به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی هلال احمر، راضیه عالیشوندی در دیدار با ونسان کاسارد، رئیس دفتر نمایندگی کمیته بینالمللی صلیبسرخ در ایران، ضمن تشریح عملکرد جمعیت در مقابله با حملات اخیر رژیم صهیونیستی، بر اهمیت رعایت اصول حقوق بینالملل بشردوستانه تأکید و اقدامات جمعیت را در سه مرحله «قبل»، «حین» و «بعد» از آغاز حملات دستهبندی و اظهار کرد: پیش از شروع حملات، آموزشهای همگانی شامل کمکهای اولیه، پناهگیری ایمن، تخلیه اضطراری و راهاندازی ۷۰۰۰ خانه هلال با هدف توانمندسازی محلات اجرا شد. زیرساختها و ناوگان امدادی نیز با آمبولانسها و خودروهای جدید تقویت شده است.
وی درباره اقدامات حین حملات افزود: عملیات جستوجو و نجات، اسکان اضطراری و ارائه حمایتهای روانی از طریق تیمهای تخصصی و سامانه ۴۰۳۰ انجام شد.
معاون هلال احمر با اشاره به فعالسازی فوری اتاق عملیات اضطراری گفت: مدیریت امداد را در ۲۵ استان متأثر از حملات رژیم صهیونیستی و از جمله تهران با تقسیمبندی به شش منطقه جغرافیایی ممکن ساخت.
وی با تأکید بر اینکه بیشتر قربانیان غیرنظامیان و امدادگران بودند، تصریح کرد: از بین شهدا ۱۰۲ زن و ۳۸ کودک دیده میشود. این افراد هرگز اهداف نظامی نبودهاند و هدف قرار دادنشان نقض فاحش حقوق بینالملل بشردوستانه است.
عالیشوندی از حمله به ۱۰ آمبولانس و هشت بیمارستان و مراکز درمانی خبر داد و تأکید کرد: چنین اقداماتی غیرقابل قبول است و نقض آشکار حقوق بینالملل بشردوستانه است.
معاون جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه جمعیت هلالاحمر موارد نقض قوانین حقوق بشردوستانه را برای دادستان دیوان کیفری بینالمللی ارسال و با سایر مراجع بینالمللی نیز همکاری میکند، خاطرنشان کرد: خواستار حضور نمایندگان کمیته بینالمللی صلیبسرخ برای ارزیابی میدانی خسارات و جمعآوری شواهد شد و درخواست میکنم که کمیته صلیبسرخ بیانیه رسمی در محکومیت حملات به امدادگران و تأسیسات امدادی صادر و بر اصل بیطرفی، مصونیت و احترام به امدادگران تأکید کند.