به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، غذاهایی که در طول روز مصرف میکنیم، تأثیر قابلتوجهی بر سلامت ما دارند، در حالی که مصرف بعضی از مواد غذایی باعث بهبود سلامتی میشود، احتمال بروز بیماریها را کاهش میدهد و باعث افزایش طول عمر میشود، مصرف بعضی دیگر از مواد غذایی عملکردهای حیاتی بدن را مختل میکند و باعث کوتاه شدن طول عمر میشود، در ادامه به بررسی غذاهایی میپردازیم که باعث کوتاه شدن طول عمر میشود:
گوشتهای فراوری شده
گوشتهای فراوری شده مانند سوسیس با وجود اینکه خوشطعم هستند، اما خطرات زیادی برای سلامتی دارند، این مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده مانند نیترات و نیتریت هستند که احتمال بروز سرطانها، به ویژه سرطان روده بزرگ، را افزایش میدهند؛ نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف گوشتهای فراوری شده با افزایش قابلتوجه میزان مرگومیر، خطر سرطان و افزایش خطر بیماریهای قلبی مرتبط است، این گوشتها سرشار از چربیهای اشباع شده و سدیم هستند که باعث افزایش فشار خون و بروز بیماریهای قلبی میشود.
نوشیدنیهای شیرین
نوشابههای گازدار، نوشیدنیهای انرژیزا و دیگر نوشیدنیهای شیرین سرشار از قندهای اضافه شده هستند که مشکلات زیادی برای سلامتی ایجاد میکنند؛ به طوری که مصرف بیش از حد قند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم، بیماری قلبی و مشکلات کبدی میشود.
غلات تصفیه شده
غلات تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید و ماکارونی فاقد مواد مغذی ضروری مانند فیبر، ویتامینها و مواد معدنی هستند، این کمبود مواد مغذی باعث افزایش و پس از آن کاهش سریع قند خون میشود و به مرور زمان خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم و چاقی را افزایش میدهد، بنابراین توصیه شده است از غلات کامل مانند برنج قهوهای، کینوا و نان سبوسدار استفاده کنید.
غذاهای سرخ شده
سیبزمینی و مرغ سرخشده ممکن است خوشمزه باشد، اما از جمله غذاهای مضر برای سلامتی هستند، این غذاها در روغنهایی با چربی ترانس پخته میشوند که مصرف آنها سطح کلسترول مضر خون را افزایش میدهد و باعث بروز بیماریهای قلبی عروقی مانند سکته میشود؛ نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف منظم غذاهای سرخ شده با خطر بالاتر مرگومیر زودرس، به ویژه در زنان، مرتبط است، این غذاها سرشار از کالری هستند و باعث افزایش وزن و بروز التهاب مزمن میشوند.
تنقلات بستهبندی شده
تنقلات بستهبندی شده مانند چیپس سرشار از افزودنیهای ناسالم، مواد نگهدارنده و نمک هستند که باعث بروز مشکلاتی برای سلامت بدن میشوند؛ برای نمونه، مصرف بیش از حد سدیم میتواند باعث افزایش فشار خون، بروز مشکلات کلیوی و افزایش خطر سکته شود.
شیرینکنندههای مصنوعی
مصرف شیرینکنندههای مصنوعی مانند آسپارتام و ساخارین ممکن است خطراتی برای سلامتی به همراه داشته باشند، به طوری که سلامت روده را دچار اختلال میکنند و باعث افزایش میل به مصرف غذاهای شیرین میشوند.