آلودگی هوا می‌تواند عاملی برای ابتلا به بیماری ام اس باشد؟

|

فهرست مطالب

مسعود اعتمادی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با بیان اینکه هرگونه علامت عصبی در افراد جوان باید از نظر احتمال ابتلای فرد به بیماری ام اس بررسی شود، اظهار کرد: ام اس یک بیماری رفت و برگشتی است و حدود ۷۰ درصد بیماران مبتلا به ام اس در گروه علائم عود کننده-بهبودپذیر قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه گاهی اوقات بیماری ام اس ماهیت پیش‌رونده به خود می‌گیرد و علائم بیماری شدت می‌گیرد و این بیماری بر اساس علائم و شرایط بیماری به دو گروه پیش‌رونده و رفت و برگشتی تقسیم می‌شود، افزود: آلودگی هوا ممکن است به دلایل مختلف مانند وجود سموم، فلزات سنگین و ذرات معلق منجر به بیماری‌های مختلفی از جمله بیماری‌های ریوی، قلبی و کلیوی شود، اما به عنوان عامل خطر مستقیم برای ابتلاء به بیماری ام اس مطرح نیست.

فوق تخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه به طور کلی مصرف بعضی مواد غذایی و وجود آلودگی هوا به صورت غیرمستقیم می‌تواند در ابتلای افراد به بیماری‌هایی مانند ام اس که در گروه بیماری‌های خودایمنی قرار می‌گیرد، نقش داشته باشد، تصریح کرد: مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد در طب سنتی نمی‌تواند عاملی برای ایجاد بیماری ام اس محسوب شود.

اعتمادی‌فر با اشاره به اینکه رژیم غذایی افراد مبتلا به ام اس باید حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی باشد، ادامه داد: به بیماران مبتلا به ام اس توصیه می‌شود غذاهایی مصرف کنند که حاوی روغن‌های چرب غیراشباع باشد و از مصرف بیش از اندازه نمک و افراط و تفریط در تغذیه به صورت جدی پرهیز کنند.

وی گفت: پس از تشخیص بیماری ام اس، هرچه سریع‌تر درمان باید آغاز شود، چراکه درمان این بیماری می‌تواند از پیشرفت بیماری و حملات بعدی جلوگیری کند، اما درمان روی عوارض به وجود آمده بیماری، تأثیری ندارد و در رأس روش‌های درمانی برای بیماری ام اس، بازتوانی، انجام حرکات اصلاحی و ورزش قرار دارد تا کاهش قدرت عضلانی بیمار با حرکات ورزشی و تمرینات منظم جبران شود.

فوق تخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه درمان بیماری ام اس تنها محدود به مصرف دارو نیست و باید در بُعد کاردرمانی و فیزیوتراپی، فعالیت‌های مؤثری برای بیماران در نظر گرفته شود، اضافه کرد: روند درمان بیماری ام اس، تنها مختص پزشک متخصص مغز و اعصاب نیست و بیمار نیازمند همراهی یک گروه درمانی است که بر اساس شرایط بیمار، این گروه تشکیل می‌شود.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *