از پرداخت کامل خسارت خودروهای حادثه بندر شهید رجایی تا ایثاری به رنگ معلمی

فهرست مطالب

در مدرسه‌ای در دل شاهین‌شهر، جایی میان تخته‌سیاه و لبخندهای کودکانه، حکایتی از عشق و انسانیت ورق خورد؛ حکایتی که نشان می‌دهد معلمی تنها تعلیم حروف و اعداد نیست، بلکه گاه مرهمی بر زخمی پنهان و صدایی برای دردی خاموش است.

سمیه صدیقی، آموزگار این مدرسه، روزی با نگاهی آشفته از درد شاگردی مواجه شد؛ دختری کوچک که چهره‌اش همواره در پس ماسکی پنهان بود و کسی نمی‌دانست پشت آن ماسک، فکی آسیب‌دیده و دلی شکسته نهفته است، روزی ماسک کنار رفت و ناگاه سنگینی نگاه‌های بی‌رحم و لب‌های تمسخرآمیز، او را در خود شکست.

این معلم فداکار بی‌درنگ به سراغ مدیر مدرسه، صدیقه تاج‌الدین رفت؛ زنی که قلبش به وسعت تمام دغدغه‌های کودکان می‌تپد، وقتی موضوع دانش‌آموز را شنید، بی‌هیچ درنگی گفت: اگر کسی مشکلی دارد، باید بدانیم تا شاید بتوانیم مرهمی باشیم.

با همفکری، قرار شد هزینه درمان این دانش‌آموز تأمین شود، اما پاسخ معلم این بود: چقدر باید کمک کنم؟ پاسخ در دل او شکل گرفته بود، حتی پیش از آنکه لب به پرسش بگشاید.

آن شب، این معلم دلسوز موضوع را با همسرش در میان گذاشت و همسرش گفت: بگذار همه هزینه را خودمان بدهیم و لبخند این دختر، سهم ما از خوبی‌های جهان باشد، او نیز همکارانش را فراخواند و دستانی به هم گره خورد برای هدفی روشن.

۲۲ میلیون تومان جمع شد که بیش از مبلغ لازم برای درمان بود؛ صدیقی با لبخندی آرام به مدیر گفت: اگر دانش‌آموز دیگری هم مشکلی داشت، هنوز هفت میلیون باقی مانده است.

این نخستین بار نبود و روزی دیگر، برای دانش آموزی که دندان‌درد امانش را بریده بود، دو میلیون تومان پرداخت کرده بود؛ بی‌منت، بی‌هیاهو.

در قاموس سمیه صدیقی، معلمی یعنی مادری بی‌نام که شادی شاگردانش را آرام‌ترین پاداش خود می‌داند، او می‌گوید: من این دختر را نمی‌شناختم، اما نمی‌توانستم از دردش بگذرم؛ طردشدن برای یک کودک، زخمی است که سال‌ها می‌ماند و دلم می‌خواست بداند که تنها نیست.

آغاز پویش «دخترم، افتخار ایران» / دلنوشته‌ها و دغدغه‌های دختران به دست رئیس‌جمهور می‌رسد

آغاز پویش «دخترم، افتخار ایران» / دلنوشته‌ها و دغدغه‌های دختران به دست رئیس‌جمهور می‌رسد

زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تبریک ولادت حضرت معصومه (س) و فرا رسیدن روز دختر اظهار کرد: کارگروه دائمی دختران نوجوان و جوان در تمام استان‌های کشور همزمان با ایام روز دختر راه‌اندازی می‌شود و در این راستا، دستورالعمل تشکیل این کارگروه از سوی معاونت امور زنان و بانوان ریاست‌جمهوری برای ایجاد وحدت رویه به تمام استان‌ها ابلاغ و مقرر شد تا کارگروه مذکور به صورت دائمی در تمامی استان‌های کشور دایر باشند.

وی هدف از تأسیس کارگروه‌های دختران نوجوان و جوان را ارتقای کیفیت زندگی دختران نوجوان و رفع موانع رشد و شکوفایی از طریق شناسایی چالش‌ها و همچنین رصدگری دقیق مسائل دختران نوجوان و جوان در عرصه‌های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی و به دنبال آن، سیاستگذاری‌های مؤثر در این حوزه‌ها، ایجاد فضای همدلی و خودباوری میان دختران از طریق برنامه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی مناسب با گروه‌های مختلف اعلام کرد و افزود: تشویق به مشارکت اجتماعی، توانمندسازی و افزایش مهارت‌ها، ارتقای عزت نفس و اعتماد به نفس دختران از طریق فعالیت‌هایی که به شناسایی توانمندی‌ها و استعدادهای آنان کمک می‌کند، افزایش آگاهی خانواده‌ها نسبت به جایگاه دختران و تجلیل از نقش دختران در خانواده، جامعه و آینده‌سازی کشور از دیگر اهداف تشکیل کارگروه دختران است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و دختران با بیان اینکه اعضای کارگروه از افراد شاخص و صاحب ایده و دختران فعال هر استان و ‬ برخی از افراد حقوقی انتخاب می‏‌شوند، تصریح کرد: اقدامات متنوعی نظیر برگزاری نشست‌های تعاملی، برگزاری مسابقات و نمایشگاه دستاوردهای دختران و اجرای رویدادها در قالب همایش / جشن در سطح استان‌ها برای دستیابی به اهداف کارگروه‌ها مدنظر قرار دارند.

بهروزآذر ادامه داد: برگزاری پویش «دخترم، افتخار ایران» با حضور استانداران و مسئولان مرتبط با حوزه دختران مصادف با روز دختر در سطح کشور برگزار می‌شود که از اهم برنامه‌های قابل اجرا توسط کارگروه دختران در هر استان بوده است.

وی با بیان اینکه قرار بود دختران فعال و نخبه در عرصه‌های علمی، ورزشی، فرهنگی و هنری از سراسر کشور روز یکشنبه با رئیس‌جمهور دیدار و طی آن، دختران نماینده استان‌ها، گفت‌وگویی صمیمانه با رئیس جمهور داشته باشند و دغدغه‌های خود را مطرح کنند، خاطرنشان کرد: با وقوع حادثه تلخ انفجار در بندرعباس، رئیس‌جمهوری به بندرعباس عازم شدند و این نشست با حضور اینجانب به عنوان معاون امور زنان و خانواده و فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت برگزار شد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به ضرورت تمرین گفت‌وگو در میان نسل نوجوان ابراز کرد: این نشست در واقع یک تمرین برای یادگیری مهارت شنیدن، بیان شفاف مسائل و تقویت تعامل سازنده بود که امیدوارم نشست‌هایی از این قبیل به صورت مستمر برگزار شوند.

بهروزآذر افزود: در این رویداد، دختران ایران از افتخارات خود و نگاه خود به آینده دختران و ایران سخن گفته و دلنوشته‌ها و دغدغه‌های خود را برای رئیس‌جمهوری با عنوان «دخترانه می‌نویسم، پدرانه بخوانید» با دلی پر از امید و آرزو نوشته و به ما سپردند که به زودی این دست‌نوشته‌ها را به شخص رئیس جمهور تقدیم خواهیم کرد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *