به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، ماه مبارک رمضان، ماه پرخیر و برکتی است که فواید بیشماری برای حفظ سلامت روح و جسم افراد به همراه دارد و با فرارسیدن این ایام، اهمیت تغذیه برای گذراندن ساعات روزهداری به بهترین شکل ممکن، جلوه بیشتری پیدا میکند.
رعایت تغذیه صحیح، نقش مهمی در حفظ سلامتی در دوران روزهداری دارد و تغذیه مناسب در این ماه میتواند به فرد کمک کند انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزانه داشته باشد و از بروز مشکلاتی همچون ضعف، خستگی و کمبود مواد مغذی جلوگیری کند.
وعده سحری از نظر تغذیه در ماه مبارک رمضان اهمیت ویژهای دارد، چراکه این وعده بهعنوان اصلیترین منبع انرژی بدن برای طول روز عمل میکند و خوردن سحری نهتنها به فرد کمک میکند در برابر گرسنگی و تشنگی مقاومت بیشتری داشته باشد، بلکه از بروز مشکلاتی همچون افت قند خون نیز جلوگیری میکند و افرادی که وعده سحری را حذف میکنند، ممکن است با افت شدید انرژی در ساعات اولیه روز روبهرو شوند.
سحری از افت قند خون، گرسنگی شدید و ضعف، جلوگیری میکند
نسرین شریفی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با بیان اینکه روزهداری علاوهبر اینکه فواید معنوی بسیاری به همراه دارد، تأثیرات مثبت بسیاری بر سلامتی میگذارد، اظهار کرد: روزهداری میتواند منجر به کاهش وزن و کنترل چربی خون شود و افراد باید مد نظر داشته باشند که رعایت الگوی غذایی صحیح در دوران روزهداری، اهمیت بسزایی در پیشگیری از بروز عوامل مخاطرهآمیز برای سلامتی دارد.
وی با بیان اینکه برخی افراد ممکن است افزایش وزن در دوران روزهداری را تجربه کرده باشند، افزود: برخی افراد نیز ممکن است در این دوران اختلالات چربی خون را تجربه کرده باشند، از همین رو اهمیت داشتن تغذیه سالم و رعایت الگوی غذایی صحیح در دوران روزهداری و ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت بالایی برخوردار است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه مد نظر داشتن الگوی غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان موجب میشود افراد از فواید این ماه پرخیر و برکت به خوبی بهرهمند شوند، تصریح کرد: وعده سحری در ماه مبارک رمضان از اهمیت بالایی برخوردار است و به بدن کمک میکند در طول روز انرژی کافی داشته باشد و از افت قند خون، گرسنگی شدید و ضعف، جلوگیری میکند.
یک وعده سحری مناسب چه ویژگیهایی دارد؟ / سحری نباید حذف شود
شریفی با بیان اینکه در واقع وعده سحری مناسب باید به تأمین انرژی پایدار، کاهش تشنگی و جلوگیری از احساس گرسنگی زودهنگام کمک کند، ادامه داد: بهطور معمول مواد غذایی مصرفی در وعده سحری باید شامل پروتئین، کربوهیدراتهای پیچیده، چربیهای سالم و فیبر باشد و این ترکیب موجب میشود انرژی بهصورت تدریجی در طول روز آزاد شود.
وی با اشاره به اینکه نوشیدن آب کافی در وعده سحری باید مد نظر قرار داشته باشد، گفت: توصیه میشود حدود دو تا سه لیوان آب در فاصله بین افطار تا سحر مصرف شود تا بدن در طول روز دچار کمآبی نشود، همچنین مصرف غذاهای حاوی فیبر و پروتئین بالا در وعده سحر میتواند احساس گرسنگی را در طول روز برای افراد به تعویق بیندازد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه مصرف نمک و ادویه زیاد در وعده سحری توصیه نمیشود، اضافه کرد: وعده سحری نباید حذف شود و این در صورتی است که برخی افراد به دلایل مختلفی همچون خوابآلودگی یا بیاشتهایی ممکن است از خوردن سحری صرفنظر کنند که این تصمیم درستی نیست و موجب کاهش انرژی، افت قند خون و خستگی در طول روز میشود.
بهترین وعده سحری باید حاوی غذاهای مغذی و متعادل باشد که انرژی را بهطور مداوم در طول روز آزاد کنند و ترکیبی از کربوهیدراتهای پیچیده همچون نان سبوسدار، پروتئینهای سالم همچون تخممرغ یا ماست، چربیهای مفید مانند مغزها و دانهها، و مقدار کافی مایعات برای هیدراته نگهداشتن بدن، بهترین ترکیب برای وعده سحری به شمار میشود و مصرف میوهها و سبزیجات به علت دارا بودن ویتامینها و فیبر بسیار توصیه میشود.
حذف وعده سحری میتواند پیامدهای منفی متعددی داشته باشد و این عمل موجب کاهش سطح انرژی بدن میشود و ممکن است موجب احساس خستگی و بیحالی در طول روز شود، همچنین نخوردن سحری میتواند منجر به پرخوری در وعده افطار شود که خطر مشکلات گوارشی و اضافهوزن را افزایش میدهد.
برای بهرهمندی کامل از فواید معنوی و جسمانی ماه رمضان، توجه به انتخابهای غذایی سالم و متنوع بسیار ضروری است، چراکه روزهداری بدون رعایت تغذیه مناسب میتواند سلامت فرد را به خطر بیندازد و از دستیافتن به اهداف این ماه پربرکت بازدارد.