پروژه کج مسکن مهر پردیس؛ ۷ سال تاخیر و وعده‌های بی‌نتیجه

فهرست مطالب

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو،‌ اواخر ماه گذشته مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران در حاشیه بازدید وزیر راه و شهرسازی از پروژه‌های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن شهر جدید پردیس گفته بود: آماده‌سازی، محوطه‌سازی و ساخت مسکن مهر با دستور وزیر راه و شهرسازی به‌صورت جدی در دستور کار بخش‌های مختلف شرکت عمران، سازندگان و پیمانکاران قرار دارد.

شهرام ملکی افزود: منابع مالی موردنیاز برای تکمیل مسکن مهر، صندوق ملی مسکن و ظرفیت‌هایی است که در سنوات گذشته در قانون بودجه وجود داشت. اما در بودجه سال 1403 این ظرفیت‌ها دیده نشده است.

وی با ابراز امیدواری برای گنجاندن ردیف‌های اعتباری موردنیاز تامین منابع مالی ساخت مسکن مهر در لایحه بودجه سال 1404، اضافه کرد: برای تکمیل مسکن مهر 6400 میلیارد تومان منابع نیاز است. موظفیم اجازه ندهیم پروژه‌های مسکن تعطیل شود و برای این کار نیازمند منابع مالی هستیم.

ملکی توضیح داد: در شهر پردیس، 2043 واحد در قالب طرح نهضت ملی مسکن و 11592 واحد باقی‌مانده از مسکن مهر وجود دارد. تا پایان سال جاری، 3000 واحد تحویل داده خواهد شد و 1770 واحد دیگر نیز تا بهمن‌ماه سال آینده تکمیل و تحویل می‌شود.

به گزارش مجله آرونو، در شهر جدید پردیس پروژه مسکن مهر “نکونام” که بعدها به “سهند کاشانه آراز” تغییر کرد، بیش از 7 سال است که درگیر مشکلات و تأخیر است. با وجود تخریب سازه به دلیل ایرادات ساخت و تغییر چندین پیمانکار، این پروژه تنها تا مرحله فونداسیون پیش رفته و پیشرفت خاصی نداشته است.

در این مدت، با آن‌که سه دولت و پنج وزیر تغییر کرده‌اند، اما مشکلات همچنان ادامه دارد. پیمانکار با ادعای افزایش هزینه‌ها درخواست اصلاح قرارداد را دارد، اما شرکت عمران این درخواست را نمی‌پذیرد و بر ادامه کار با شرایط قبلی اصرار دارد.

از سوی دیگر مالکان که با مشکلات مالی و اجاره‌های سنگین دست‌به‌گریبان هستند، هنوز بلاتکلیف‌اند. پیگیری‌ها از شرکت عمران و پیمانکار فقط به وعده‌های بی‌نتیجه ختم شده است. پروژه‌ای که قرار بود رویای خانه‌دار شدن را محقق کند، به مثالی از بی‌برنامگی و سردرگمی تبدیل شده است.

گلایه‌های مالکان از بلاتکلیفی

در همین رابطه یکی از مالکان پروژه مذکور به مجله آرونو می‌گوید: بنده یکی از ده‌ها مالک پروژه سابق “نکونام” و اکنون “سهند کاشانه آراز” هستم. این پروژه سه تا چهار سال است که درگیر آن هستیم و هنوز نمی‌دانیم کار به کجا خواهد کشید. بعد از دو یا سه سال دوندگی و پیگیری، بالاخره یک حرکت جزئی صورت گرفته، اما هنوز سرانجام مشخصی ندارد. جالب اینجاست که سه دولت تغییر کرده‌اند و هنوز این پروژه حتی به پیشرفت 10 درصدی هم نرسیده است.

وی ادامه داد: این پروژه یک پروسه هفت یا هشت ساله است که همچنان درگیر تصمیم‌گیری است. در ابتدا گفته شده بود که سازه‌اش به درستی ساخته نشده، پس از چند سال طول کشید تا تصمیم بگیرند که پروژه متوقف شود تا تصمیم‌گیری‌های لازم صورت گیرد. پس از سه یا چهار سال، مدیرعامل سابق شرکت عمران پردیس، دو یا سه بار همراهی و فشاری وارد کردند تا پروژه پیش رود.

وی اضافه کرد: در نهایت پیمانکار قبلی یعنی “نکونام” اقاله شد و پیمانکار جدید “سهند کاشانه آراز” معرفی شد تا پروژه پیش برود. اما این پیمانکار هم نتوانست کار را به درستی پیش ببرد و پس از گذشت یک سال از تخریب پروژه، تنها به مرحله کف‌سازی رسیده‌اند و فونداسیون زده‌اند.

این مالک با طرح این پرسش که اگر پروژه تخریب شده، چرا آن را نمی‌سازند و این همه معطلی برای چیست، بیان کرد: وقتی وضعیت پروژه را پیگیری می‌کنیم، شرکت عمران می‌گوید پیمانکار باید کار را انجام دهد و اگر پیمانکار انجام ندهد، قرارداد را اقاله کرده و پیمانکار جدید می‌آوریم. اما پیمانکار می‌گوید که باید وضعیت پروژه از طرف شرکت عمران مشخص شود.

وی افزود: 5 وزیر راه و شهرسازی تغییر کرده‌اند؛ آقای عباس آخوندی، محمد اسلامی، مرحوم رستم قاسمی، مهرداد بذرپاش و حالا هم که فرزانه صادق مالواجرد آمده است.امروز پس از این مدت و تخریب پروژه مشکل‌دار، فقط فونداسیون زده شده است. در این مدت، مدیران مختلفی در شرکت عمران بودند؛ از آقای هدایت گرفته تا آقای انصاری و آقای محبت‌خواه. در این میان، گرفتار شده‌ایم. از یک طرف می‌گوییم اگر نمی‌خواهید بسازید، حداقل یک واحد در جای دیگری به ما بدهید. اکنون بیش از شش ماه است که درخواست داده‌ایم، اما هیچ جوابی نمی‌دهند.

وی گفت: یکی از اعضای هیئت مدیره کنونی شرکت عمران پردیس بیش از 6 ماه است که قرار است به متقاضیان بگوید کجا می‌توانند واحد دریافت کنند. وقتی به ملاقات وی در شرکت عمران پردیس می‌رویم، با خنده و شوخی می‌گوید که اوکی است، اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی اظهار کرد: این پروژه برای ما فرصتی برای صاحب‌خانه شدن بود، اما اکنون در وسط مشکلات مالی و با این اجاره‌های سنگین گیر کرده‌ایم. هیچ کس جواب درست و مشخصی نمی‌دهد. پیمانکار ما را به سمت شرکت عمران پردیس می‌فرستد و شرکت عمران به سمت پیمانکار. آخرین چیزی که شنیده‌ام این است که پیمانکار می‌گوید برایش صرف نمی‌کند پروژه را بسازد، این رقم با توجه به گرانی‌ها مناسب نیست و از آن‌ها خواسته که قرارداد را اصلاح کنند.

پاسخ‌های متناقض پیمانکار و شرکت عمران

وی با تاکید بر اینکه شرکت عمران پردیس زیر بار نمی‌رود و می‌گوید اگر بخواهند قرارداد را اقاله کنند، باید قرارداد جدید با قیمت‌های جدید امضا شود که برای ما صرفه ندارد، افزود: شرکت عمران می‌گوید نمی‌توانیم با قیمت‌های روز پیش برویم، بنابراین باید با همین پیمانکار ادامه بدهیم، به صورت کم‌کم و با مشکلات زیاد، یک بخش دیگر را بسازیم. اکنون پس از تقریبا سه یا چهار سال، پروژه از خاک به سیمان‌کاری کف رسیده و هنوز هیچ پیشرفتی در ساخت‌وساز واقعی صورت نگرفته است.

وی افزود: این در حالی است که در شرکت عمران نیز وقتی می‌رویم، حرف‌های عجیبی می‌زنند که به مالک اولی، دومی و سومی اولویت می‌دهند، اما وضعیت این پروژه هیچ سروسامانی ندارد. همه گفته‌اند که به این پروژه‌ها ادامه می‌دهند، اما در عمل هیچ چیزی تغییر نکرده است. ما در این میان به دنبال فرصتی برای صاحب‌خانه شدن هستیم، اما تنها مشکل و بلاتکلیفی ادامه دارد. هیچ‌کس پاسخگوی ما نیست.

پاسخ شرکت عمران پردیس

به گزارش مجله آرونو، برای پیگیری موضوع واحدهای مسکن مهر نکونام سابق با سرپرست شرکت عمران پردیس تماس گرفتیم که این تماس‌ها نتیجه‌ای به‌دنبال نداشت. تماس با رضا محمدی مدیرعامل شرکت سهند کاشانه آراز نیز به اینجا ختم شد که وی برای انجام گفت‌وگو عنوان کرد باید از شرکت عمران پردیس کسب تکلیف کند!

در نهایت خبرنگار مجله آرونو پس از پیگیری‌های متعدد توانست با سرپرست فنی و اجرایی شرکت عمران پردیس گفت‌وگو کند.

فرهاد عزیزی در این‌باره به مجله آرونو گفت: این پروژه 11 بلوک دارد که تعین تکلیف شده است. از این تعداد 6 بلوک از قبل با قالب تونلی یک تا دو طبقه اسکلت کار شده بود.

وی با بیان این‌که ایرا البرز شرایط اجرای مجدد پروژه را پس از چند سال نداشت، افزود: 4 بلوک اجرا نشده هم در زمان حاضر در مرحله اجرا تاسیسات و نازک‌کاری قرار دارد.

وی بیان کرد: پیمانکار پروژه 6 بلوک قبلی را به‌طور کامل تخریب کرده و در حال اجرا فونداسیون 2 بلوک است.

سرپرست فنی و اجرایی شرکت عمران پردیس با بیان این‌که برای پیمانکار منابع مالی پرداخت شده است، گفت:قرار است بقیه بلوک‌ها هم شروع به‌کار شود.

عزیزی در پاسخ به این پرسش که چه میزان منابع مالی در اختیار پیمانکار قرار گرفته است، اظهار کرد: به اندازه مطالبات به پیمانکار پول داده‌ایم.

وی  درپاسخ به این پرسش که پروژه چه زمانی به اتمام می‌رسد،‌اضافه کرد: احتمالا ساخت 7 بلوک که تازه شروع شده حدود یکسال زمان می‌برد.

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *