به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، حضرت زهرا (س)، از نیکوترین و برجستهترین زنان تاریخ اسلام است، ایشان که به سیدةنساءالعالمین معروف است، نه تنها به عنوان دختر پیامبر، بلکه به عنوان یک بانوی نمونه در میان زنان مسلمان شناخته میشود و تاریخ زندگی ایشان پر از درسهای عمیق اخلاقی و انسانی است که میتواند الهامبخش همگان باشد.
حضرت زهرا (س) در جامعهای متولد شد که زنان از حقوق و جایگاه مناسبی برخوردار نبودند، اما ایشان با رفتار و اخلاق نیکوی خود، تصویر زنان را در جامعه اسلامی تغییر داد، پیامبر اسلام بارها از مقام و منزلت بالای ایشان سخن گفت و حضرت زهرا (س) را به عنوان پارهای از وجود خود معرفی کرد و این محبت و احترام پیامبر (ص) به دخترش، نشان از ارزش والای حضرت زهرا (س) در نزد خداوند و پیامبر (ص) دارد.
زندگی حضرت زهرا (س) مملو از لحظات شجاعت و مقاومت است و نه تنها در خانه، بلکه در جامعه نیز نقش فعال و مؤثر ایشان زبانزد همگان است، حضرت زهرا (س) پس از رحلت پیامبر اسلام با خطبهها و سخنان آتشین خود در دفاع از حق و عدالت، ایستادگی و شجاعت خود را نشان داد و این رفتارها، ایشان را به عنوان نماد مقاومت در برابر ظلم و ستم معرفی کرد.
حضرت زهرا (س) در کنار امام علی (ع) به تربیت فرزندان صالح و برجستهای پرداخت و با آموزشهای اخلاقی و دینی خود، نسلی از قهرمانان و مبلغان دین را تربیت کرد که در تاریخ اسلام نقش بیبدیلی ایفا کردهاند و تربیت فرزندانی که هر یک از آنها نمونهای از شجاعت، ایمان و تقوا هستند، نشان از تأثیر عمیق حضرت زهرا (س) بر خانواده و جامعه دارد.
حضرت زهرا (س) به عنوان یک مادر و همسر، نمونهای از محبت، ایثار و فداکاری بود و این محبت و ایثارگری در خانواده، نشان از عمق اخلاق و انسانیت حضرت زهرا (س) دارد که به عنوان یک الگوی تمامعیار برای زنان مسلمان معرفی شده است، اما نقش حضرت زهرا (س) در مادر و همسر بودن خلاصه نمیشود و جنبههای فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و علمی ایشان نیز زبانزد مسلمانان است.
قیام عاطفی حضرت زهرا (س) در زمانهای که امکان رزم آشکار نبود
صفورا سادات امین جواهری، فعال حوزه زنان و دکتری دانش اجتماعی مسلمین با بیان اینکه ایام فاطمیه میتواند بهانه و افقی جدید برای دور شدن از کلیشهها باشد تا به صورت واقعی و عملی شاهد ایجاد تغییراتی باشیم، اظهار کرد: حضرت زهرا (س) الگویی شایسته برای زنان است و در کنار تأثیرات شگرف ایشان در نقش همسر و مادر، از ابعاد اجتماعی، سیاسی و قیام ایشان علیه باطل به ندرت سخن گفته میشود.
وی افزود: به دلیل بیان نشدن شفاف ابعاد اجتماعی، سیاسی و قیام حضرت زهرا (س)، زن امروز که به خودآگاهی اجتماعی، سیاسی و تاریخی رسیده است، در برقراری ارتباط با این الگوی شایسته دچار مشکل است و ارتباط او با حضرت زهرا (س) در حد ارتباطی قلبی باقی میماند.
فعال حوزه زنان با بیان اینکه خوانشی از شهید سیدمحمدباقر صدر یافت شده است که در این خوانش، به قیام عاطفی حضرت زهرا (س) اشاره میشود، تصریح کرد: در زمانهای که حضرت علی (ع) با وجود تمام توان و قدرتی که در جنگآوری داشتند به دلیل شرایط زمانه نمیتوانستند رزم آشکار داشته باشند و شمشیر بکشند برای حقی که از خاندان پیامبر (ص) غصب شده بود، اگر سکوت میشد، تحریف تاریخی باقی میماند و جریان باطل بعد از ۲۳ سال زحمت پیامبر (ص) برای امت اسلامی از بین میرفت.
بصیرت اجتماعی حضرت زهرا (س) و ایستادگی ایشان در برابر باطل
امین جواهری ادامه داد: در این شرایط بود که قیام عاطفی حضرت زهرا (س) خود را نشان داد و ایشان ابتدا در قالب حق فدک دادخواهی کردند و با ابوبکر صحبت کردند، در واقع اینگونه نبود که حضرت زهرا (س) خانهنشین و به دور از فهم اقتصادی و سیاسی باشند و درخواست ایشان برای بازگرداندن فدک، تنها برای احقاق مال شخصی ایشان نبود، بلکه حرکتی اقتصادی سیاسی و آغازی برای مبارزه ایشان به شمار میرود.
وی گفت: پس از ماجرای سقیفه، به گریههای حضرت زهرا (س) در بیتالاحزان اشاره، اما به گونهای روایت میشود که این گریهها تنها در فراق پدر بوده است، در صورتی که در کنار رابطه پدر و فرزندی، قطع شدن وحی، خود داغی بزرگ بوده است و تداوم داشتن بیتالاحزان و گریههای شبانه روزی حضرت زهرا (س) برای ماجرای سقیفه و حق ولایت غصب شده نیز بوده است.
فعال حوزه زنان اضافه کرد: پیوستگی و همبستگی جامعه اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل، استراتژی مبارزه حضرت زهرا (س) با اشک پیش میرفت و در این شرایط حضرت زهرا (س) نه تنها بصیرت سیاسی داشتند، اقداماتی را برای قیام و عملی کردن اعتراضات خود طراحی کردند تا در برابر باطل ایستادگی کنند.
زنان فلسطین و لبنان قلب مردم جهان را تکان میدهند
امین جواهری با بیان اینکه در واقع حضرت زهرا (س) با داشتن استراتژی متفاوت با صحبت کردن و روشنگری قیام و با شیوههایی معنوی قلب مردم را بیدار کردند، افزود: امروز شاهد هستیم که زنان فلسطینی و لبنانی برای احقاق حقوق سرزمینی و بیرون راندن متجاوز ایستادهاند و این مصداقی از ادامه حرکت حضرت زهرا (س) در رابطه با غصب فدک است و پس از آن نیز با عزاداریها، خواندن قرآن و ایستادگی در خرابهها، قیام عاطفی ادامه یافت.
وی تصریح کرد: زمانی که میبینیم زنان فلسطینی زندگی را در کنار خانواده خود در خرابهها و ویرانهها ادامه میدهند، به یاد ادامه قیام عاطفی میافتیم و این موضوع قلب مردم جهان را تکان میدهد و مردم را نسبت به غاصب بودن رژیم صهیونیستی بیدار میکند، حضور اجتماعی زنان و تأثیرگذار آنها برای ایستادگی در برابر ظلم و ظالم با نگاه به شخصیت و قیام عاطفی حضرت زهرا (س)، معنادار میشود.
به گزارش مجله آرونو، حضرت زهرا (س)، بانویی است که درخشندگی وجودش همچون آفتاب، ظلمت نادانی و بیعدالتی را در هم شکست و در قلبهای مؤمنان به سان گوهری گرانبها میدرخشد؛ او با تقوا، ایثار و محبت بی حدش، به الگویی بیبدیل برای زنان و مردان مؤمن تبدیل شد، از حق و حقیقت دفاع کرد و با شجاعت و استقامت خود، درسهای بزرگی از مقاومت و ایمان به جهانیان آموخت.
یاد و نام حضرت زهرا (س) در دل و جان عاشقانش تا ابد باقی خواهد ماند و اوست که همانند نوری الهی بر تاریکیهای زندگی مؤمنان میتابد و راهنمایی برای تمام افرادی است که در جستوجوی مسیر حقیقت و عدالتاند.
حضرت زهرا (س) با زندگی پربار خود، الگویی بینظیر از ایمان، تقوا، شجاعت، محبت و ایثار را برای مسلمانان بر جای گذاشته است، او که در دل و ذهن مسلمانان به عنوان یکی از بزرگترین الگوهای اسلامی شناخته میشود، الهامبخش و راهنمایی برای تمام افرادی است که به دنبال مسیر صحیح و زندگی سرشار از معنویت، ایمان، ایستادگی و شجاعت هستند.