به گزارش آرونو ، از اواخر خردادماه امسال بانک مرکزی برای ساماندهی بازار ارز و کاهش تلاطمهای این بازار و در تعامل با کانون صرافیها، صرافیهای معتبر و صادرکنندگان، بازار توافقی عرضه و تقاضای ارز را راهاندازی کرد؛ سپس امکان معاملات توافقی ارز در صرافیها و بازار متشکل ارزی نیز فراهم شد. این بازار طی ماههای اخیر سبب تامین تقاضاهای خُرد مردم شده و به معیار قیمتگذاری ارز تبدیل شده است.
با آغاز به کار معاملات توافقی ارز در صرافیهای، روند کاهشی قیمت دلار به عنوان شاخص این بازار آغاز شد، به طوری که نرخ توافقی دلار به کانال ۲۷ هزار تومان هم رسید.
بر اساس این گزارش در یک ماه اخیر با توجه به روند مذاکرات برجامی و از سوی دیگر آغاز سفرهای اربعین شاهد افزایش تقاضا در بازار ارز و رشد نرخ دلار توافقی بودیم، اما با پایان سفرهای اربعین، تقاضا برای ارز نیز کاهش خواهد یافت که این موضوع میتواند در کاهش نرخ دلار توافقی اثرگذار باشد؛ از سوی دیگر فضای روانی ناشی از مذاکرات برجامی هم فروکش کرده است.
این در حالی است که روز جمعه ایران رسماً به عضویت پیمان همکارهای شانگهای درآمد که میتواند در رشد روابط تجاری و خارجی کشور نیز اثرگذار است و باعث جذب سرمایهگذاری خاری شود.
بر اساس این گزارش نرخ توافقی دلار که با روند صعودی به کانال ۳۱ هزار تومان رسیده بود، حالا دوباره روند نزولی به خود گرفته و تقاضا برای آن کاهش یافته است.
معاملات توافقی دلار روز گذشته (شنبه، ۲۶ شهریورماه) کار خود را با ۳۱ هزار تومان آغاز کرده بود و در پایان این روز با نرخ ۳۰ هزار و ۴۰۰ تومان به کار خود پایان داد.
امروز (یکشنبه، ۲۷ شهریورماه) نیز با آغاز به کار فعالیت بازار توافقی ارز، دلار با قیمت ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان و با حجم ۳۲ هزار تا معامله شد که در زمان کاری روز جاری، تقاضا برای ارز در بازار توافقی کاهش یافت. آخرین نرخ معاملاتی دلار توافقی در ساعت ۱۸ امروز ۳۰۳۵۰ تومان ثبت شده است.
عرضه دلار توافقی با قیمت بالاتر خریداری ندارد به طوری که عرضه آن با حجم ۱۰۰ هزار دلار با نرخ ۳۰ هزار و ۳۷۰ تومان خریداری نداشت و پیشبینی میشود که طی روزهای آینده دوباره به کانالهای پایینتر قیمتی نزول کند.