سگ گردانی؛ تهدیدی جدی برای امنیت شهروندان

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، سگ‌گردانی در محیط‌های عمومی یکی از رفتارهایی است که مورد انتقاد بسیاری افراد قرار گرفته و باید توجه داشت که این رفتار، پیامدهای جبران‌ناپذیر اجتماعی و بهداشتی قابل توجهی به همراه دارد و سگ‌گردانی در اماکن عمومی می‌تواند خطرات بهداشتی قابل توجهی ایجاد کند.

بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان همچون هاری و بعضی عفونت‌های انگلی از جمله تهدیدهایی است که سلامت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازند و علاوه بر این، رعایت نکردن اصول بهداشتی در نگهداری سگ‌ها می‌تواند موجب آلودگی محیطی شود و سلامت شهروندان را تحت تأثیر قرار دهد.

حضور سگ‌ها در فضاهای عمومی به‌ویژه در پارک‌ها و خیابان‌ها، می‌تواند موجب ترس و اضطراب برخی افراد شود و بسیاری افراد به‌ویژه کودکان، سالمندان و افرادی که تجربه ناخوشایندی با سگ‌ها داشته‌اند، از رویارویی با این حیوانات احساس ناامنی می‌کنند، همچنین مواردی از حمله سگ‌ها به شهروندان گزارش شده است که ضرورت کنترل این رفتار را بیشتر می‌کند.

در بسیاری از جوامع، نگهداری سگ در محیط‌های عمومی با ارزش‌های فرهنگی و مذهبی هم‌خوانی ندارد و برخی افراد این رفتار را تقلید از سبک زندگی نادرستی می‌دانند که با هنجارهای اجتماعی جامعه در تضاد است و ممنوعیت سگ‌گردانی می‌تواند به حفظ انسجام فرهنگی و رعایت ارزش‌های اجتماعی کمک کند.

امنیت اجتماعی تحت تاثیر یک معضل رفتاری

نهادینه کردن رفتار سگ‌گردانی در جامعه و تلاش برای پذیرفته شدن این رفتار به عنوان یک هنجار، پذیرفتنی نیست

احمد شریعتی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو درباره معضل سگ‌گردانی در شهر اظهار کرد: سگ در مسائل احکامی و دینی، حیوانی نجس شناخته می‌شود و از دیدگاه پزشکی نیز بیماری‌هایی از طریق دام به انسان منتقل می‌شود و باید به این نکات توجه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه محبت به حیوانات در تمام ادیان دیده شده است، افزود: نهادینه کردن رفتاری تحت عنوان سگ‌گردانی در جامعه و تلاش برای پذیرفته شدن، این رفتار به عنوان یک هنجار، پذیرفتنی نیست.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شاهد بوده‌ایم که در پارک‌ها و محل بازی کودکان، سگ‌ها از وسایل بازی استفاده می‌کنند و کودکان برای استفاده از وسایل بازی باید منتظر بمانند یا از بازی کردن منصرف شوند، تصریح کرد: سگ‌گردانی به یک معضل تبدیل شده و شاهد پخش شدن مو و مدفوع سگ‌ها در پارک‌ها هستیم.

شریعتی با بیان اینکه شاهد گزارش آسیب سگ‌ها به انسان نیز بوده‌ایم و بسیاری افراد دچار گازگرفتگی شده‌اند، ادامه داد: حتی شاهد درگیر شدن کودک با لکنت زبان به دلیل ترس و حمله ناگهانی سگ به او بوده‌ایم و ناامنی‌های بسیاری به دلیل سگ‌گردانی برای خانواده‌ها ایجاد شده است.

ممنوعیت سگ‌گردانی نخستین‌بار در اصفهان اعلام شد

وی با بیان اینکه رفع معضل سگ‌گردانی به دستور دادستانی در دستور کار قرار گرفته است و با استقرار نیرو در پارک‌ها و اماکن عمومی تذکرهای لازم داده شده است، گفت: محل نگهداری سالم سگ‌ها از طریق خدمات شهری دنبال شد و سگ‌های ولگرد نیز واکسینه و برای عقیم‌سازی آنها اقدام شد تا فضای سالمی از نظر رفتاری، فرهنگی و محیط زیستی برای جامعه ایجاد شود.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه ممنوعیت سگ‌گردانی با قاطعیت دادستان اصفهان دنبال شد که به صورت ویژه باید از دادستان تقدیر شود، اضافه کرد: اگر قانونی وجود نداشته باشد، نیروهای شهرداری نمی‌توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند و ممنوعیت سگ‌گردانی باید زیر سایه قانون دنبال شود.

شریعتی با بیان اینکه نخستین اعلام ممنوعیت سگ‌گردانی در اصفهان بود و در ادامه سایر استان‌ها نیز با دستور قضائی این موضوع را دنبال کردند، افزود: امید است قانون ممنوعیت سگ‌گردانی در فضاهای عمومی به صورت ویژه دنبال شود.

امنیت اجتماعی تحت تاثیر یک معضل رفتاری

نبود قوانین مشخص برای کنترل سگ‌گردانی باعث شده است که برخی افراد بدون رعایت اصول بهداشتی و ایمنی، سگ‌های خود را در اماکن عمومی همراه داشته باشند و این وضعیت موجب بروز معضلات اجتماعی و شکایات متعدد از سوی شهروندان شده است و اجرای ممنوعیت سگ‌گردانی می‌تواند به کاهش این مشکلات و ایجاد نظم کمک کند.

سگ‌گردانی در خیابان‌ها و پارک‌ها باعث آلودگی محیطی می‌شود، فضولات حیوانات در بسیاری از موارد جمع‌آوری نمی‌شود و این مسئله بهداشت عمومی را به خطر می‌اندازد، همچنین پارس کردن سگ‌ها در ساعات مختلف روز و شب می‌تواند موجب آزار صوتی شود و ممنوعیت این رفتار می‌تواند به حفظ پاکیزگی محیط شهری کمک کند.

با توجه به پیامدهای منفی سگ‌گردانی، ممنوعیت آن اقدامی منطقی و ضروری به نظر می‌رسد و اجرای این ممنوعیت می‌تواند به حفظ نظم شهری، کاهش تنش‌های اجتماعی و ارتقای بهداشت عمومی کمک کند، همچنین اعمال جریمه سنگین برای متخلفان، ایجاد مناطق مشخص برای نگهداری حیوانات خانگی و افزایش آگاهی عمومی درباره پیامدهای این رفتار می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند.

برای جلوگیری از مشکلات ناشی از سگ‌گردانی، وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر می‌تواند کمک‌کننده باشد و اجرای صحیح ممنوعیت سگ‌گردانی می‌تواند به کاهش مشکلات اجتماعی و بهداشتی کمک، محیطی امن‌تر برای شهروندان فراهم و نظارت بر اجرای این قانون و برخورد با متخلفان می‌تواند به افزایش کارایی آن کمک کند و باید توجه داشت که ممنوعیت سگ‌گردانی نه‌تنها یک تصمیم قانونی، بلکه اقدامی در راستای حفظ سلامت و آرامش شهرها است‌.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *