به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، از آنجایی که سلامت استخوانها از اهمیت زیادی برخوردار هستند، انجام دادن اقدامات ساده برای بهبود سلامتی آن ضروری است. بعضی از عادتهای روزمره ممکن است باعث ضعیف شدن استخوانها شود و احتمال بروز مشکلات مربوط به آن را افزایش دهد. برای نمونه، نشستن طولانی مدت و نداشتن فعالیت بدنی فرآیند کاهش تراکم استخوان را تسریع میکند، در ادامه به بررسی دیگر عادتهای رومزه میپردازیم که سلامت استخوانها را به خطر میاندازد:
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن از طریق مکانیسمهای متعدد باعث بروز اختلالات مربوط به سلامت استخوانها میشود، به طوری که جریان خون به استخوانها را کاهش میدهد، جذب کلسیم و ویتامین D را مختل میکند، تولید هورمون استروژن در زنان را کاهش میدهد و به صورت مستقیم به سلولهای استخوانساز به نام استئوبلاست آسیب وارد میکند. حتی سیگار کشیدن به میزان کم نیز میتواند فرآیند بهبود شکستگی استخوان را به تأخیر بیندازد.
مصرف بیش از حد کافئین
کافیئن باعث میشود کلیهها کلسیم را از بدن دفع کنند و میزان کلسیم موجود در استخوانها را برای بازسازی کاهش دهند. در حالی که مصرف متعادل قهوه ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشد، مصرف بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم کافئین روزانه (حدود سه تا چهار فنجان قهوه در روز) میتواند اختلال قابلتوجهی در جذب کلسیم ایجاد کند و دفع کلسیم از طریق ادرار را افزایش دهد، این اتفاق به طور مستقیم بر سلامت استخوانها تأثیر منفی میگذارد.
مصرف نوشابه
نوشابه حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام اسید فسفریک است که تعادل حساس بین کلسیم و فسفر را در بدن دچار اختلال میکند و منجر به از دست دادن کلسیم استخوانها میشود. اسید فسفریک موجود در نوشابه در سیستم گوارش به کلسیم متصل میشود و مانع جذب آن میشود، در این صورت بدن مجبور میشود کلسیم مورد نیاز خود را از استخوانها تأمین کند، در این صورت سلامت استخوانها به خطر میافتد.
کمبود خواب
الگوهای ضعیف خواب تعادل هورمونی لازم برای بازسازی استخوان را دچار اختلال میکند. هنگام خواب عمیق بدن هورمون رشد آزاد میکند که برای تشکیل و ترمیم استخوان بسیار مهم است. کمبود خواب مزمن، کمتر از شش تا هفت ساعت خواب شبانه، باعث کاهش تراکم مواد معدنی استخوان میشود و در فرآیندهای طبیعی بازسازی استخوان که در طول استراحت رخ میدهد، اختلال ایجاد میکند.