مواد مغذی مورد نیاز برای تقویت استخوان‌ها

فهرست مطالب

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، استخوان‌ها به عنوان اسکلت از بدن حمایت می‌کنند و به آن شکل می‌دهند، همچنین از اندام‌های حیاتی بدن محافظت می‌کنند، به حرکت و ذخیره مواد معدنی در بدن کمک می‌کنند و تولید سلول‌های خونی را نیز برعهده دارند. بنابراین حفظ سلامتی استخوان از اهمیت زیادی برخوردار است، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن در این زمینه تأثیرگذار است، در ادامه به بررسی مواد مغذی ضروری برای تقویت استخوان‌ها می‌پردازیم:

کلسیم

کلسیم برای تقویت و رشد استخوان بسیار ضروری است، تقریباً ۹۹ درصد کلسیم موجود در بدن در استخوان‌ها ذخیره می‏‌شود، اما در صورتی که با مواد مغذی مناسب همراه نشود ممکن است در شریان‌ها یا کلیه‌ها تجمع پیدا کند. کنجد و سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج سرشار از کلسیم هستند، اما لازم است به همراه مواد غذایی حاوی منیزیم و ویتامین D مصرف شود تا بهترین تأثیر را داشته باشد.

ویتامین D

ویتامین D مانند یک هورمون عمل می‌کند و برای استخوان‌ها مشخص می‌‎کند که چه زمانی و چگونه از کلسیم استفاده کنند، بدون دریافت سطح کافی از این ویتامین سلامت استخوان در معرض خطر قرار می‌گیرد. کمبود ویتامین D با افزایش خطر شکستگی استخوان و کاهش تراکم مواد معدنی استخوان همراه است. غذاهایی مانند زرده تخم‌مرغ، روغن کبد ماهی و قارچ‌های غنی شده سرشار از ویتامین D هستند، البته ممکن است برخی افراد به مصرف مکمل آن نیز نیاز داشته باشند.

منیزیم

تقریباً ۶۰ درصد از منیزیم بدن در استخوان‌ها ذخیره می‌‏شود، این ماده مغذی نحوه انتقال و استفاده از کلسیم را کنترل می‌کند، استخوان‌ها بدون منیزیم کافی حتی اگر کلسیم مورد نیاز را دریافت کنند نیز در معرض خطر شکستگی قرار می‌گیرند. علاوه بر این، منیزیم از تجمع کلسیم در مفاصل و کلیه‌ها جلوگیری می‌کند. آجیل‌هایی مانند بادام، دانه‌هایی مانند کدو تنبل و غلاتی مانند برنج قهوه‌ای سرشار از منیزیم هستند.

ویتامین K2

ویتامین K2 نقش مهمی در تنظیم متابولیسم کلسیم و حفظ سلامت استخوان‌ها بر عهده دارد، این ویتامین به انتقال کلسیم از جریان خون به استخوان‌ها کمک می‌کند. زرده تخم‌مرغ و محصولات لبنی مانند پنیر و کره منابع مناسبی از ویتامین K2 هستند.

کلاژن

کلاژن باعث بهبود انعطاف‌پذیری و افزایش مقاومت استخوان در برابر شکستگی می‏‌شود، مصرف کلاژن با افزایش تراکم استخوان خطر پوکی استخوان را کاهش می‌دهد و به بهبود درد مفاصل کمک می‌کند. تولید کلاژن در بدن با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند، بنابراین لازم است از مواد غذایی حاوی کلاژن یا مکمل‌های آن مصرف کنید.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *