به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، کلیهها نقش مهمی در بدن دارند و اصلیترین وظیفه آن حذف مواد زائد و مایعات اضافی از بدن است. کلیهها به تنظیم فشار خون کمک میکنند و حتی از تولید گلبولهای قرمز خون پشتیبانی میکنند. بنابراین حفظ سلامت کلیهها از اهمیت زیادی برخوردار است، مصرف بعضی از مواد غذایی نیز به تقویت عملکرد کلیهها کمک میکند، در ادامه به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم:
گل کلم
گل کلم حاوی پتاسیم و فسفر کمی است، اما سرشار از ویتامین C، فولات و فیبر است. این گیاه برای کلیهها بیخطر است و میتواند جایگزین سبزیجات غنی از پتاسیم مانند سیبزمینی شود.
فلفل دلمهای قرمز
فلفل دلمهای قرمز سرشار از ویتامینهای C، A و B6 و آنتیاکسیدانها است، در حالی که پتاسیم کمی دارد. این نوع سبزیجات را میتوانید به صورت خام یا کبابی مصرف کنید.
انواع توتها
انواع توتها مانند بلوبری و توت فرنگی برای تفویت سلامت کلیهها بسیار مفید است، زیرا پتاسیم کمی دارند و سرشار از آنتیاکسیدانهایی هستند که با التهاب مبارزه میکند.
سفیده تخممرغ
سفیده تخممرغ منبع مناسبی از پروتئین است، در حالی که فسفر کمی دارد. با حذف زرده تخممرغ از رژیم غذایی، مصرف فسفر را کاهش میدهید و بار کلیهها را کمتر میکنید. توصیه شده است سفیده تخممرغ را به همراه سبزیجات مصرف کنید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
روغن زیتون
روغن زیتون که یکی از اجزای اصلی رژیمهای غذایی سالم است، سرشار از چربیهای تک غیراشباع ضدالتهاب و آنتیاکسیدانها است. این روغن به کاهش التهاب کمک میکند و باعث بهبود سلامت قلب و کلیهها میشود.
سیر
مصرف سیر به کاهش التهاب کمک میکند، فشار خون را کنترل میکند و از سلامت کلیهها پشتیبانی میکند. میتوانید در بسیاری از غذاها سیر را جایگزین نمک کنید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/diet/top-9-healthy-foods-for-people-with-kidney-disease/photostory/123381975.cms