به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ نمایش نقشه ساختمان در مقیاس واقعی برای نخستین بار در کشور میرویم، در ادامه نیز خودکفایی ایران در تولید پنبه تا سه سال آینده مطرح شده است، همچنین طرح پژوهشگر ایرانی برای غلبه بر معایب شیمیدرمانی، رشد ۹.۳ درصدی تجارت ایران و تاجیکستان و کمکهزینه ۵۰۰ میلیونی صندوق نوآوری به فناوران و دانشآموختگان حوزه نانو نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
نمایش نقشه ساختمان در مقیاس واقعی برای نخستین بار در کشور به همت جوان آران و بیدگلی
علیرضا پولادسنج برای نخستین بار در کشور موفق به نمایش نقشه ساختمان در مقیاس واقعی در سالن شد.
ابوالفضل سمیعینیا، رئیس سازمان نظام مهندسی آران و بیدگل با اشاره به اینکه اجرای این طرح تنها در چند کشور محدود اجرا میشود، گفت: علیرضا پولادسنج عضو سازمان نظام مهندسی آران و بیدگل این طرح را با نصف قیمت خارجی برای نخستین بار در داخل کشور انجام داده است.
وی افزود: بررسی ابعاد واقعی فضا، قدم زدن در نقشه ساختمان، چیدمان فضا پیش از ساخت، صرفهجویی در هزینه و شناخت کامل از طرح نقشه از جمله مزایای این طرح است.
خودکفایی ایران در تولید پنبه تا سه سال آینده
کشت پنبه در ایران، با وجود چالشهایی از جمله خشکسالی، تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی، در سالهای اخیر شاهد تحولات مثبت و امیدوارکنندهای بوده است، با حمایتهای دولت، معرفی ارقام جدید مقاوم به خشکی و شوری و اجرای برنامههای نوین کشاورزی، ایران در مسیر خودکفایی در تولید پنبه گامهای بلندی برداشته است.
یک پژوهشگر دانشگاه فردوسی مشهد در طرح پسادکتری خود تأثیر نوعی نانودارو را بر کاهش عوارض شیمیدرمانی در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال بررسی کرده است.
سونیا ایرانپور با مدرک دکتری تخصصی زیستشناسی – زیستشناسی علوم سلولی و مولکولی از دانشگاه فردوسی مشهد درباره علت انجام این طرح توضیح داد: طی چند دهه گذشته، تعداد درمانهای مؤثر سرطان کولورکتال افزایش پیدا کرده و این موفقیت ناشی از درک دقیقتر سازوکار ایجاد سرطان و ارزیابی ویژگیهای ریزمحیط توموری است.
وی گفت: با وجود تلاشهای مستمر در حوزه تحقیقاتی، بسیاری سرطانها از جمله سرطان کولورکتال هنوز کشنده تلقی میشوند و یکی از راههای بهبود نتایج درمانی، دارورسانی اختصاصی و هدفمند به سلولهای سرطانی است.
این پژوهشگر ادامه داد: شیمیدرمانی از روشهای رایج درمان این بیماری محسوب میشود، اما با محدودیتهایی همچون عوارض جانبی نامطلوب، پاسخ درمانی کم و ایجاد مقاومت دارویی همراه است، بنابراین استفاده از روشهای درمانی مؤثر به منظور غلبه بر معایب داروهای شیمیدرمانی بهشدت مورد نیاز است.
ایرانپور عنوان کرد: از این رو، با توجه به شیوع بالای این سرطان در ایران و جهان تصمیم گرفتیم تا تأثیر نانوبستر نوین آماده شده را بر روی سرطان کولورکتال بررسی کنیم. دستیابی به رهایش هوشمندانه و کنترلشده داروی شیمی درمانی DOX در مجاورت سلولهای سرطانی با استفاده از محرک آهن، افزایش خاصیت ضد سرطانی با آثار همافزایی دفریپرون به عنوان شلاتهکننده (عواملی که با یونهای مس، آهن یا فلزات سنگین پیوند ایجاد کرده و این یونها را از دسترس خارج میکنند.) آهن و داروی DOX، در محیط درونتنی و برونتنی از اهداف اصلی طرح بوده است که محقق شد.
رشد ۹.۳ درصدی تجارت ایران و تاجیکستان
سید روحاله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بینالملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران از تجارت ۳۶۲ هزارتنی ایران و تاجیکستان به ارزش ۲۶۱ میلیون و ۲۴۰ هزار دلار خبر داد و اظهار کرد: حجم تجارت دو کشور نسبت به ۹ ماهه سال گذشته با رشد ۴۴.۳ درصدی در وزن و ۹.۳ درصدی در ارزش همراه بوده است.
فراخوان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری مختص شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان، اعضای هیئتعلمی، پژوهشگران دانشآموخته حوزه فناوری نانو اعلام شد.
سهم حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی در هر طرح تحقیقاتی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان است.