آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، ایران از نظر تاریخی، علمی، فرهنگی و مذهبی، پر از مفاخر و رویدادهایی است که هر کدام می‌تواند سوژه ساخت یک فیلم با مستند باشد؛ با وجود این‌ها، هنوز آنطور که باید، به چشم سازندگان و متولیان نیامدند و میان سوژه‌های دیگر، گم شده‌اند.

《 در مورد ساخت فیلم هم، دوستان دفتر ما اینجا حضور دارند، بگویند به مسئولین صداوسیما؛ هم در مورد جناب حمزه، هم در مورد جناب جعفر. اینها دنبال موضوع می‌گردند؛ به قول خودشان دنبال سوژه می‌گردند، کدام موضوع بهتر از اینها؟ اینها مفاخر تاریخی‌اند، واقعیّت هم دارند، وجود هم دارند، مثل جومونگ خیالی هم نیستند.》

این سخنان آشنا، بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری همایش بین‌المللی جناب «جعفربن‌ابی‌طالب» است؛ حالا این حرف‌ها یعنی چه؟ یعنی که چه خوشمان بیاید چه نه، یک دریا و حتی بیش از آن، موضوع واقعی برای به تصویر کشیدن در سینما و تلویزیون داریم اما نمی‌بینیم و شاید هم نمی‌خواهیم ببینیم.

با آثاری مانند مریم مقدس، مختار نامه، یوسف پیامبر، محمد رسول الله و حتی در مدت اخیر، سلمان فارسی و موسی کلیم‌الله، دیدیم ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ما برای ساخت چنین مواردی، بسیار زیاد است و حتی خارج از مرزها نیز مورد استقبال قرار می‌گیرد؛ با این حال، شاید به دلیل هزینه بالای ساخت و دشواری‌های مراحل تولید و پژوهش و عدم دغدغه‌مندی برخی مدیران فرهنگی، تهیه کنندگان و کارگردانان، زیاد به این سمت سوق داده نشوند؛ با این وجود در زمانه‌ای که دشمن تلاش دارد به هر روش از آگاهی دینی مردم بکاهد و با تحریف تاریخ آن، تنش ایجاد کند، ساخت چنین محتواهایی علاوه بر کمک به حفظ عقاید و الگوسازی برای مردم آن سرزمین، می‌تواند گره‌های ذهنی افراد در کشورهای دیگر را درباره برخی مسائل و رویدادهای مذهبی باز کند.

فیلم معاویه و سر و صداهایش را ببینید، به عنوان گران‌ترین سریال جهان عرب توسط شبکه «MBC» متعلق به عربستان سعودی تولید شده و طبق گزارش‌ها بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است؛ با اینکه ترجمه و پخش آن در بسیاری از کشورها ممنوع شد، اما باید توجه کرد چه سرمایه‌گذاری‌های عظیمی دارد صورت می‌گیرد.

البته ساخت فیلم درباره مفاخر تاریخ ایران، فقط به شخصیت‌های دینی نمی‌پردازد، در واقع تاریخ ایران از آن جدا شدنی نیست؛ شما فکرش را بکنید، یک اثر فاخر درباره کوروش ساخته می‌شد! چطور جهان را می‌گرفت؟ از ساسانیان نادرشاه، پادشاهان صفوی! هزاران موضوعِ نابِ آماده و پر محتوا! چرا راه دور برویم، داستان‌های اساطیری ایران و شاهنامه، خودش یک مجموعه غنی است که کوچک و بزرگ را به تحیر وا می‌دارد؛ ما چه کرده‌ایم؟ هنوز در حال اندیشیدن تدابیر لازمیم‌. وقت عمل کی می‌رسد؟ خدا می‌داند.

نسل جدید ما، باید این مفاخر قهرمان را بشناسد، درباره فرهنگ و تاریخ و دین خود بداند و هویت خود را شکل دهد؛ در واقع این آثار، پلی بین سمت گذشته و آینده است و اگر متولیان کاری نکنند، نسل جدید، تاریخ را آنطور که ایران‌ستیزها می‌خواهند، می‌فهمند و باور می‌کنند؛ خلاصه اینکه تاریخ ملی مذهبی ایران پر است از سوژه‌های ناب محتوای خوب، اما ما هنوز داریم دنبال سوژه می‌گردیم، رُک و پوست‌کنده‌اش هم می‌شود: آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *