به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، با گنجاندن فیبر بیشتر به رژیم غذایی سلامت خود را ارتقا میدهید، مصرف فیبر احتمال بروز یبوست را کاهش میدهد و باعث بهبود فرایند کاهش وزن میشود. فیبر میتواند با تقویت باکتریهای سالم روده، سلامت آن را ارتقا دهد، همچنین سطح کلسترول مضر را کاهش میدهد و احتمال خطر ابتلاء به دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. در ادامه به بررسی مواد غذایی سرشار از فیبر میپردازیم:
غلات کامل
مصرف غلات تصفیه شده مانند نان سفید و غلات صبحانه نیاز روزانه بدن به فیبر را تأمین نمیکند، این مواد غذایی فرآوری شده هستند که فیبر خود را در طول فرآوری از دست میدهند. در عوض، غلات کامل مانند گندم، کینوا و نان سبوسدار سرشار از فیبر هستند. یک فنجان کینوا پخته شده پنج گرم فیبر ارائه میدهد، در حالی که برنج سفید کمتر از یک گرم فیبر دارد. غلات کامل نه تنها برای سلامت روده افراد مفید هستند، بلکه شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارند.
سبزیجات
سبزیجات منبع مناسبی از فیبر هستند، به طوری که هویج، چغندر، کلم بروکلی و کلم بروکسل از جمله سبزیجات سرشار از فیبر هستند. نصف فنجان هویج پخته شده حاوی ۲.۳ گرم فیبر است، همچنین میتوانید سبزیجات برگدار مانند اسفناج را برای دریافت فیبر بیشتر مصرف کنید.
میوهها
میوهها منبع خوبی از فیبر هستند، انواع توتها مانند تمشک، توت فرنگی و شاهتوت سرشار از فیبر هستند. گلابی، سیب، موز و آووکادو نیز حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. یک گلابی بزرگ حاوی حدود دو گرم فیبر است، در حالی که یک فنجان تمشک تازه دارای ۳.۳ گرم فیبر است. سعی کنید روزانه حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید.
دانه چیا
دانه چیا منبع عالی فیبر است، به طوری که هر صد گرم دانه چیا حاوی ۳۴.۴ گرم فیبر است. دانههای چیا هنگام خیس خوردن مادهای ژل مانند تشکیل میدهند که حاوی ۹۳ درصد فیبر نامحلول است. این دانههای کوچک همچنین سرشار از پلیفنولها، کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم هستند که برای سلامتی بسیار مفید و ضروری است.