علی درخشنده در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به عوامل زمینهساز ابتلای افراد به سرطان خون اظهار کرد: درصدی از سرطانهای خون، ژنتیکی با ارثی هستند که غیرقابل پیشگیری به شمار میروند و افراد با این ژن معیوب متولد میشوند، همچنین با افزایش سن، خطر ابتلاء به بعضی از سرطانهای خون افزایش پیدا میکند، اما در این میان، شایعترین و مهمترین ریسک فاکتور قابل پیشگیری از ابتلاء به سرطان خون، مصرف سیگار و دخانیات است.
وی با بیان اینکه علائم و مرحله بیماری بعضی سرطانها با مصرف سیگار و دخانیات افزایش پیدا میکند، افزود: در صورتی که فردی به سرطان خون مبتلا باشد، درمان شود و سیگار مصرف کند، عوارض درمان شدیدتری را تجربه خواهد کرد، همچنین ریسک فاکتور مستقل و شناخته شده بعضی سرطانها مانند سرطان ریه نیز سیگار است.
فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان تصریح کرد: چاقی و داشتن زندگی بدون تحرک از جمله عوامل زمینهساز ابتلاء به سرطان خون محسوب میشود، البته باید توجه داشت که چاقی و اضافه وزن علاوه بر زمینهسازی ابتلای افراد به بیماری سرطان، زمینه ابتلای آنها به بسیاری از بیماریها را فراهم میکند.
درخشنده با بیان اینکه آلودگیهای محیطی از جمله دیگر عوامل زمینهساز ابتلاء به سرطانهای خون محسوب میشود، ادامه داد: آلودگیهای موجود در بعضی مواد غذایی از جمله مواد غذایی کنسروی و حاوی مواد نگهدارنده، میتواند منجر به افزایش خطر ابتلای افراد به سرطان خون شود.
وی با بیان اینکه اختلالات خونی به ندرت ممکن است منجر به سرطانهای خون شود، خاطرنشان کرد: بعضی از اختلالات خونی، بسیار نادر هستند و به ندرت منجر به ایجاد سرطان خون میشوند؛ برخلاف تصور عموم افراد جامعه، در حال حاضر سرطان خون به نسبت بسیاری از سرطانها، بهتر به درمان جواب میدهد.
فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با بیان اینکه درمانی که در حال حاضر برای بسیاری از سرطانهای خون مورد استفاده قرار میگیرد، درمانی علاجبخش است و باعث میشود بیماری به صورت کامل کنترل شود و از بین برود، اضافه کرد: تشخیص به موقع بیماری و همکاری مؤثر و مستمر بیمار در فرایند درمان، از جمله مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل در موفقیت درمان بیماران به شمار میرود.