهد آمد. 
نمایش های “پاهای خانم هزارپا”به نویسندگی  ندا حاجی بابایی و کارگردانی مهدی خجستگی،پنگوئن ها”به نویسندگی و کارگردانی زیبا برجی فلاح،”نگو نمیشه”به نویسندگی و کارگردانی پویا شش پری،”جک و لوبیای سحرآمیز”به کارگردانی علیرضا دهقانی و”نیم وجبی”به نویسندگی ماندانا عبقری و کارگردانی علیرضا دهقانی در قالب این رپرتوآر روی صحنه می روند.
 این مجموعه اجرای کودک و نوجوان که برای دومین بار در تئاتر شهرزاد برگزار می‌شود در نوع خود جالب توجه خواهد بود. سبک و شیوه‌ی اجرایی این نمایش‌ها به گونه های مختلف موزیکال، عروسکی،آموزشی  و تلفیقی است و از ویژگیهای اصلی این رپرتوار می‌توان به ماهیت کودک محور اشاره کرد، 
رپرتوار اجرای تئاتر کودک و نوجوان تحت عنوان (خاطره بازی تابستانی)به اهتمام پردیس تئاتر شهرزاد برگزار می شود.
 علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر ویا تهیه بلیت می‌توانند به سایت تیوال مراجعه نمایند.

سینمای کوتاه ایران با ۴ فیلم از انجمن سینمای جوانان مرور می‌شود

جشنواره بین‌المللی فیلم MOSCOW کشور روسیه میزبان ۴ فیلم کوتاه از انجمن سینمای جوانان ایران خواهد بود.
چهار فیلم کوتاه از تولیدات انجمن در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MOSCOW International Film Festival) به‌نمایش درخواهند آمد.
برپایه این گزارش فیلم‌های کوتاه «دوآل‌پا» به‌نویسندگی و کارگردانی محمدرضا مرادی، «دکل» به‌نویسندگی و کارگردانی بابک مصطفوی، «فشن» به‌نویسندگی و کارگردانی فردین انصاری و «جان داد» به‌نویسندگی و کارگردانی سهیلا پورمحمدی، در بخش غیر رقابتی مرور سینمای ایران (Motives Of Persia) جشنواره بین‌المللی فیلم MOSCOW اکران می‌شوند. این آثار از طریق امور بین‌الملل انجمن به دوره چهل و چهارم جشنواره مسکو معرفی شده‌اند.
جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد و از سال ۱۹۵۹ به یک رویداد پیوسته تبدیل شد.
برگزارکنندگان این جشنواره بر این باورند که فیلم‌سازان «جهان خود را می‌آفرینند»، «زبان تصویر تازه‌ای» را شکل می‌دهند و حتی مسیر جدیدی را برای هنر ملی و بین‌المللی به‌عنوان یک ناظرکل تعریف می‌کنند. کنستانتین استانیسلاوسکی درباره این جشنواره گفته بود: «من به جشنواره مسکو، باور دارم.»
بخش مرور سینمای ایران (Motives Of Persia) در این جشنواره، بخشی غیر رقابتی‌است که با الهام از منظومه شعری با نام Persian Motifs، سروده سرگئی یسنین، شاعر اهل روسیه، نام‌گذاری شده و در بزرگداشت این شاعر، برگزار می‌شود. سرگئی یسنین (۱۹۲۵ – ۱۸۹۵) مانند اسلاف بزرگ خود پوشکین و لرمانتوف،آرزوی سفر به سرزمین شگفت‌انگیز ایران را در سر می پروراند و با این‌که هرگز پای در شیراز و خراسان نگذاشته بود، از خاستگاه عشقی که به ایران می‌ورزید، این سرزمین‌ها را سوار بر اسب صورتی تخیل خویش کرده، منظومه Persian Motifs را سروده است. این منظومه در ایران با نام «در مایه‌های ایرانی» به‌ترجمه حمیدرضا آتش‌برآب به‌چاپ رسیده است.
شایان ذکر است دو فیلم کوتاه «نسیم» اثر حمیدرضا قاسمی و «نفس نکش» ساخته میلاد نسیم‌سبحان از ایران، در بخش اصلی رقابتی این دوره از جشنواره مسکو با آثار راه‌یافته از دیگر کشورهای جهان رقابت خواهند کرد.

چهل‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو از ۲۶ آگوست تا ۲ سپتامبر ۲۰۲۲ در مسکو برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *