انتشار اوراق ارز اسلامی در مرحله اخذ مجوز از بانک مرکزی است

فهرست مطالب

مدیر عامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت با اشاره به تلاش های این صندوق برای انتشار اوراق ارز اسلامی، گفت: انتشار اوراق ارز اسلامی در مرحله اخذ مجوز از بانک مرکزی قرار دارد که اگر این مجوز صادر شود، برای اولین بار در کشور شاهد این امر خواهیم بود و می‌توانیم از این ظرفیت در راستای توسعه قرض الحسنه استفاده کنیم‌.

به گزارش آرونو ، علی عاشوری در نشست خبری امروز (دوشنبه ۹ خرداد) که در ساختمان کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد، درباره آمار و عملکرد این صندوق در سال گذشته با بیان اینکه این صندوق در ششمین سال فعالیت خود قرار دارد، اظهار کرد: سقف تسهیلات پرداختی صندوق امداد ولایت تا کنون ۳۰ میلیون تومان بوده است و با رایزنی‌های انجام شده موافقت شده است که تا ۵۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ تسهیلات ارایه دهیم و برای سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی آن را انجام خواهیم داد.

وی با بیان اینکه وام‌های این صندوق قرض الحسنه است، درباره کارمزد این تسهیلات افزود: با توجه به سیاست حمایتی کمیته امداد، وام‌های تا سقف ۱۰ میلیون تومان صفر کارمزد و برای وام‌های بالاتر از ۱۰ میلیون تومان تنها ۳ درصد و تنها یک بار در کل دوره دریافت می‌شود و در زمینه کارمزد تفاوتی در سقف وام وجود ندارد.

مدیر عامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت با اشاره به اینکه این صندوق تسهیلات خود را در پنج سرفصل ارائه می‌دهد، درباره میزان تسهیلات داده شده در سال گذشته تصریح کرد: در سال گذشته و در حوزه اشتغال نزدیک به ۳۴ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۷۲۲ میلیارد تومان، در حوزه وام‌های حمایتی ۲۲۱ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۱۸۱۵ میلیار تومان، در حوزه درمان ۱۱ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۹۸ میلیارد تومان، در حوزه فرهنگی ۹۸۰۰ فقره تسهیلات به مبلغ ۹۶ میلیارد تومان، در حوزه مسکن (برای خرید و احداث و تعمیر مسکن مددجویان) ۳۸ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۴۵۸ میلیارد تومان پرداخت شده است و می‌توان گفت مجموعا حدود ۳۱۴ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۳۲۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته پرداخت شده است.

به گفته عاشوری، بخشی از تسهیلات یاد شده در انتهای سال گذشته یعنی در بهمن و اسفند برای استان‌ها ارسال شده است و از این رو برخی استان ها موفق به جدب این تسهیلات نشده‌اند و مقداری از این تسهیلات را به سال جاری منتقل کرده‌اند.

وی با بیان اینکه پیش بینی این صندوق برای دریافت اقساط در سال گذشته حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان بود؛ اما این صندوق ۱۳ درصد بیش از پیش بینی انجام شده در سال گذشته اقساط دریافت کرد، گفت: بر خلاف تصور همگان که فکر می‌کنند شاید افراد نیازمند در پرداخت تسهیلات مشکل داشته باشند اما در سال گذشته این صندوق ۱۵۸۲ میلیارد تومان از اقساط وام ها دریافتی داشت که ۱۳ درصد بیشتر از پیش بینی ما بود و این امر نشان از تعهد این افراد به بازپرداخت اقساط دارد.

عاشوری با بیان اینکه میزان معوقات این صندوق در حال حاضر  ۲.۳ درصد است، این را هم گفت که این رقم “رِنج” مناسبی است چراکه طبق ضوابط بانک مرکزی آستانه معوقات حدود ۵ درصد است.

مدیر عامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در بخش دیگر سخنان خود درباره شعبه مجازی این صندوق، افزود: برای اولین بار شعبه مجازی صندوق از ابتدای سال گذشته کار خود را آغاز کرده است و برخی خدمات غیر حضوری را به جامعه هدف خود ارائه می‌دهد. با توجه به اینکه سال گذشته اولین فعالیت شعبه مجازی بود، بیش از ۲۶ هزار فقره افتتاح حساب از این شعبه مجازی انجام شد که  بخش اعظم این استقبال از سوی استان سیستان و بلوچستان بود.

به گفته وی، بالغ بر ۶۰ درصد افتتاح حساب ها از طریق شعبه مجازی صندوق قرض الحسنه امداد ولایت در سال گذشته از سوی استان سیستان و بلوچستان بوده است و می‌توان بخشی از علت این استقبال را معطوف به این دانست که بخش اعظم زنان باردار شیرده و نیز امر تغذیه رسانی به کودکان زیر شش سال  معطوف به این‌ استان است و با تبلیغات این صندوق در استان سیستان و بلوچستان این گروه هدف به مراجعات غیر حضوری سوق پیدا کرده‌اند.

عاشوری در ادامه سخنان خود افزود: نظارت بانک مرکزی از طریق بازرسان هر ساله بر این صندوق اعمال می‌شود و این پنجمین سال متوالی است که صندوق قرض الحسنه امداد ولایت توانسته است گزارش مقبولی را از بانک مرکزی دریافت کند.

مدیر عامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت این خبر را هم داد که با توجه به تعهدات این صندوق به بانک مرکزی، سال قبل جایزه خوش حسابی بانک مرکزی به صندوق امداد ولایت تعلق گرفت و در سال ۱۴۰۰ این صندوق نزدیک ۲ میلیارد تومان جایزه خوش حسابی از بانک مرکزی دریافت کرد که منابع آن برای پرداخت تسهیلات قرص الحسنه به مددجویان استفاده شد.

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره بحث “ضمانت” وام‌های این صندوق با اولویت زنان سرپرست خانوار، یادآور شد: این صندوق ضمانت زنان سرپرست خانواری که امکان ارائه تضامین برای دریافت وام های خارج از مجموعه صندوق را ندارند، قبول می‌کند تا زنان سرپرست خانوار بتوانند تسهیلات را از سایر بانک ها اخذ کنند. در این راستا نزدیک به ۴۶۲۰ فقره ضمانت نامه و به مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان تا پایان سال گذشته توسط صندوق اختصاص پیدا کرده است.

مدیر عامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی برای موضوع “قرض الحسنه”، تصریح کرد: همیشه موضوع فرهنگ قرض الحسنه مد نظر این صندوق بوده است. از جمله وظایف اصلی ما این است که مروج موضوع قرض الحسنه در جامعه باشیم. در اسفند سال قبل برای دومین بار همایش ملی قرض الحسنه را برگزار کردیم که استقبال خوبی از آن شد،  مقالات خوبی به دستمان رسید و از مقالات برتر و خیرین نمونه کشور نیز تقدیر شد و امیدواریم امسال نیز بتوانیم این همایش را به شکل گسترده تر و در صورت امکان در سطح بین المللی برگزار کنیم.

عاشوری با بیان اینکه سال گذشته تبلیغات خوبی در سطح شبکه‌های استانی و ملی و فضای مجازی برای اطلاع رسانی به مردم نسبت به فعالیت صندوق قرض الحسنه امداد ولایت انجام شده است، گفت: نسبت به بسط یافتن ارائه خدمات این صندوق از طریق اینترنت بانک و شبکه فضای مجازی و به صورت غیر حضوری امیدواریم و امسال مد نظر داریم تا کلیه خدمات صندوق را از طریق سیستم های هوشمند ارائه دهیم تا موضوع فرم و کاغذ را از روند کار حذف کنیم و اینگونه هم به محیط زیست کمک کرده باشیم و هم در حوزه چاپ فرم و بایگانی صرفه جویی کرده باشیم.

وی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه از محل تبصره ۱۶ امسال منابع خوبی به اشتغال مددجویان تخصیص داده شده است، ظرفیت خوبی از محل اعتبارات تبصره ۱۶ داریم که بانک ها موظف به پرداخت آن هستند.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *